Strand i Hurghada

Egyptens bästa stränder

Med sitt varma klimat och kristallblåa vatten är Egypten definitivt ett resmål för sol och bad. Här kan du njuta av härliga stranddagar och snorkling i världsklass. Vare sig du vill ligga still och jobba på brännan eller studsa runt med vännerna på strandfest så har Egyptens stränder något att erbjuda. Spana in de bästa stränderna här!

Strand i Sahl Hasheesh

Sand mellan tårna på Dream Beach

På den trevliga sandstranden Dream Beach i Hurghada kan du slå dig ner i någon av solstolarna och lyssna på det härliga vågskvalpet innan du svalkar dig i det varma havet. Spritter det i benen kan du utmana ditt resesällskap på beach volley eller dansa loss till de senaste hitsen som strömmar ur högtalarna på kvällens strandfester. Entréavgift.

Den vackra stranden Mahmya

Bege dig till Mahmya som ligger på Giftun Island. Här finns solstolar samt beach volley och snorklingsmöjligheter. Dyk ner och upplev de vackra korallerna och fiskarna – det är som att befinna sig i ett akvarium. Hit tar du dig med båt från Downtown eller Sultan Bey Hotel, eller genom att boka en av våra utflykter.

Mysiga Old Vic

En av de mysigare stränderna i Hurghada är Old Vic, en lugnare strand som ligger bredvid Dream Beach. Här finns utrymme för både lata dagar i solstolen och mer aktiva nöjen som fallskärmssegling eller bananbåt. Old Vic ligger med närhet till både restauranger och barer vilket gör denna strand till en perfekt dagsutflykt om man är trött på hotellstranden och vill se något nytt. En annan lugn och trevlig strand är Il Gusto i Sahl Hasheesh. Observera att det är inträde till båda stränderna.

Strandfester på Mangroovy Beach

För de som gärna kombinerar sol, bad och fest är Mangroovy Beach i El Gouna ett perfekt val, här anordnas nämligen ofta strandfester under sommarhalvåret! På Mangroovy Beach kan du annars umgås med vännerna och snorkla eller spela beach volley. Stranden är även ett populärt mål för vindsurfare vilket är häftigt att kolla på om man inte har lust att testa själv.

Moods Beach i El Gouna

Vill du få ombyte från hotellstranden passar Moods Beach bra. Stranden ligger i utkanten av Abu Tig Marina i El Gouna och här kan du ta många havsdopp och sedan slänga dig ner i någon av barernas bekväma möbler och njuta av en svalkande drink.

Natursköna Abu Dabbab

Vad sägs om att snorkla och bada i en nationalpark? Fyra mil söder om Marsa Alam hittar du nämligen en av Egyptens bästa stränder, som passande nog ligger i nationalparken Abu Dabbab. Hoppa i det blå och ta en snorkeltur med färgglada fiskar, och kanske en och en annan sköldpadda om de känner för att komma fram.

Strand i Hurghada