Våra utflykter, Hurghada

Passa på att åk på en eller flera utflykter, och upplev mer än bara sol och bad på din resa!

På flera resmål går det att förboka din utflykt redan hemma. Du kan förboka utflykterna oavsett om du reser med Apollo eller inte – antingen här eller via vår app.


Apollo följer utvecklingen och utrikesdepartementets råd gällande den rådande situationen i Egypten.
På grund av detta kan utflykter till vissa områden komma att ställas in.

Vid köp av utflykter på våra resmål tar vi emot betalning i USD och kreditkort.


 

Konungarnas dal i Luxor

Utflykten som tar oss till Konungarnas dal i Luxur är som en resa tillbaka i historien! Vi börjar turen med att besöka Karnaktemplet, som restes till solguden Amon-ras ära. Vi kommer bland annat att få en rundvandring i templet samtidigt som guiden berättar om dess spännande historia.

Därefter åker vidare  till Konungarnas dal. Dalen användes fram till runt 1075 f.Kr. och innehåller omkring 60 gravar. En av de mest kända är Tutankhamuns. Under besöket kommer vi att höra berättelser om faraonerna och gravarnas historia, och det finns även möjlighet att gå ner i några av dem. Under dagen finns det också möjlighet att åka båt över Nilen.

Lunch ingår i priset. Dryck ingår inte i priset.

Vuxna: 1173 SEK
Barn: 587 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag
Boka

Paradisstranden Mahmya

Varför inte tillbringa en dag i paradiset? Mahmya betyder skyddad på arabiska, och är en del av naturparken Giftun Island. Utflykten börjar med en härlig båttur från Hurghada innan vi anländer till paradisstranden Mahmya. Under dagen finns alla möjligheter för avkoppling på stranden, svalkande dopp i havet och snorkling i det klara vattnet. Det kommer också att arrangeras en snorklingstur med båt, som varar i ca en timme.

Lunch och dryck ingår i priset. Snorkelutrustning kan lånas på plats.

Vuxna: 722 SEK
Barn: 406 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Söndag, Måndag
Boka

Dolphinspotting

Utgår från: 

Har du drömt om att få uppleva vackra delfiner i deras naturliga element? Då är denna tur perfekt för dig!

Vi kommer att segla till några utvalda rev där vi vet att vilda delfiner brukar hålla till. Chansen att få se delfinerna är därför goda, och har vi extra tur kommer de lekfulla delfinerna så pass nära reven att vi kan hälsa på dem. Observerar att vi inte kan garantera att vi får se delfiner då de trots allt är vilda djur.

Lunch ingår inte i priset men kan köpas ombord. Lån av snorkelutrustning ingår.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Vuxna: 363 SEK
Barn: 272 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Lördag, Tisdag
Boka

Snorkling i Röda havet

Röda havet sägs vara ett av världens bästa dyk- och snorklingsvatten. Under ytan väntar ett sceneri av fiskar i alla regnbågens färger och spektakulära korallrev. På den här heldagsutflykten tar våra vänner på Colona Divers med dig ut på det stora blå för ett äventyr du sent ska glömma.

Det blir två eller tre stopp under dagen vid olika korallrev. Och du kan förstås hoppa direkt ner i det kristallklara vattnet från båten. Man behöver inte vara en snorklingsveteran för att hänga med på turen då det kommer att finnas en guide med under färden. Guiden lär dig allt du behöver veta och följer gärna med på en simtur för att peka ut intressanta fiskar och koraller.

Lunch ingår ej i priset, men kan köpas ombord. Snorklingsutrustning finns att låna ombord.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Vuxna: 363 SEK
Barn: 272 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Fredag, Söndag, Måndag
Boka

Höjdpunkter i Kairo

Missa inte denna utflykt som tar dig till de mäktiga pyramiderna utanför Kairo! Vi hoppar på ett tidigt morgonflyg på Hurghadas flygplats som tar oss till Kairo. Väl framme börjar vi med att besöka Gizapyramiderna. Dessa stora gravkamrar, som antikens faraoner byggde för mer än 4 000 år sedan, är Egyptens stolthet och det är en upplevelse utöver det vanliga att de dem höja sig över landskapet. Du får också en möjlighet att komma in i en av pyramiderna och se hur den ser ut på insidan.

Tillsammans äter vi lunch i en restaurang på pyramidområdet. Därefter besöker vi ett av världens mest kända muséer – Egyptiska museet inne i Kairo. Under rundvisningen förs vi tillbaka i historien, och får höra om faraoner och gudar. Vi kommer också att få se utvalda skatter från den spännande antiken. På kvällen flyger vi tillbaka till Hurghada.

Lunch, lokalguide, inträde till Egyptiska museet och pyramiderna samt flyg tur- och retur ingår i priset.
Inträde till mumiernas gravkammare samt dryck ingår inte i priset.

Vuxna: 3066 SEK
Barn: 2255 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag, Måndag
Boka

Dykcertifikat - Open water diver

Passa på och ta dykcertifikat i Röda havets kristallklara vatten under semestern. Open Water är första steget för att ta PADI-dykcertifikat och ger dig möjligheten att utforska fantastiska undervattensvärldar. Certifikatet ger dig möjlighet att dyka ner till 18 meters djup.

Kursen består av totalt fyra dagar, varav två teoretiska i klassrummet och två praktiska ombord på båten.

Lunch ingår inte i priset, men går att köpa ombord på båten. Dykutrustning finns att låna.

Vuxna: 3987 SEK
Barn: 3987 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Fredag, Lördag, Söndag, Måndag, Tisdag
Boka

Dykkurs-Advanced Open Water Dive

Det här är en fortsättningskurs för dig som redan har Open Water Certifikat, och ger dig ett certifikat som tillåter dig att dyka ner till 30 meter. Utöver detta kommer du att få prova på olika typer av specialdyk, som du senare kan ta kurser i.

Kursen består av två heldagar ombord på en båt. Den obligatoriska kursboken kostar 40 euro och betalas direkt till Colona Divers.

Lunch ingår inte, men går att köp på plats för 5 euro.

Vuxna: 3172 SEK
Barn: 3172 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Fredag, Lördag, Söndag, Måndag, Tisdag
Boka

Med fyrhjuling i öknen

Spänn fast säkerhetsbältet och följ med en fartfyllda ökensafari som tar oss långt ut i den öknen! Dagen börjar med att vi kör rakt mot de blånande bergen bakom Hurghada. En bit upp i bergen ligger vårt första stopp, en beduinby. I beduinbyn får vi lära oss om beduinernas vardag och historia. Vi kommer också att få en guidad rundtur i byn innan det är dags att utmana varandra på fyrhjulingar i ökenlandskapet.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Heltäckande kläder rekommenderas. Utflykten riktar sig till dig som är över 18 år.

Vuxna: 406 SEK
Barn: 0 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Halvdag - förmiddag
Avresedag: Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag, Måndag, Tisdag
Boka

Prova-på-dyk

Ta chansen och upplev Egyptens fantastiska undervattensvärld under semestern! Under dagen kommer du att få prova på att dyka i Röda havets turkosa och hela fantastiskt klara vatten, och se den ena färgglada fisken efter den andra i de vackra korallerna.

Apollo erbjuder, tillsammans med det välrenommerade dykcentret Colona Divers, flera olika dykupplevelser.

Lunch ingår inte i priset, men kan köpas ombord för 5 euro. Dykutrustning finns att låna.

Vuxna: 1178 SEK
Barn: 1178 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Fredag, Söndag, Måndag, Lördag, Tisdag
Boka

Glasbottenbåt - upptäck Röda havet under ytan

Är du sugen på att se vad Röda havets undervattensvärld gömmer – utan att behöva bli det minsta blöt? Då är detta utflykten för dig! Röda havet är känt för sin rika flora och fauna och i detta vatten simmar bland annat clownfiskar, zebrafiskar och många fler spännande arter. Med denna glasbottenbåt kan du enkelt njuta av alla färgglada fiskar och koraller i den fantastiska undervattensvärlden.


En läsk ingår i priset. Lunch ingår inte i priset.

Vuxna: 408 SEK
Barn: 0 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Halvdag - förmiddag
Avresedag: Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag, Måndag, Tisdag
Boka

Turkiskt hamam, inkl. massage

Varför inte skämma bort dig själv lite extra med att gå på turkiskt spa under semestern? I behandlingen ingår jacuzzi och bastu innan huden skrubbas ren och du blir duschad från topp till tå. Besöket avslutas med en skön och avkopplande massage, och efteråt känner du sig som en helt ny människa!

Vuxna: 499 SEK
Barn: 499 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Halvdag - eftermiddag
Avresedag: Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag, Måndag
Boka

Dykning i Röda havet

Ta chansen och upplev Egyptens fantastiska undervattensvärld! Vare sig du är nybörjare eller erfaren dykare kan du glädjas åt spännande dyk i Röda havets klara vatten. I den färgsprakande undervattensvärlden kan du träffa på mängder av olika fiskarter bland de färgrika korallerna. Apollo erbjuder, tillsammans med det välrenommerade dykcentret Colona Divers, flera olika dykupplevelser.

Dykinstruktör ingår i priset.

Dryck och lunch ingår inte i priset, men kan köpas ombord. Komplett dykutrustning (ABC, BCD, regulator, våtdräkt och dykdator) kan hyras för 27 euro/dag och betalas på plats.

Vuxna: 635 SEK
Barn: 635 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Fredag, Söndag, Måndag, Lördag, Tisdag
Boka

Hästridning

Vad sägs om att tillbringa en dag på hästryggen? Oavsett om du är en van ryttare eller inte, är det här ett utmärkt sätt att se naturen och landskapet. Är du nybörjare kommer du att få en introduktion till hästarna och är du en van ryttare får du en häst anpassad efter din nivå. Du väljer själv om du vill rida en eller två timmar.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.

Vattenpark, inkl. transfer

Det här är utflykten för alla badtokiga semesterfirare! På Aqua Park finns en mängd roliga och adrenalinpumpande vattenattraktioner som passar både stora och små.

Transfer, lunch och alkoholfria drycker ingår i priset.

Vuxna: 451 SEK
Barn: 226 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag, Måndag, Tisdag
Boka

Tur genom Egyptens vidsträckta öken

Nyfiken på livet i Egyptens öken och det vackra ökenlandskapet? Denna utflykt börjar med en tur på fyrhjuling genom sanddynerna innan vi med jeep fortsätter längre in i öknen. Här stannar vi till vid några vackra utsiktsplatser och upplever hägringar, det häftiga naturfenomenet som får en att tro att man ser något annat i det vidsträckta landskapet.

Bland sanddynerna besöker vi beduiner och lär oss mer om deras liv och traditioner. Här äter vi även en härlig buffé och njuter av den vackra solnedgången som färgar öknen röd. När mörkret faller på lyser den klara stjärnhimlen upp ökenlandskapet som ett imponerande avslut på dagen.

Middag och dryck ingår.

Vuxna: 544 SEK
Barn: 318 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Halvdag - eftermiddag
Avresedag: Måndag
Boka