Evenemangskalender för Madeira

Marknader, karnevaler, marathon och sportevenemang - på Madeira vimlar det av aktiviteter året om! I denna evenemangskalender kan du ta del av de allra viktigaste datumen och se vilka aktiviteter du inte får missa under vistelsen på Madeira!

OKTOBER

Oktober 2019

1-6 oktober: Naturfestivalen på Madeira

Naturfestivalen på Madeira vill lyfta eko- och naturturism, och bjuder på ett fullspäckad program med aktiviteter som löpning, simning, cykling och surfing.

5-10 oktober: Ultra Madeira

Ultra Madeira är ett lopp som går ut på att korsa ön från väst till öst. Här springer du inte mindre än 85 kilometer i ett ständigt växlande landskap med allt från bergsmassiver till slingrande småstigar.

18-20 oktober: Madeira Surfski LifeSaving

Madeira Surfski LifeSaving är ett event för både kvinnor och män som går ut på att paddla kajak längs en bana på 500 meter.

19-20 oktober: European Triathlon Cup and Parathriathlon World Cup

Simma, cykla och spring – allt i Funchals vackra omgivningar.  Det här är dock inget för sig som inte tränat på ett tag. Tävlingen inkluderar 1 500 meter simning, 40 km cykling och 10 km löpning. Läs mer om tävlingen här.

26 oktober: Funchal Eco Trail

Traillöpningen för dig som vill utmana både kropp och knopp. Funchal Eco Trail går genom den magiskt vackra naturen runt Funchal med höga berg och djupa dalar. Spring mellan 15 och 80 kilometer.

Oktober/november: Madeira Island International Swim Marathon

En spännande simtävling i Quinta Calaça-bukten. Läs mer om tävlingen här.

Porto Santo

NOVEMBER

November

4-10 november: 22:a International Madeira Bridge Open

Gillar du att spela kortspelet bridge är det här en tävling för dig! Här tävlar upp till 50 lag från olika länder om prissumman på 25 000 euro. Tävling hålls på hotellet VIDAMAR Resorts Madeira. Läs mer om tävlingen här.

16 november: Porto Santo Nature Trail

Delta i en traillöpning i den vackra miljön på ön Porto Santo, där du springer från ena änden av ön till den andra. Välj mellan sträckorna 8,9 km och 42,3 km. Läs mer här.

November: Sandokan Enduro

Under november är det dags för Sandokan Enduro - en mountainbike-tävling i utmanande terräng genom Funchals majestätiska natur. Visste du att enduro är ett spanskt ord och kan översättas med "uthållighet"? Och uthållighet är just vad den här sporten kräver!

Funchal på Madeira

DECEMBER

December

1 december - 6 januari: Madeiras jul- och nyårsfestival

En dryg månad av festligheter inför, under och efter jul och nyår. Varje dag händer det något kul och på nyårsnatten blir det fyrverkerier över Funchal och Atlantens glittrande vatten.

31 december: Nyårsafton på Madeira

På nyårsafton kommer Madeira till liv med färglada fyrverkerier. Redan på morgonen ankommer mängder med kryssningsbåtar till Funchals hamn och gatorna fylls av olika nationaliteter som firar tillsammans. När mörkret faller på lyser lokalborna upp sina hus vilket ger en alldeles speciell charm. Tolvslaget kan firas på både hotell och nattklubbar som alla bjuder till roliga fester. Missa inte att gå på The Madeira Orchestras nyårskonsert ute på piren som har flera tusen åskådare varje år!

I slutet av december 2019: St. Sylvester’s Race

Den här springtävlingen anses vara bland det äldsta i sitt slag i hela Europa och lockar till sig såväl inhemska som internationella atleter för att springa inne i centrala Funchal.

FEBRUARI

Februari

19 -26 februari 2020: Karnevalen på Madeira.

19 februari till 1 mars är det dags för Madeiras största folkfest - karneval! Och det är på få platser i världen som detta firas lika stort som på just Madeira. Här kan du läsa mer om karnevalen på Madeira.

APRIL

April

25 april: MIUT - Madeira Island Ultra Trail

Traillöpning uppe i bergen som tar dig till några av de högsta topparna på ön! Läs mer om eventet här.

30 april - 24 maj: Blomsterfestivalen

Festa da Flor – blomsterfestivalen, är en av de viktigaste och populäraste evenemangen för turister, och hela Funchal fylls av musik, underhållning och blomsterutställningar.

MAJ

Maj

25 april: MIUT - Madeira Island Ultra Trail

Traillöpning uppe i bergen som tar dig till några av de högsta topparna på ön! Läs mer om eventet här.

29 - 30 maj: Ultra Sky Marathon

Löpning i bergen med utmaningar som växlande landskap med branta backar - utsikten är dock magisk! Välj mellan distanserna 4,8 km, 13km, 23 km och 55km. Läs mer här.

JUNI

Juni

6, 13, 20 och 27 juni: Atlantic Festival

Detta är ett av de nyare eventen på Madeira med pyromusikaliska shower där musik och raketer integreras i spännande shower. Här får folket rösta om den bästa showen genom en omröstning, både online och fysiskt runt om i Funchal.

 

AUGUSTI

Augusti

30 augusti - 13 september: Vinfestivalen Essencia do vinho Madeira

En festival för vinälskare där du får provsmaka olika portugisiska viner och lära dig hur de framställs.

SEPTEMBER

September

30 augusti - 13 september: Vinfestivalen Essencia do vinho Madeira

En festival för vinälskare där du får provsmaka olika portugisiska viner och lära dig hur de framställs.

17-19 september: Columbusfestivalen på ön Porto Santo

Runt om på den lilla ön Porto Santo vankas det aktiviteter som syftar till att lyfta stora portugisiska upptäckter.