Playitas Resort

apollo sports
Playitas Resort

 • Sport-, semester- och träningsparadis
 • En av Europas största träningsanläggningar
 • Olympisk pool, stort gym och cykelcenter
 • Passar alla oavsett ålder eller nivå

CUSTOMER CHOICE AWARD

Hotellet har fått utmärkelsen inom sin klass och kategori baserat på våra egna gästers kundnöjdhet.

Det till synes oändliga sportutbudet på Playitas Resort lockar såväl träningsproffs som aktiva familjer och vardagsmotionärer – i alla åldrar och på alla nivåer. Anläggningen är nyrenoverad och består av flera olika delar, lägenheter med eget kök, hotellrum, villor med egen pool och flerbäddsrum för stora familjer eller lag. Här finns ett outtömligt utbud av sport och aktiviteter, vackra vyer över det fridfulla området och utsikt över Atlanten. På Playitas Resort har du aldrig tråkigt!

Apollo Sports Deal

Boka Playitas Resort och få gratis måltidsuppgradering! Gäller avreseperiod 25/4-6/6-2023.

 • Bokar du boende med frukost, kommer du på plats få halvpension.

 • Bokar du boende med halvpension, kommer du på plats få helpension.

Erbjudandet syns ej på biljetten, fås vid incheckning. Gäller endast nya bokningar innan 6/6, avreseperiod 25/4-6/6-23.

Travelife-certifierat hotell

Hotellet har en väl utvecklat fokus på hållbarhet. Det uppmuntrar underleverantörer och andra i samhället att agera etiskt och hållbart. Det söker ständigt efter nya saker att förbättra och arbetar för att inspirera andra att göra likadant.


Rumstyper

Aparthotel: Enrumslägenheter för 1-4 personer, varav 1 barn. Tvårumslägenheter för 2-5 personer, varav 1 barn. Hotel: Dubbelrum för 1-2 personer. Juniorsvit för 2 personer. Poolsvit för 2-3 personer. Villas: Villa för 2-6 personer, varav 2 barn.

Läs om våra rumstyper och se bilder

Våra gästers betyg

Gästerna gillar

Rent och lugnt och fantastiskt utbud av träning
Se alla omdömen

Omdömen TripAdvisor

Baserat på 50 omdömen
© TripAdvisor

Fakta och faciliteter

Till stranden: 100 m
Till centrum: 5 km
Pool
Restaurang
Barnpool
Bar
Pool med barnsektion
All Inclusive erbjuds
Spa
Wifi på rummet
Gym
Mer fakta

Om hotellet

Playitas Resort består av fyra delar för boende och oavsett var du bor har du aldrig långt till restaurangerna, poolerna och träningsfaciliteterna.

Playitas Resort består av följande delar:

Playitas Aparthotel är sportfamiljernas favorit med nyrenoverade och praktiska lägenheter. Här finns ett stort poolområde och stranden ligger bara ett stenkast bort.

Playitas Hotel klättrar på bergssluttningen och har vackra vyer över det fridfulla området och Atlanten. Den nyligen renoverade hotelldelen är en plats för dig som reser ensam eller i par. Här har du golfklubben runt hörnet. Och vill du unna dig det bästa ska du boka en poolsvit.

Playitas Villas ska du välja om du verkligen vill skämma bort dig och familjen. Här bor du i trerumsvillor med privat pool på behagligt avstånd från resorten och kan njuta av såväl lugnet vid den egna poolen som resortens alla sportfaciliteter.

Playitas Annexe erbjuder enklare lägenheter som passar dig som vill ha en skön säng att sova i, men som framför allt lägger krutet på träning och inte har något emot att gå de 400-1000 metrarna ner till Playitas Resort för att ta del av alla sportfaciliteter som finns där.

Här kan du se en översiktskarta över Playitas Resort där du ser hur de olika delarna av resorten ligger i förhållande till varandra.

Oändliga träningsmöjligheter
På Playitas finns aktiviteter som passar alla intressen och nivåer. Varje dag året om erbjuds ett fullspäckat träningsprogram och du kan även hyra utrustning till alla möjliga sporter. Här finns Kanarieöarnas största gym med ett modernt utbud av frivikter, maskiner och cardiomaskiner. I vårt stora cykelcenter hyr vi ut moderna landsvägscyklar, mountainbikes, tempocyklar, fatbikes, löparvagnar, barncyklar med mera. Här finns också en inomhushall för badminton, handboll, innebandy, fotboll eller basket. Här finns flera padel- och tennisbanor samt en uppvärmd olympisk 50-meterspool utomhus. WOD-boxen erbjuder massor med rolig utrustning och på anläggningen finns även en boxningsring och en klättervägg. På stranden finns ett center för vattensport. Vill du lära dig surfa erbjuder vi surfkurser. Vill du spela golf, ligger Playitas 18-håls golfbana på par 67. Besökaren bjuds på en rolig upplevelse där de karga partierna med vulkansten skapar en kontrast mot golfbanans gröna fairways. Här kan du läsa mer om våra prisvärda golfpaket på Playitas.

Läs mer om aktiviteterna på Playitas samt vad som ingår och vad som är mot avgift.

Härliga pooler
Vid Playitas Aparthotel finns ett härligt poolområde med stor, uppvärmd pool samt en vattenrutschkana och en uppvärmd plaskdamm till barnen. Här körs även Aqua Aerobics dagligen. Vid Playitas Hotel finns en stor uppvärmd pool, där lugnet råder. Poolerna är uppvärmda till minst 20 grader. Den olympiska 50-meterspoolen på Playitas Resort är uppvärmd till 26-27 grader och bokas på plats mot avgift (obligatoriskt med badmössa, kan köpas på plats). Pooltemperaturen i de uppvärmda poolerna kan sjunka några grader på morgnar, kvällar och vid dåligt väder. Handduksservice mot avgift.

Kul för barnen
På Playitas Resort finns en solskyddad lekplats och det finns även simskola för barn från 4 år. Dessutom har alla barn mellan 4 och 11 år chansen att delta i Club Polly & Mino – Apollos egen barnklubb, med roliga och lärorika aktiviteter.

Under alla lovveckor anordnas Kids Sports Academy på Playitas för alla mellan 5 och 15 år (tre åldersgrupper) som vill prova på olika sportaktiviteter utan extra kostnad.

God och hälsosam mat
Hälsosam och näringsrik mat är en av Playitas Resorts grundstenar under konceptet Healthy Food by Playitas. Playitas använder så långt det går lokala och ekologiska produkter i sin matlagning och har även sin egen Eco Garden där ca 50 sorters frukt, grönsaker och örter odlas.

Det finns två bufférestauranger, en på Playitas Apart och en på Playitas Hotel. På Plaza Rambla finns à la carte-restauranger med spanska och italienska delikatesser. På Palapa Bar, vid Playitas Hotel, serveras enklare lunchrätter. Framåt kvällen är det på Palapa Bar många sätter sig och tar en drink, tittar på solnedgången och återhämtar sig efter ett långpass. Poolbaren på Playitas Aparthotel är barnfamiljernas favorit. I Birdie bar (öppet under golfbanetider) råder lugnet och här i den gröna oasen, tar du en kaffe eller en drink.

Plaza Rambla & sportbokningen
I hjärtat av Playitas Resort ligger Plaza Rambla med restauranger, minilivs och en sportbar. Här äter du gott efter dagens aktiviteter, kollar på sport eller tar en drink.

Vid Plaza Rambla ligger även sportbokningen med tillhörande sport- och klädbutik som säljer allt från skor, träningskläder och badmössor till energibars och gels. Sportbokningen är öppen årets alla dagar och här bokar du allt som har med sport och träning att göra. Här kan du läsa allt om de olika sportaktiviteterna på Playitas Resort.

Hållbarhet på Playitas Resort
Playitas Resort arbetar kontinuerligt för en mer hållbar turism. Hotellet är hållbarhetscertifierade av Travelife och har ett ett omfattande hållbarhetsprogram där fokus är på energi, vattenförbrukning och återvinning. Hotellets personal deltog till exempel på World Cleanup Day i september och samlade då in totalt 160 kilo avfall från resorten och dess närområden inkl. stranden. 

Playitas Resort har en egen Eco Garden och de ekologiska odlingarna förser resorten med egenodlade örter, frukter och grönsaker året runt. 2022 skördades till exempel 321 kilo potatis på de egna odlingarna. Lokala produkter är alltid prioriterade och med än 60 % av produkterna kommer från Kanarieöarna. 

Playitas Resort bidrar också till att hjälpa undervisa barn och ungdomar om miljö och vikten av hållbarhet. De anordnar till exempel veckovisa naturvandringar med miljöfokus på resorten. Läs mer om hållbarhetsarbetet på Playitas Resort här!

Övrigt på Playitas Resort
Wifi ingår. Efter en dag fylld av aktiviteter är det skönt att koppla av i hotellets spa. Tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och strykbräda finns vid Playitas Apart. I receptionen på Playitas Hotel finns en uttagsautomat. Många trappor och nivåskillnader på Playitas Hotel. På Playitas Hotel finns en hissbana för att ta sig till toppen. Busshållplats för lokalbuss utanför Playitas Hotel.

 • Avgift tillkommer för specialbagage (cykel, golfbag, surfutrustning mm) på transferbussen och på flyget.
 • Transferbussen: Du kan antingen förboka plats i transferbussen (tur och retur) för specialbagaget till en kostnad av 350 kronor för golfbag och 350 kronor för cykel/surfbräda eller betala 35 euro vid ankomst.
 • På flyget: Specialbagage bokas på direkt med respektive flygbolag.
 • Barnsäng och barnvagn finns på hotellet (tillägg i bokningen för att vara garanterad).
 • Som identifikation måste alla gäster på Playitas Resort bära hotellets armband.
 • Det är möjligt att checka in online på Playitas Resort, ange ditt bokningsnummer och ankomstdatum, ej efternamn.
 • I Playitas Resorts app kan du se det aktuella aktivitets-/träningsprogrammet:

Ladda ner från Google Play
Ladda ner från App Store

Måltider

Lägenheter och villor:

 • Inga måltider ingår.

Mot tillägg:

 • Frukostbuffé
 • Halvpension (frukost- och middagsbuffé)
 • Helpension (frukost-, lunch- och middagsbuffé)

Dubbelrum, poolsvit, juniorsvit:
Ingår:

 • Frukostbuffé

Mot tillägg:

 • Halvpension (frukost-och middagsbuffé)
 • Helpension (frukost-, lunch- och middagsbuffé).

Reser du under jul och nyår och köper till halvpension eller helpension ingår även julmiddag (25/12) och nyårsmiddag. När vuxna köper till måltider hemifrån, äter barn 2-11 år utan extra kostnad.

MÅLTIDSERBJUDANDE
Boka i perioden 3 februari-6 juni 2023 och få gratis måltidsuppgradering!

 • Bokar du boende med frukost, kommer du på plats få halvpension.
 • Bokar du boende med halvpension, kommer du på plats få helpension.

Gäller avresa i perioden 25 april-6 juni 2023. Erbjudandet gäller endast nybokningar, dock ej för boende på Playitas Annexe. Gäller även grupper. Observera att på din bokningsbekräftelse/biljett kommer uppgraderingen ej synas. Denna uppgradering hanteras av Playitas Resort på plats.

Öppettider i bufférestaurangerna:

 • Frukost, kl. 7.30–10.30
 • Lunch, kl. 13.00–15.00
 • Middag, kl. 18.45–21.15

Boende på Playitas Hotel:
Observera att måltiderna, beroende på hotellets beläggning, kan komma att serveras på Playitas Apart.

Bra att veta

 • Mellan den 22-24 september 2023 är golfbanan på Playitas stängd. Spanska mästerskapen i footgolf avgörs då på banan.

Res enklare med barn

 • Förboka en sulky och lämna vagnen hemma.
 • Förboka en barnsäng för tryggare nätter.

Välj detta som tillval när du bokar din resa eller efteråt via Mitt Apollo för att garantera barnsäng och sulky. 
Läs mer om våra barnprodukter.

Apollo Sports
 • Utvalda träningshotell
 • För en aktiv semester
 • Inriktade på olika sporter
 • Passar alla nivåer
Apollo Sports logotyp

Aktiviteter

Betyg

 

Ledarledd träning

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Träning på egen hand

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cykel

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Gruppträning

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Gym

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Olympisk pool

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Indoor cycling

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Triathlon

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tennis och padel

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Löpning

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Golf

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Yoga

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Här erbjuds också

Inomhushall, landsvägscykling, mountainbike, multicourt, simning open water, simning simskola, badminton, basket, beach volley, dykning, friidrott, handboll, kampsport, löpkartor, traillöpning, utomhusgym, fotboll, swimrun, vandring.
Till detta hotell har vi även många träningsresor och även gästspel som ingår i resans pris! Se mer och hitta din träningsresa i vår träningskalender.

Officiell leverantör av olympisk camp

Apollo är officiell leverantör av olympisk camp och träningsläger till Sveriges Olympiska Kommitté och den svenska OS-truppen. Läs mer!

Klubb, förening eller företag?

Playitas Resort är ett bra alternativ för klubbresan, laget eller företaget. Här finns varierad träning och aktiviteter för team building liksom mötesrum för grupper från 30 till 150 deltagare. Se mer och boka konferens här.

Direkttransfer till och från hotellet 

Som gäst på Playitas Resort kan du boka direkttransfer till och från flygplatsen. Det betyder att transferbussens första stopp alltid är vid Playitas Resort och vid avresa är det alltid sista stoppet innan flygplatsen. Förboka transfern i samband med att du beställer din resa på apollo.se eller ring oss på 0771-37 37 37. Har du redan bokat en resa kan du lägga till transfer via Mitt Apollo.

Avstånd 

Oavsett var du bor har du aldrig långt till restaurangerna, poolerna och träningsfaciliteterna. Här ser du ungefärligt avstånd mellan de olika delarna på resorten samt hur långt det är till andra orter etc.

Hotel → Plaza Rambla 200 m 
Hotel → Aparthotel 400 m
Aparthotel → Plaza Rambla 200 m
Aparthotel → Hotel 400 m
Villas → Plaza Rambla 750 m
Villas → Hotel 600 m
Villas → Aparthotel 400 m
Annexe → Plaza Rambla 500 m
Annexe → Hotel 400 m
Annexe → Apart 1000 m
Playitas Resort → Gran Tarajal 5 km
Playitas Resort → Las Playitas (byn) 500 m
Playitas Resort → Friidrottsbanan 5 km
Playitas Resort → La Pared 30 km
Playitas Resort → Faro de la Entallada (fyren) 6,5 km

Se karta över Playitas Resort

Alla hotell, Playitas Resort

Playitas Annexe

Hotell Playitas Annexe är en sidobyggnad till vår populära sport- och semesteranläggning Playitas Resort. De rymliga men väldigt enkla lägenheterna passar dig som vill ha en skön säng att sova i, men som framför allt lägger krutet på träning och inte har något emot att gå de 400 meterna ner till Playitas Resort för att ta del av alla sportfaciliteter som finns där.