Detta kan du som resenär göra

Apollo arbetar för att ge sina resenärer rätt förutsättningar och ett enkelt val för hållbart resande. Genom att samarbeta både i luften och på våra resmål kan vi tillsammans åstadkomma mycket. Vill du som resenär vara med och bidra till En ännu bättre resa?

Detta kan du göra:

  • Packa lätt. Genom att lämna onödiga saker hemma minskar vikten ombord och därmed bränsleförbrukningen. Om du har möjlighet är du välkommen att lämna kvar packning på resmålet till de barnhem Apollo stödjer eller andra behövande.
  • Klimatkompensera. Det är enkelt att klimatkompensera för sin resa genom Apollos samarbete med GreenSeat. Klimatkompensera på GreanSeats hemsida eller direkt ombord på Novair för att bidra till projekt som motverkar klimatförändringarna!
  • Travelife. Välj ett hållbart semesterboende genom att boka hotell som är märkta med Travelife. Ju fler kunder som ställer krav och aktivt väljer Travelife hotell – desto fler kommer att ansluta sig till certifieringssystemet.
  • SOS Barnbyar. I anslutning till att du bokar din resa finns möjlighet att hjälpa utsatta barn genom att skänka 20 kr till SOS barnbyar.
  • Rapportera polis vid misstanke om sexuella övergrepp. Misstänker du att det sker sexuella övergrepp mot barn på ditt resmål kan du i första hand vända dig till den lokala polisen i landet. Svensk polis kan dock utreda fall där svenskar är misstänkta. Även om brottet begicks utomlands kan en svensk medborgare eller en person med hemvist i Sverige dömas för det i Sverige.

För dig som reser

För att tillsammans kunna skapa en hållbar framtid för turismen och när allt kommer kring – vår planet, behöver vi dig. Om du som medveten resenär vill hjälpa till att bidra till vårt sociala ansvarstagande finns det saker för dig att tänka på och göra. Ställ frågor och krav, var nyfiken och framför allt lämna inte ditt civilkurage hemma!