Fakta om Budvanska rivieran

Språk:

Montenegrinska. I turistorterna talar vissa engelska.

Stränder:

I Budva finns Slovenskastranden, Richards Beach och Mogren strand 1 & 2. I Becici finns en lång fin strand. Petrovac har en egen liten strand, strax utanför ligger också stranden Lucice, belägen vid en pinjeskog. Stränderna består oftast av småsten och mycket klart vatten. På de flesta stränder finns solstolar och parasoller mot avgift.

Nöjen:

I Budva är det full fart under högsäsongen och här finns flera barer och diskotek. Petrovac är lugnare men under juli och augusti är här fullt med folk och livligare på kvällar och nätter. Becici har ett lugnt nattliv, men det är nära och lätt att ta sig till Budva. Przno Beach är mycket lugn, men det finns en del barer.

Kommunikationer:

Ganska bra lokala bussförbindelser. Gott om taxibilar. Man kan också hyra bil.

Aktiviteter:

Vattensporter mot avgift på stränderna. Vattenskidanläggning finns vid Becicistranden. Fiskeutflykter och forsränning. Bungee jump finns i slutet av Slovenska stranden i Budva.

Bra att veta:

Vid hotellvistelse i Montenegro krävs en obligatorisk turistskatt. När du paketerar resan själv (flyg + hotell) betalas skatten (0,5-1,5 euro per person och natt) direkt till hotellet.

Under de två sista veckorna i maj söker sig många ungdomar till badorterna för att fira sin skolavslutning, det kan då bli extra livligt på resmålet.

En hel del nybyggnationer pågår längs Budvanska rivieran.