Shopping i Mexiko, restips på Apollo.se

Shopping

På Yucatanhalvön i Mexiko finner du allt från typiskt mexikanska souvenirer och lokala hantverk till exklusiva shoppingcentrum med internationella märkeskläder. Trevlig shopping! 

Sombreros

Denna karakteristiska typ av hatt har egentligen sitt ursprung i Spanien men förknippas ofta med Mexiko. Och visst är det väl en kul souvenir att ha med sig hem? Finns att köpa överallt längs turiststråken eller hos lokala hantverkare på landsbygden.

Mayakalendern

En annan unik souvenir som är kul att ha med sig hem är en mayakalender. Köp den av en mayaindian, exempelvis på den vita handelsvägen i Chichén Itza. Glöm inte att fråga hur kalendern fungerar!

Hantverk till salu i Mexiko

Hängmattor

En del hävdar att hängmattan uppfanns här på Yucatánhalvön. Säkert är i alla fall att den än i dag är enormt populär, framför allt ute på landsbygden men även inne i städerna ser du den hänga på balkonger och terrasser. Köp med dig en hem så kan du behålla semesterkänslan länge. Den finns att köpa lite överallt– i massor av varianter, storlekar och prisklasser. 

Plaza La Isla

Inne i Cancún finns flera exklusiva shoppingcentrum och detta är det allra största där du hittar flera kända internationella märken såsom Oakley, Hugo Boss och Levis. Den här shoppinggallerian ligger utomhus i hotellzonen och alldeles intill en lagun så medan du strosar mellan butikerna eller sätter dig ned för att få en matbit kan du njuta av den vackra utsikten.

Trähantverk

Mayaindianerna är duktiga på trähantverk. Mest kända är kanske de fina maskerna målade i olika färger som oftast symboliserar de olika gudarna.  

La Quinta

La Quinta är smeknamnet på shoppinggatan 5:e avenyn i Playa del Carmen. Gatan är avstängd för biltrafik och här råder en skön och avslappnad stämning. Är du ute efter att shoppa hittar du det mesta här, allt från lokalt hantverk till välkända märkeskläder. En mysig utflykt såväl dag- som kvällstid.