Mat i Mexiko, restips på Apollo.se

Kulinariska upplevelser

I mat- och dryckesväg är Mexiko ett spännande land att besöka med många lokala specialiteter. Här ger vi våra bästa tips på restauranger och smakupplevelser under din semester. 

Kaffe med choklad

Det absolut bästa kaffet i hela Playa del Carmen serveras på Ah Cacao. Hemligheten ligger i att de har äkta choklad från mayaland i sitt kaffe. När du ändå är här, missa inte deras smaskiga brownies! Adress: Constituyentes och 5:e avenyn, Playa del Carmen 

Karma Bagel

Ovanpå Ah Cacao ligger Karma Bagel som förutom nybakade bagels även erbjuder fräscha sallader. Ett perfekt ställe för frukost, lunch eller en lättare middag.  Adress: Constituyentes och 5:e avenyn, Playa del Carmen.

Tacos i Mexiko, restaurangtips på Apollo.se

Mexikanskt på Cueva del Chango

Välkommen till denna restaurang som är mycket populär bland lokalborna själva. Cueva del Chango ligger mysigt som i en trädgård i utkanten av turiststråken, men fortfarande på gångavstånd från centrum av Playa del Carmen. Adress: Gata 38 precis nedanför 5:e avenyn. Lite annorlunda men fantastiskt god mat. 

Ekologiskt på 100 % Natural

God och hälsosam mat är vad som serveras på 100% Natural där all mat lagas på enbart ekologiska råvaror. Här erbjuds fräscha sallader, fisk- och kycklingrätter samt vällagade vegetariska rätter. Missa inte heller de underbara fruktdrinkarna! Adress: 5:e avenyn, mellan 10:e och 8:e gatan. 

Arrachera för köttälskaren

När du blir sugen på kött kan vi rekommendera att testa denna otroligt möra köttbit som marineras och steks för att sedan serveras antingen med grillad lök eller med bakad potatis. Riktigt vällagad arrachera hittar du exempelvis på El Fugón och HC Monterrey, två restauranger som dessutom bjuder på skön, mexikansk atmosfär och eftersom de ligger lite utanför de värsta turiststråken även håller bra priser. Adress: Constitueyentes mellan 25:e och 30:e avenyn.  

Strandnära på Fusion

Livemusik, kall öl, trevlig atmosfär och utsikt över havet – det är något av det som erbjuds på den mysiga strandbaren Fusion. Slå dig ner i sanden och njut av semesterlivet! Ligger på gata 6 i Playa del Carmen. 

Mat i Mexiko, tips på Apollo.se

En michelada, tack!

En del av tjusningen med att resa utomlands är att testa lokal mat och dryck. Om du instämmer kan du beställa mexikanernas specialitet michelada nästa gång du står i baren. Drinken består av ljus öl, lime, salt och chilipeppar. Kanske något att bjuda vännerna hemma i Sverige på?

Nationaldrycken tequila

Mexiko är tequilans hemland. Vi svenskar är vana vid att den starka drycken intas i ett svep, men här i Mexiko avnjuter man faktiskt de lite finare sorterna genom att långsamt sippa i sig drycken. På restaurang beställer man ofta in en tequila som fördrink innan maten. 

Middag med annorlunda utsikt

Alux Restaurant & Lounge är en väldigt speciell restaurang, den ligger nämligen nere i en cenote. Välkommen hit för att inta en finare middag i en unik miljö med vackra droppstensformationer som fond. Restaurangen ligger på 60:e avenyn, Calle Juarez, lite utanför centrum i Playa del Carmen. Det enklaste sättet att ta sig hit är med taxi. Prata med oss på Apollo så hjälper vi dig att boka bord.

Lyssna, det svänger!

Mariachi är en svängig musikstil som du ofta hör på Mexikos restauranger och barer. Kanske känner du igen den? Artister som Antonio Banderas och Los Lobos har hjälpt till att sprida mariachi-musiken över hela världen! Banden som spelar denna typ av musik brukar gå runt, framför allt på 5:e avenyn i Playa del Carmen och stannar ofta till vid olika restauranger.