Male, Maldiverna

Så hittar du billiga resor till Maldiverna

Går det att resa billigt till Maldiverna? Ja, faktiskt! Det finns så klart billigare resmål, men faktum är att det inte behöver vara särskilt dyrt att resa till Maldiverna. Med våra budget-tips kan du förverkliga drömresan även med en mindre budget!

De bästa tipsen för att hitta billiga resor till Maldiverna är:

  • Bo på en billigare bebodd ö istället för på en lyxig hotellö
  • Välj ett enklare boende
  • Res utanför högsäsong
  • Ta dig runt med lokala färjor
Kokosnöt, Maldiverna

Välj en bebodd ö

Det som gör störst skillnad för resans pris är att välja en bebodd ö istället för en så kallad hotellö (läs mer om de olika typerna av öar i Maldiverna). Några populära bebodda öar är Maafushi, Feridhoo och Rashdoo. Sedan det 2009 blev tillåtet för turister att besöka bebodda öar istället för att endast hålla sig till hotellöarna har det dykt upp ett stort utbud av billiga hotell här, som alternativ till lyxhotellen på hotellöarna.

Prisnivån på de bebodda öarna är betydligt lägre än på hotellöarna. Du får möjlighet att prova på den goda lokala maten och får möta lokalbefolkningens vardag. Även utflykter från de bebodda öarna är ofta avsevärt billigare.

Bo billigt på Maldiverna

Det är framförallt på de bebodda öarna som du kan hitta billiga hotell. De är mindre och enklare än de stora resorten på hotellöarna och har förstås inte egna privata stränder.  Å andra sidan är de mer personliga och har en tydligare lokal prägel. Hos Apollo paketerar du resan till Maldiverna själv och kan välja bland ett mycket stort utbud av prisvärda 3-stjärniga hotell för att få en billigare resa.

Vill du bo med lite högre standard på en hotellö finns det bra priser att hitta även där för dig som är flexibel med datum och till exempel kan tänka dig att resa under lågsäsong. Högsäsong på Maldiverna är december – mars. Från maj till november kan det regna lite mer, men å andra sidan är priserna är lägre, turisterna färre och det marina livet mer färggrant. All inclusive är ett bra alternativ för dig som vill bo på en hotellö till ett lägre pris, då maten ofta är relativt dyr där.

Lokala transportmedel

De lokala färjorna, slow dhonis, är mycket billigare än snabb-båtarna och privata båtar. Det är förstås ett ganska långsamt sätt att ta sig runt och passar bäst för resenärer som inte har bråttom. För att sänka  de totala transportkostnaderna på resan, överväg en ö som ligger på rimligt avstånd från flygplatsen. Undvik dock den överbefolkade huvudstaden Malé, där paradisstränderna lyser med sin frånvaro.

Det lönar sig alltså att läsa på, välja noggrant och framförallt lokalt istället för lyx för att hitta en prisvärd resa till Maldiverna. Lycka till!