Restips i Kuala Lumpor

Restips i Kuala Lumpur

Kuala Lumpur är en livlig metropol med en magnifik skyline där stadsbilden är urban, hip och färgglad med massor av personlighet. Räkna med imponerande skyskrapor, pråliga minareter och en upphöjd monorail för att ta dig runt i staden. I skuggan av de värdefulla Banyan-träden på gatunivå hittar du exklusiv och billiga shopping, färgglada marknader, spännande gatumat, blinkande barer och livliga folkmassor. Från hustaken kan du titta över den glittrande staden med en tropisk drink och avslappnad loungemusik. Besök också templen utanför stan som är minst lika färgsprakande som Kuala Lumpur city.

Besök Batu Caves

Batu Caves eller Batugrottorna är namnet på ett stort berg av kalksten som ligger i Gombak, utanför Kuala Lumpur. Platsen har ett flertal grottor och hinduiska tempel. Dessa grottor är den absolut populäraste heliga platsen för hinduer, utanför Indien. Platsen är helgad åt Lord Murugan som står utanför tempelgrottan och vaktar. Ta en tur till grottorna och gå de 272 trappstegen upp till tempelgrottan. Kom ihåg att täcka knäna, eller betala för att låna en sarong på plats.

Batu Caves i Kuala Lumpur, Malaysia

Shopping

Börja shoppingturen med en take-away-kaffe utanför de berömda Petronas-tornen innan du fortsätter genom att ta monorailen mellan stadens olika shoppingområden. För exklusiv shopping och välkända märken, besök Starhill Gallery. Här hittar du också en matmarknad med mer lyxiga restauranger. I köpcentren Pavilion och Suria KLCC sträcker sig sortimentet från standard till mer exklusivt, med inslag av mathallar, barer och restauranger. På Low Yat Plaza kan du hitta billig elektronik och på Berjaya Time Square hittar du billiga butiker och lokalt mode.

Takbarer

Takbarerna i Kuala Lumpur är ett absolut måste. På toppen av en skyskrapa, på 36:e våningen, hittar du takterrassen Heli Lounge Bar. Under dagen fungerar takterrassen som en helikopterlandningsplats, men när mörkret faller på förvandlas det till en fantastisk takbar. Koppla av med fantastiska drinkar, musik och en hisnande utsikt över Petronas Towers och hela Kuala Lumpurs glittrande horisont!

Läs mer om Kuala Lumpur här.