Yoga Liveaboard Kroatien

Häng med på ännu en yogabåt i Kroatiens skärgård. Vi färdas på båt och stannar till i vikar och på öar för att yoga tillsammans på land.

Under veckan får du ta del av yogapass och workshops i det allra senaste inom yoga. Detta är resan för dig som vill prova något nytt, söker ett nytt äventyr och ett annorlunda sätt att resa på (båt)  tillsammans med en liten exklusiv grupp i en fantastisk miljö.

Under en vecka till havs i Kroatiens skärgård yogar och tränar vi tillsammans, mest på land och vissa tillfällen på båt. Med på båten har vi en utmärkt kock som lagar god mat som vi avnjuter blickandes ut mot horisonten. Varje dag går vi iland på en ny ö eller hamn för att yoga, florera eller ta del av den kroatiska kulturen. Vi väcker kroppen med yoga medan solen går upp och dess strålar värmer din kropp omgiven av klarblått vatten.

Mitt på dagen finns möjlighet att delta i funktionella pass där både styrka, rörlighet, balans och koordination utmanas. Vi mediterar i rörelse såväl som i stillhet.

När sedan solen går ned varvar vi ned med antingen Hatha eller Yin yoga som tillåter dig att slappna av.

Vem kan delta?

Den här veckan är till för alla. Inga förkunskaper krävs. 

Utrustning

  • Träningskläder för utomhusbruk
  • Yogamatta
  • En komplett packningslista kommer innan avresa

Aktuella resedatum

  • 28 sept-5 okt 2019 | 12 998:-

Det här ingår:

  • Flyg tur /retur Split från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.
  • Transfer
  • Del i dubbelhytt inkl. wc och dusch
  • Flygplatsskatter och hamnavgifter.
  • Helpension fram till frukost dag 8.
  • ​Träning enligt program

Boka senast två veckor innan avresa

Frågor om Liveaboard eller väntelista? 
Maila oss!Boka

Boka din privata charter Liveaboard-resa

Är ni ett gäng på 8-12 personer som vill åka iväg på en egen Liveaboard? Då kan ni boka privat chartrad båt. Pris och tillgänglighet anges ovan. Skicka en förfrågan för privat Liveaboard till oss så hjälper vi er hela vägen till surfparadiset. 

Skicka förfrågan


Vi följer med på resan

Sara Eriksson

Sara Eriksson, har, sedan hennes första yoga-kurs, fascinerats av vilka effekter yoga haft på hennes kropp och sinne. Efter ena klassen kan kroppen vara helt slut medan sinnet är påfyllt med energi. Och nästa gång kan det vara tvärtom. Allt är i ständig förändring, vilket är en utmaning att förhålla sig till, minst sagt. Sara studerade Idrottsvetenskap på universitetet för att lära sig mer om människokroppen. Därefter reste hon till Indien för att fördjupa sina kunskaper om yoga genom Sivanandas yogalärarutbildning. Sara lockar och inspirerar dig till att hitta din väg, genom glädjen i rörelse såväl som i stillhet och att vara snäll med dig själv – för en stark kropp och ett starkt sinne, inifrån och ut.

Jannie Maria

Jannie Maria, utbildade sig till yogainstruktör i ett indiskt Ashram för 7 år sedan och har undervisat yoga sedan dess. Hon har sedan dess varit tillbaka i Indien ett flertal gånger för att vidareutbilda sig samt för att vara hjälplärare. Jannie har också en kandidatexamen i health and nutrition. Hennes avsikt med sina undervisningar är att skapa lugn och balans, en vacker förening mellan kropp och själ. Hon vill visa att alla kan utöva yoga, oavsett storlek, ålder och smidighet.


Vad är yoga?

Yoga är ett mer än 5000 år gammalt träningssystem och ett redskap för att lära känna sig själv bättre. Yoga förenar och skapar balans i kropp och själ. Att utöva yoga 20 minuter om dagen har många fördelar - du tränar dina muskler, får en ökad smidighet, bättre kroppsuppfattning, löser spänningar och motverkar stress.

Hatha yoga är grundläggande för alla yogaställningar. En hatha klass består både av kraftfulla och stärkande övningar. Här ligger fokus på klassiska yogaövningar, meditation och andningsövningar som utförs i ett lugnt tempo. Ha betyder 'sol' och tha betyder 'måne'. Hatha representerar motsatsparen i livet - yin och yang, maskulint och feminint, mörkt och ljust. Hatha Yoga försöker att balansera dessa motsättningar.

Vinyasa flow yoga är en dynamisk form av yoga där yogaställningarna sätts samman i kortare eller längre sekvenser som länkas samman genom andning. Övergångarna är lika viktiga som de enskilda yogaställningarna, därav flow. 

I Yin yoga sträcker du ut kroppens vävnader, då du under en längre tid är stilla i en position. Utmaningen ligger i att kunna slappna av och jobba med kroppen, inte mot den. Yin yoga är en varsam yogaform som passar extra bra att avrunda dagen med.

Bra att veta

En Liveaboard är en upplevelse i sig. Båten är vårt hem under hela vecka, vi äter, sover och umgås, men framförallt tränar vi i mängder. Vi tar dig till platser som bara kan nås med båt, äter hemlagad lokal mat och njuter av de pittoreska vikarna, naturen och överdos av träning. Mellan träningspassen finns goda möjligheter till återhämtning och total avkoppling. Vi utlovar shoppingfria områden och lugna kvällar. Läsa, snorkla, fiska eller bara vila är några av de långsamma aktiviteterna som erbjuds på båten. Sällskapsspel, rövarhistorier, pill med utrustning är andra aktiviteter att roa sig med. Allt om Liveaboard finner du här

Läs mer om vad som ingår och vad som är bra att veta här

  Dagsprogram

   En dag kan se ut såhär:

   08.00 Meditation och/eller morgonyoga medan solen går upp  

   09.00 Frukost 

   11:00 Glädjefyllt träningspass 

   Lunch och tid att bara vara 

   15.00 Upptäcka dagens Ö 

   17.00 Vinyasa eller Yin yoga 

   19.00 Middag