Yoga Liveaboard Kroatien

Häng med på ännu en yogabåt i Kroatiens skärgård. Vi färdas på båt och stannar till i vikar och på öar för att yoga tillsammans.

Under veckan får du ta del av klasser och workshops i det allra senaste inom yoga. Detta är resan för dig som vill prova något nytt tillsammans med en liten exklusiv grupp i en fantastisk miljö.

Väck kroppen med yoga medan solen går upp och dess strålar värmer din kropp ombord på en båt omgiven av klarblått vatten! Under en vecka till havs i Kroatiens skärgård yogar och tränar vi tillsammans. Med på båten har vi en kock som lagar god mat som vi avnjuter blickandes ut mot horisonten. Varje dag går vi iland på en ny ö för att ta del av den kroatiska kulturen.

Mitt på dagen finns möjlighet att delta i funktionella pass där både styrka, rörlighet, balans och koordination utmanas. Vi mediterar i rörelse såväl som i stillhet.

När sedan solen går ned varvar vi ned med antingen hatha eller yin yoga som tillåter dig att slappna av.

Det här ingår

  • Flyg tur /retur Split från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.
  • Del i dubbelhytt inkl. wc och dusch
  • Flygplatsskatter och hamnavgifter.
  • Helpension fram till frukost dag 8.
  • ​Träning enligt program

Aktuella resedatum: 22-29 september 2018

Sista bokningsdatum: 10 september

Frågor om Liveaboard eller väntelista? 
Maila oss!

Pris från: 14 498 kr 

Boka


Vi följer med på resan

Sara Eriksson

Med en kandidatexamen i idrottsvetenskap och 200 h yogalärarutbildning i Indien har Sara både en bred och djup kunskap om människokroppen och dess potential. Samtidigt finns det så mycket mer att lära, i varje möte med andra människor. Sara lockar och inspirera dig att prova nytt och att vara snäll med dig själv - för en stark kropp och ett starkt sinne, inifrån och ut.

Jannie Maria

Jannie Marias yogaresa började då hon var bosatt på Kreta och upptäckte vad yogan gjorde för hennes kropp och själ. Hon blev övertygad om att detta var något hon ville dela med andra och valde därför att resa till Indien och utbilda sig vid AyurYoga Eco-Ashram. Sedan dess har hon undervisat i yoga och arrangerar yogahelger på danska Rømø med Yogalivet.nu. Vad är yoga?

Yoga är ett mer än 5000 år gammalt träningssystem och ett redskap för att lära känna sig själv bättre. Yoga förenar och skapar balans i kropp och själ. Att utöva yoga 20 minuter om dagen har många fördelar - du tränar dina muskler, får en ökad smidighet, bättre kroppsuppfattning, löser spänningar och motverkar stress.

Hatha yoga är grundläggande för alla yogaställningar. En hatha klass består både av kraftfulla och stärkande övningar. Här ligger fokus på klassiska yogaövningar, meditation och andningsövningar som utförs i ett lugnt tempo. Ha betyder 'sol' och tha betyder 'måne'. Hatha representerar motsatsparen i livet - yin och yang, maskulint och feminint, mörkt och ljust. Hatha Yoga försöker att balansera dessa motsättningar.

Vinyasa flow yoga är en dynamisk form av yoga där yogaställningarna sätts samman i kortare eller längre sekvenser som länkas samman genom andning. Övergångarna är lika viktiga som de enskilda yogaställningarna, därav flow. 

I Yin yoga sträcker du ut kroppens vävnader, då du under en längre tid är stilla i en position. Utmaningen ligger i att kunna slappna av och jobba med kroppen, inte mot den. Yin yoga är en varsam yogaform som passar extra bra att avrunda dagen med.

Bra att veta

En Liveaboard är en upplevelse i sig. Båten är vårt hem under hela vecka, vi äter, sover och umgås, men framförallt tränar vi i mängder. Vi tar dig till platser som bara kan nås med båt, äter hemlagad lokal mat och njuter av de pittoreska vikarna, naturen och överdos av träning. Mellan träningspassen finns goda möjligheter till återhämtning och total avkoppling. Vi utlovar shoppingfria områden och lugna kvällar. Läsa, snorkla, fiska eller bara vila är några av de långsamma aktiviteterna som erbjuds på båten. Sällskapsspel, rövarhistorier, pill med utrustning är andra aktiviteter att roa sig med. Allt om Liveaboard finner du här

Läs mer om vad som ingår och vad som är bra att veta här

Vem kan delta?

Den här veckan är till för alla. Inga förkunskaper krävs. 

Utrustning

  • Träningskläder för utomhusbruk
  • Yogamatta
  • En komplett packningslista kommer innan avresa

  Dagsprogram

   En dag kan se ut såhär:

   7:30 Sunriseyoga  

   8:30 Breakfast 

   11:00 Functional training

   Free time and lunch Visit one of the islands

   16:00 Meditation/walking meditation

   18:30 Sunsetyoga (Yin/flow)

   20:00 Dinner