Den här resan är fullbokad, men det kommer fler spännande träningsresor! Se alla våra kommande träningsresor här!

Liveaboard Surf Trip – Södra Maldiverna

Välkommen till den relativt outforskade södra delen av Maldiverna, Huvdhoo Atoll – ett tropiskt surfparadis för dig som söker ostörd surfing och vill surfa mycket. En Liveaboard (båtsafari) är det absolut bästa sättet att uppleva Maldiverna på, få så mycket surftimmar som möjligt och garanterat fina vågor på rev. På de mest avlägsna södra maldiviska atollerna finner du ostörd surf, en unik upplevelse och precis det man längtat efter hela vintern, surf i massor. På en Liveaboard kan du leva surfing! Du har tillgång till surfet hela dagen och kan fokusera på att få mat i magen, vax på brädan och solkräm på kroppen. En upplevelse för livet!

Om surf i Maldiverna

Maldiverna är ett tropiskt guldkorn mitt i Indiska oceanen som består av ca 1 190 korallöar och 27 atoller som sträcker sig 70 mil från norr till söder. Att surfa på perfekta vågor i det turkosa vattnet bland paradisöar är en upplevelse du sent kommer att glömma. På Maldivernas södra atoll existerar ingen massturism. Här tar du del av den genuina maldiviska gästfriheten på båt och land. Vi bor och äter på vår båt och går i land på såväl bebodda som obebodda öar när vi känner för det. Huvadhoo och Addu är de som kallas Södra Atollerna och ligger i den sydligaste delen av Maldiverna. Södra Atollerna har inte så många surfare på grund av sin svårtillgänglighet, även om det är en del surfbåtar och surfcharters i området så är de populäraste områdena fortfarande mindre befolkade än områdena runt Norra Atollerna. Av alla maldiviska surfspots är breaksen på Södra Atollerna de mest avskilda och idylliska. Här finner du det riktiga Maldiverna! Dessutom finns det gott om tid att utforska området på SUP, det finns tid att gå iland och utforska små sömniga bebodda öar som ex Vaadhoo och Gadhdhoo. Är du löpare väntar ett myller av jungelstigar på obebodda jordbruksöar.

Här kan du läsa mer om de olika surfspotsen.

Vem kan följa med?

Södra Atollerna passar bäst för medelsurfare (mars/april) till erfarna surfare eller möjligtvis väldigt vågade amatörer resten av säsongen.  Södra Atollerna är inget för nybörjare. Inga beach breaks, endast revsurf gör det lite riskfullt att lära sig surfa. Är du medelsurfare som kan plocka vågor, stå och svänga kommer du att ha väldigt kul. Boka som privatperson, kompisgäng eller ta hela båten. Valet är ditt och det är begränsat antal platser.

Surfguide

En svensktalande surfande guide från Apollo Sports & Xtravel finns med på båten.

Surf-Liveaboard Maldiverna

Den här resan är fullbokad

Pris från: 29 998:- 

Datum (inkl. resdagar): 

 • 22 mars–3 april 2019 (boka senast 8 februari)
 • 1 april–13 april 2019 (boka senast 18 februari)

Detta ingår:

 • Flyg tur och retur
 • Inrikesflyg Male-Kaadedhdhoo
 • Del i dubbelhytt 10 nätter
 • Helpension
 • Obegränsat med surf och shuttles till och från surf
 • Surfguide från Apollo Sports/Xtravel

Boka en annan träningsresa


Boka din privata Liveaboard-resa

Är ni ett gäng på 6-12 personer som vill åka iväg på Liveaboard? Skicka då en offertförfrågan för privat Liveaboard. 

Skicka förfrågan


Om resan

Hur ser en typisk dag ut ombord?

Starta dagen med morgonkaffe när solen går upp några meter från lineup. Båten kommer att ankra där förhållandena är optimala för dagen. Efter morgonsurfet serveras en stor frukost. När du är redo kan du be personalen att köra ut dig med dingyn till lineupen. Om du känner att du behöver vila från surfandet kan du utforska öarna du är omringad av, snorkla med rockor eller fånga en fisk till middagen. Efter dagens sista åktur i solnedgången, kan du återhämta dig med kall dryck och skön musik. Middagen serveras runt kl. 19.30 och efter det kan du titta på en film, läsa, spela spel eller bara vila.

Bästa perioden för surf

Bästa perioden för surf generellt är från mars till oktober då swellet är mer regelbundet. För de södra atollerna är mars-april den bästa perioden, detta på grund av den nordöstra monsunen. De största vågorna hittar man under juni, juli och augusti så för en medelbra surfare från Sverige rekommenderar vi mars/april. Medel-size är 2-5 fot. Maldiverna får in samma swell som Indonesien men surfingen är snällare. Den typiska vågen är ett pointbreak (höger och vänster) och långa åk. Vågorna bryter mestadels på dött rev men du kommer sällan i kontakt med det om du inte surfar på ovanligt grunt lågvatten.


Bra att veta

Smått och gott som är bra att veta inför resan. 
Liveaboard är ett vedertaget begrepp (Live on board, d.v.s. bo ombord). Läs mer om Liveaboard här.

Bagage

Två brädor är tillräckligt. En packlista skickas innan avresa. Du får ha med dig 30 kg incheckat bagage + 8 kg handbagage. Att köpa till extra bagagevikt är mycket dyrt. Observera att frivikt på Maldivian Aero mellan Male – Kaadedhdhoo endast är 25 kg. Extra bagagevikt på Maldivian Aero är MVR 16 per kilo (ca 10 SEK per kilo) som betalas kontant på flygplatsen. Maxlängd på surfbrädor är 7”. (Max 8” brukar tillåtas utan problem) 

Pass, visum och transfer

Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomst. 30 dagars inresevisum erhålls vid ankomst till Maldiverna om du är svensk medborgare. Är du av annan nationalitet ber vi dig att ta reda på vad som gäller för just dig.

I Male skall vi vidare till Huvadhoo-atollen (KDM) med inrikesflyg. Vid hemresan finns möjlighet att förvara bagage under dagen för eventuellt utflykt till Male stad. Förvaring av bagage sker på flygplatsen. Priset är US$10/ enhet.

Maten ombord

Frukost består av en kombination av kontinentala och lokala specialiteter. Lunch är oftast något enklare med fokus på fisk och tillbehör. Middag består av stora mål, ofta fisk, med pasta och ris. Möjlighet att smaka lokala rätter kommer erbjudas minst två gånger (kan efter önskemål till kocken utökas). Är du i behov av specialkost måste du meddela det senast 14 dagar innan avresa. Färsk fisk är vanligt och personalen fiskar själva till många måltider. Luncher med färskfångad tonfisk eller sashimi av makrillfisken Wahoo är inte ovanlig.

Detta ingår i helpension:

 • Frukost, lunch och middag på båten
 • Gratis te och kaffe
 • En flaska vatten (1500 ml) per person och dag
 • Påfyllning av vattendispenser
 • En BBQ på öde strand

Läsk, öl och vin finns att köpa ombord. All dryck som köps ombord skrivs upp i en loggbok och betalas kontant (USD eller Euro) sista dagen. Du som har extra stort energibehov rekommenderas att ta med bars, gels och kosttillskott.


Om vår båt - Horizon 2

Vår båt, Horizon 2, är liten men naggande god med en maxkapacitet på 12 gäster. Besättningen består av fyra medlemmar inkl. en surfguide, en kapten och en kock som lagar gudomligt god mat. En dhoni, en vanligt förekommande båt i Maldiverna, följer vår båt och här förvaras surfbrädorna. Dhonin tar oss till surfet och i land. En dingy finns också till vårt förfogande till bryt där dhonin inte kan gå. Hytterna och båtens storlek är begränsade och kan inte jämföras med hotellstandard. De funktionella hytterna är små och har enkel standard. Alla hytter har wc, dusch och luftkonditionering. I hytterna finns sängkläder, kudde, ett tjockt och ett tunnare täcke. Duschhandduk finns ombord. För bad medtages egen handduk eller sarong.

 

Delad privat charter
Är ni en mindre grupp eller reser själv är den delade chartern ett bra alternativ där det finns ett begränsat antal avgångar att välja på. Då delas upplevelsen med andra personer med samma surfintresse. Ovan båt är privatchartrad av oss och delas bara av våra svenska eller nordiska gäster.

Delad charter
Är ni en mindre grupp eller reser själv är den delade chartern ett bra alternativ där det finns ett begränsat antal avgångar att välja på. Då delas upplevelsen med andra personer med samma surfintresse som dig.

Privat charter (minimum 8 personer)
Är ni en grupp surfare, ett kompisgäng, som vill surfa i Maldiverna är det bästa alternativet privat charter. Då har ni hela båten för er själva och ni bestämmer själva var ni vill ta vägen utefter gruppens önskemål. Är chartern ledig i tabellen nedan kan den bokas som privat charter.

Läs mer om båten här