Surf Liveaboard Maldiverna

Tropiskt paradissurf "all inclusive" på Huvadhoo Atoll - södra Maldiverna

Välkommen till den relativt outforskade södra delen av Maldiverna, Huvadhoo Atoll – ett tropiskt surfparadis för dig som söker tomma lineups och ostörd surfing. Maldiverna sticker ut som en fristad och med dess unika geografi samt boende på båt innebär denna surfresa nästintill komplett isolering, och ofta chans till tomma line up´s. Vill du surfa mycket och drömmer om glassy revsurf är denna Liveaboard (båtsafari) det absolut bästa sättet att uppleva Maldiverna på. Här får du så mycket surftimmar som möjligt och garanterat fina vågor på rev och kristallklara vatten.  Du kan resa själv, med en kompis eller chartra en egen båt med kompisgänget. På våra båtar garanterar vi avgångarna oavsett om du reser själv eller åker med ett kompisgäng. 

Huvdhoo Atoll är en av de mest avlägsna södra maldiviska atollerna. Här finner du vågor få surfar på ostörd surf, en unik upplevelse och precis det man längtat efter hela vintern, surf i massor. Här kan du leva surfing! Vår båt tar dig till dagens bästa spot, vi är alltid nära en våg och du har tillgång till surfet hela dagen. Fokusera på att få mat i magen, vax på brädan och solkräm på kroppen. En oslagbar upplevelse  och minne för livet!

Om surfet på Maldiverna

Maldiverna är ett tropiskt guldkorn mitt i Indiska oceanen som består av 1200 korallöar och 26 atoller som sträcker sig 70 mil från norr till söder. Att surfa på perfekta vågor i det turkosa vattnet bland paradisöar är en upplevelse du sent kommer att glömma. På Maldivernas södra atoll existerar ingen massturism. Här tar du del av den genuina maldiviska gästfriheten på båt och land. Vi bor och äter på vår båt och går i land på såväl bebodda som obebodda öar när vi känner för det. Huvadhoo och Addu atoll är de som kallas Södra Atollerna och ligger i den sydligaste delen av Maldiverna. Södra Atollerna har inte så många surfare på grund av sin svårtillgänglighet, även om det är en del surfbåtar och surfcharters i området så är de populäraste områdena fortfarande mindre befolkade än områdena runt Norra Atollerna. Av alla maldiviska surfspots är breaksen på Södra Atollerna de mest avskilda och idylliska. Här finner du det riktiga Maldiverna! Dessutom finns det gott om tid att utforska området på SUP, det finns tid att gå iland och utforska små sömniga bebodda öar som ex Vaadhoo och Gaddhoo. De sistnämnda är dessutom finfina för att springa på, och ett myller av djungelstigar på obebodda jordbruksöar bäddar för äventyr.

Här kan du läsa mer om de olika surfspotsen.

Vem kan följa med?

Södra Atollerna passar bäst för medelsurfare (mars/april) till erfarna surfare eller möjligtvis väldigt vågade amatörer resten av säsongen.  Södra Atollerna är inget för nybörjare. Inga beach breaks, endast revsurf gör det lite riskfullt att lära sig surfa, men är du medelsurfare som kan plocka vågor, stå och svänga kommer du att ha väldigt väldigt kul.

Boka som privatperson, kompisgäng eller ta hela båten. Valet är ditt och det är begränsat antal platser på upp till 12 personer på en båt. Alla avgångar är garanterade så det är bara att boka in sig som par, kompis, singel eller varför inte chartra en hel båt.

Liveaboard Maldiverna - Surf

Pris (individuell/delad): från 24 998:- 

Pris (privat charter): från 30 498:- 

Datum (inkl. resdagar): 

 • 26 feb - 9 mar 2020 (8 platser kvar, pris 24 998, ord pris 31 998 kr)
 • 7 mar - 19 mar 2020 (9 platser kvar, pris 24 998, ord pris 31 998 kr)
 • 17 mar - 29 mar 2020 (fullbokad)
 • 28 mar - 9 apr 2020 (Privat charter 8-12 pers, 30 498 kr)
 • 8 apr - 20 apr 2020 (5 platser kvar, pris 31 998 kr)
 • 18 apr - 30 apr 2020 (fullbokad)
 • 28 apr - 10 maj 2020 (2 platser kvar, pris 31 998 kr)

Detta ingår:

 • Flyg tur och retur 
 • Avresa från Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Göteborg
 • Inrikesflyg Male-Kaadedhdhoo tur och retur
 • Transfer från lokalflygplats till båt
 • Del i dubbelhytt 10 nätter
 • Helpension (frukost, lunch, middag)
 • Te,  kaffe, fika och vatten
 • Obegränsat med surf och shuttles till och från surf
 • Lokal surfguide 
 • BBQ på öde ö
 • Möjlighet att besöka öar bebodda och obebodda

Boka

Surfguide

En engelsktalande lokal surfguide finns alltid med på båten. 

Besättning

Besättningen består av fem medlemmar inkl. en surfguide, en kapten och en kock som lagar gudomligt god mat. Stämningen är hjärtlig och servicenivån hög.

Boka din privata charter Liveaboard-resa

Är ni ett gäng på 8-12 personer som vill åka iväg på en egen Liveaboard? Då kan ni boka privat chartrad båt. Pris och tillgänglighet anges ovan. Skicka en förfrågan för privat Liveaboard till oss så hjälper vi er hela vägen till surfparadiset. 

Skicka förfrågan


Om resan

Hur ser en typisk dag ut ombord?

Starta dagen med morgonkaffe när solen går upp några meter från lineup. Båten kommer att ankra där förhållandena är optimala för dagen. Efter morgonsurfet serveras en stor frukost. När du är redo kan du be personalen att köra ut dig med dingyn till lineupen. Om du känner att du behöver vila från surfandet kan du utforska öarna du är omringad av, snorkla med rockor eller fånga en fisk till middagen. Efter dagens sista åktur i solnedgången, kan du återhämta dig med kall dryck och skön musik. Middagen serveras runt kl. 19.30 och efter det kan du titta på en film, läsa, spela spel eller bara vila.

Bästa perioden för surf

Bästa perioden för surf generellt är från mars till oktober då swellet är mer regelbundet. För de södra atollerna är mars-april den bästa perioden, detta på grund av den nordöstra monsunen. De största vågorna hittar man under juni, juli och augusti så för en medelbra surfare från Sverige rekommenderar vi mars/april. Medel-size är 2-5 fot. Maldiverna får in samma swell som Indonesien men surfingen är snällare. Den typiska vågen är ett pointbreak (höger och vänster) och långa åk. Vågorna bryter mestadels på dött rev men du kommer sällan i kontakt med det om du inte surfar på ovanligt grunt lågvatten.


Bra att veta

Smått och gott som är bra att veta inför resan. 
Liveaboard är ett vedertaget begrepp (Live on board, d.v.s. bo ombord). Läs mer om Liveaboard här.

Resan till och från Huvadhoo Atoll

Våra paket inkluderar hela resan, nästan som "all inclusive". Flyg från Stockholm, Köpenhamn eller Göteborg. Ankomst till Male dagen efter avresa (lokaltid). Du har en halvdag i Male på egen hand (beroende på när du landar). Bagageförvaring hittar ni på flygplatsen. Passa på att strosa runt huvudstaden Male eller ta dig till lite lugnare Hulhumale. Ett trevligt tidsfördriv är att besöka den nya skate-parken på Hulhumale och skejta med locals.

På kvällen, inrikesflyg med Maldivian Air till Kaadedhdoo (KDM). På denna lilla flygplats som består av en plåtbyggnad möts du av teamet, för en kort promenad genom en allé av palmer ner till en liten hamn. Här väntar vår Dhoni för att transportera dig till vår båt Horizon 2. Vi lättar inte ankar förrän på morgonen, vid gryning. Hemresedagen flyger vi tillbaks till Male runt lunch, för hemresa med kvällsflyg från Male. Vi landar dagen efter. Datumen som anges ovan är inklusive resdagar ner och hem och anger datum för avresa samt datum för hemkomst.  

Bagage

Rekommenderar du packar två brädor i en boardbag. En packlista skickas innan avresa. Du får ha med dig 30 kg incheckat bagage + 8 kg handbagage. Att köpa till extra bagagevikt är mycket dyrt. Observera att frivikt på Maldivian Aero mellan Male – Kaadedhdhoo endast är 25 kg. Extra bagagevikt på Maldivian Aero är MVR 16 per kilo (ca 10 SEK per kilo) som betalas kontant eller med kort på flygplatsen. Officiell maxlängd på surfbrädor är 7” (men 8” tillåts utan problem). 

Pass, visum och transfer

Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomst. 30 dagars inresevisum erhålls vid ankomst till Maldiverna om du är svensk medborgare. Är du av annan nationalitet ber vi dig att ta reda på vad som gäller för just dig.

I Male skall vi vidare till Huvadhoo-atollen (KDM) med inrikesflyg. Vid hemresan finns möjlighet att förvara bagage under dagen för eventuellt utflykt till Male stad. Förvaring av bagage sker på flygplatsen. Priset är US$10/ enhet.

Maten ombord

Frukost består av en kombination av kontinentala och lokala specialiteter. Lunch är oftast något enklare med fokus på fisk och tillbehör. Middag består av stora mål, ofta fisk, med pasta och ris. Möjlighet att smaka lokala rätter kommer erbjudas minst två gånger (kan efter önskemål till kocken utökas). Är du i behov av specialkost måste du meddela det senast 14 dagar innan avresa. Färsk fisk är vanligt och personalen fiskar själva till många måltider. Luncher med färskfångad tonfisk eller sashimi av makrillfisken Wahoo är inte ovanlig.

Detta ingår i helpension

 • Frukost, lunch och middag på båten
 • Gratis te och kaffe
 • En flaska vatten (1500 ml) per person och dag
 • Påfyllning av vattendispenser
 • En BBQ på öde strand

Läsk, öl och vin finns att köpa ombord. All dryck som köps ombord skrivs upp i en loggbok och betalas kontant (USD eller Euro) sista dagen. Du som har extra stort energibehov rekommenderas att ta med bars, gels och kosttillskott.


Om vår båt - Horizon 2

Vår båt, Horizon 2 tar upp til l2 gäster. med 6 enkla men fräscha hytter på nedre däck. Besättningen består av fem medlemmar inkl. en surfguide, en kapten och en kock som lagar gudomligt god mat. En dhoni, en vanligt förekommande båt i Maldiverna, följer vår båt och här förvaras surfbrädorna. Dhonin tar oss till surfet och i land. En dingy finns också till vårt förfogande dit Dhonin inte kan gå. Hytterna och båtens storlek är begränsade och kan inte jämföras med hotellstandard. De funktionella hytterna är små och har enkel standard. Alla hytter har wc, dusch och luftkonditionering. I hytterna finns sängkläder, kudde, ett tjockt och ett tunnare täcke. Duschhandduk finns ombord. För bad medtages egen handduk eller sarong.

 

Delad charter (individuell)
Är ni en mindre grupp eller reser själv är den delade chartern ett bra alternativ där det finns ett begränsat antal avgångar att välja på. Då delas upplevelsen med andra personer med samma surfintresse som dig. Vi garanterar alla avgångar. pris ser ni i tabellen.

Privat charter (Min max 8-12 personer)
Är ni en grupp surfare, ett kompisgäng, som vill surfa i Maldiverna är det bästa alternativet privat charter. Då har ni hela båten för er själva och ni bestämmer själva var ni vill ta vägen utefter gruppens önskemål. Är chartern ledig i tabellen kan den bokas som privat charter.

Läs mer om båten här