Den här resan är fullbokad, men det kommer fler spännande träningsresor! Se alla våra kommande träningsresor här!

Simcoachen i paradiset - Liveaboard Maldiverna

Om du älskar havet finns Maldiverna säkert på din bucket list. I en avslappnad atmosfär, med vattnets behagliga temperatur och ett magiskt marinliv under dig, kommer du ta dig fram för egen maskin – Open Water swimming at its best. Vi vågar nästan lova att du kommer stöta på både delfiner, sköldpaddor, mantas och/eller rockor. Denna simvecka är en Liveaboard där vi bor en vecka på en båt för att ge oss den bästa möjliga tillgången till ö-paradiset Maldivernas otroliga atoller.

Om veckans innehåll

Välkommen till ett tropiskt paradis! Vi simmar två gånger om dagen i det 28-32-gradiga vattnet. I början ca 1,5 km och bygger sakta men säkert upp distansen dag efter dag (anpassas efter deltagarna). Du behöver vara en trygg simmare i öppet vatten och vi är flexibla gällande väder och vind. Du kommer få en boost både teoretiskt och praktiskt under denna vecka - du kommer definitivt få ett rejält lyft i din simning. Vi får dessutom fantastiska simupplevelser att bära med oss för resten av livet. Vi tränar på att bemästra utmaningar som siktning i OW, frekvens, armföring, vattenläge, drafting, mentala strategier mm men framför allt är det upplevelsen i en spektakulär miljö som står i centrum. Med på resan är Bjarne Koning från Löplabbet som tar oss med på löprundor av varierande karaktär, oftast med noll stigning på platt landskap.

Program

Vår Liveaboard tar dig till de bästa och vackraste platserna för dagens träning och ingen dag är den andra lik. Därför har vi inget fast schema med fasta tider. Vi rekommenderar tidiga morgnar för att alltid möta solen. Vi simmar längs korallrev, vi upptäcker nya öar till fots och nya vatten att SUP:a i. Daglig simning. Löpning vid bebodda öar med trail och väg. SUP i små grupper eller när lust ges. Dessutom är snorkling och fiske stående inslag i aktiviteter att fördriva tiden med.
 

En typisk dag kan se ut så här

Efter uppdukad frukost på akterdäck kör vi funktionell simstyrka medan vår båt tuffar vidare. Fläktar skönt, ankrar och kanske välkomnas av ett team delfiner och ett par tvåmeters citronhajar som cirklar runt båten. Lite skrämselhicka senare hoppar hela gänget i.  i ger oss iväg och simmar utanför följer ett vackert rev. Vattnet är klart, sikten är grym. Vi tar oss fram, utmanar oss själva. Alla får ett eget fokus att tänka på. Tillbaka för kaffe. Slappar, vilar, snackar och läser boken som aldrig blir läst medan en fantastisk lunch dukas upp med friterad fisk och lime. Vi simmar längs en trygg sandbank, viker av åt okänt väderstreck och simmar in i en akvarievärld som sprudlar av liv, rörelse och färger. Vi signalerar lite soft om vi upptäcker något som är "mer spektakulärt" än allt annat fantastiskt vi får vara med om. Vi får uppleva stora sköldpaddor, rockor, nyfikna hajar. Många är långt utanför komfortzonen, pulsen tickar på och vi lever drömmen. Axlarna blir lite möra. Vi gapflabbar på kvällen, till en makalöst god middag innan vi kryper till kojs.

 

Vad är Liveaboard?

Liveaboard är ett vedertaget begrepp (Live on board, d.v.s. bo ombord). Fördelarna med boendet är många: vi blir serverade av rutinerad personal och kapten styr vår båt till de bästa platserna för vår träning. Tänk att varje morgon vakna upp på en ny plats, vid en ny ö eller vid ett nytt rev. På båten finns det plats för våra två ledare och åtta deltagare. Här finns snorkling i världsklass - njut av det varma, klara vattnet och unika marinlivet i Maldiverna! 

Läs mer om Liveaboard här >>

Boka Liveaboard Maldiverna

Pris från: 24 998:- 
* Del i dubbelhytt

Aktuella resedatum:

 • 17 nov - 25 nov 2018
 • Reslängd: 1 vecka + resdagar
 • Avresa från Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Göteborg

Boka senast 2 november! Begränsat antal platser. 

Frågor om Liveaboard? Mejla oss!

Instruktörer

All träning leds av professionella och populära ledare.

Mikael Rosén

Simcoachen - Ingen vanlig crawlkurs

Hos Simcoachen finner du den hjälp du behöver. Oavsett om du är nybörjare med respekt för vatten, ungdom som simtävlar, triathlet som vill utvecklas vidare, proffs som vill ta sig till Ironman Hawaii eller önskar en schysst simning som motionsform. Vi har metodiken och kunskapen som passar din nivå och lyssnar självklart på dina behov.  Swim smooth är leverantörer till Internationella triathlonförbundet. Läs mer om Swim Smooth
 Läs mer om Simcoachen Anna-Karin Lundin  


Bra att veta

Smått och gott som är bra att veta inför resan. Läs mer om Liveaboard här.

I priset ingår:

 • Flyg Tur och Retur
 • Transfer och mat på flyget
 • Del i dubbelhytt
 • Helpension inkl. vatten till maten (övrig dryck mot avgift)
 • Kaffe och te - gratis
 • Eftermiddagsfika
 • Ledarledd träning enligt program
 • 30 kg fri bagagevikt

 

Platserna är oerhört begränsade och det är först till kvarn som gäller.
Wifi finns ej men simkort kan köpas på flygplatsen och kostar ca 25 dollar. Observera att du behöver en mobil som inte är operatörslåst då du måste byta simkort. Bra mobiltäckning på de flesta platser vi lägger till. Dricks, ca 10 dollar/dag och deltagare, tillkommer.

 

Vem kan följa med

Resan är öppen för dig som är trygg i vattnet och kan simma längre sträckor. Vi kommer förmodligen se en härlig mix av triathleter, swimrunners, multisportare, OW-simmare, långdistansare, konstsimmare och njutningssimmare. Två ledare är med från Simcoachen för din säkerhet. Vi simmar tillsammans både i mindre och större grupper. Den här resan bjuder på upplevelse- och äventyrsbaserad simning och löpning från båt. Säkerheten går alltid först och varje deltagare förväntas kunna ta ansvar för sin egen simkunnighet. Lider du av sjösjuka är detta inte en resa för dig.

Vad ska jag ta med mig?

Träningskläderna är med och anpassade till en tropisk version; vi skall simma, springa, yoga, SUP:a och fånga fisk till lunch. Vattnet är salt och varmt och man simmar företrädesvis med så lite utrustning som möjligt. Man kan dock med fördel använda både våtdräktsbyxor, paddlar eller simfenor för att variera sin simupplevelse.

Rutten

Följande atoller finns inom vår räckvidd: Norra Male Atoll, Södra Male Atoll, Felidhoo Atoll och Meemu Atoll. Vår Liveaboard tar oss till de mest avlägsna öar och atoller endast är nåbara med sjöflyg eller båt. Vi bor, äter, vilar, sover på vår egna Dhoni, en traditionell båt från Maldiverna. Vi får möjligheten att träna på oförstörda, obebodda tropiska öar runt Södra Male, Fulidhoo och Meemu. Vi besöker fiskebyar, simmar över korallrev, och hälsar solen välkommen i lotusställning. En resa för både kropp och själ!

Pass, Visum och Transfer

Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomst. 30 dagars inresevisum erhålls vid ankomst till Maldiverna om du är svensk medborgare. Är du av annan nationalitet ber vi dig att ta reda på vad som gäller för just dig.

Båten är lokaliserad i Male flygplatshamn. På hemresedagen blir ni avsläppta på samma plats: Male flygplats. Det finns möjlighet att förvara bagage under dagen för eventuellt utflykt till Male stad. Förvaring av bagage sker på flygplatsen.


Om våra båtar - Gulfaam & & Koimala

Våra båtar är traditionella Dhoni´s, en Liveaboard som länge använts i Maldivernas atollvärld. Dhonis används för att transportera allt från varor till människor mellan atollerna. Vår Dhoni är mysigt inredd och anpassad för att bo på. Dhonis är föranpassade så att en person kan sitta/hänga ut över fören för att hjälpa kapten navigera genom grunda rev och kanaler. Alla Dhonis inspekteras regelbundet och har all nödvändig säkerhetsutrustning. En "dinghy" finns med extra utombordare för både säkerhet och transport mellan passen, exempelvis om vi skall gå iland på någon obebodd ö. Den mesta tiden är vi inom mobilmasters räckvidd. Besättning består av 4-5 man inklusive kapten och kock. De flesta hytter har våningssäng (couchette). Några hytter har twin bed. Sängkläder ingår. Hytterna är små och enkelt inredda, men fyller sin funktion. Gulfaam har 5 hytter, varav 4 med tillhörande badrum och 1 hytt med separat badrum. Koimala har 6 hytter. Snorkelutrustning finns, men vi rekommenderar att du tar med egen. Dykutrustning finns inte ombord. De flesta måltider intas på båten.

Läs mer om båten här >>