Liveaboard Röda Havet - ett sim- och yogaäventyr

Häng med på en fantastisk tränings- och upplevelseresa till Röda Havets kristallklara och varma tropiska vatten!  Under en magisk vecka bor du på en modern och bekväm båt (Liveaboard) i ett guppande träningsparadis tillsammans med Team Snabbares populära och erfarna tränare och trivselskapare Pål Török (simning och yoga), Tomas Granberg (simning) och Marika Török (yoga).

Du kommer hem med ett lugnt och lyckligt sinne samt med bättre kroppskännedom, kroppskontroll och simteknik. Allt inhämtat i fantastisk miljö såväl ovan som under ytan!

OBS! Det går utmärkt att bara yoga och bada, eller bara simma. Eller göra både och, plus att snorkla och kanske lära sig grunderna i fridykning.  Röda havet är en del av Indiska oceanen, och jordens nordligaste tropiska hav. Det ligger på bekvämt flygavstånd utan besvärande tidsskillnad, och har ett artrikt ekosystem som bland annat innehåller över 1 200 identifierade fiskarter. Chansen är också stor att du får simma och snorkla med t ex delfiner, sköldpaddor och eleganta rockor i deras naturliga miljö, bland färgrika korallrev.

Om veckans innehåll

En vecka med simning, yoga, snorkling och spontana äventyr som kommer ge dig minnen för livet. Vi bor flytandes på kristallklart vatten ombord på den moderna och bekväma båten M/Y New Francesca. Under veckan utvecklar vi vår simning och går djupare in i yogan.

Det här är ingen elitidrottsresa, utan här står snarare upplevelsen och gemenskapen i centrum - även om du kommer att utvecklas en hel del också.

- Inga förkunskaper krävs för yogan

 

Snorkling Egypten

För simningen och snorklingen

Vi startar normalt dagen från båten och inte från land – så du bör inte vara rädd för att simma på djupt vatten. Under resan har vi workshops i både simteknik och kring den funktionella kroppen. Du kommer även få många värdefulla tips kring din individuella teknik. Det är inte bara de andra deltagarna på båten du har chans att bli kompis med – du kommer även träffa på delfiner, sköldpaddor och rockor. Fokus ligger på träning, äventyr och härlig samvaro tillsammans med likasinnade – allt i en fantastisk miljö! 

Vår båt tar dig till de bästa och vackraste platserna och ofta går vi upp tidiga morgnar för att starta dagen med yoga i soluppgången. Vattnet håller 27-28 grader så du riskerar inte att frysa när du simmar längs korallreven. I luften är det närmare 30 grader – men ändå svalt och skönt på natten (20-21 grader).

En typisk dag

Vi vaknar upp ankrade på en ny plats och kör morgonyoga på båten, innan vi äter frukost. Vi utvecklar vår simning och snorklar i ”akvariet” där vi bor. Lunch på båten följd av en ordentlig stund för att läsa en bok, hänga med de andra eller bara låta sig hänföras av omgivningarna och gungas av havet under ett par timmars färd mot nästa ställe. Under eftermiddagen simmar vi igen och upptäcker ett nytt paradis över och under ytan.

Några snorklar, andra leker i vattnet. Vi simmar ett pass till. I solnedgången yogar vi och därefter äter vi middag ihop på båten. Vår middag består av lokala specialiteter, färsk nyfångad fisk (vi fiskar själva också om vi vill) och annan vällagad mat.

Pris från: 17 298:-

Datum: 
30 okt - 6 nov 2020 (endast 1 plats kvar, delat boende med annan man)
30 okt - 13 nov 2020
6 nov - 13 nov 2020 (endast 1 plats kvar, delat boende med annan man)

Reslängd: 1 eller 2 veckor 

Avreseort: Stockholm eller Köpenhamn

Flygtider: Se flygtiderna här

Detta ingår

  • Flyg Tur och Retur inkl. mat på flyget
  • Transfer till och från hamnen / flygplatsen
  • Del i dubbelhytt (twin beds) med A/C ombord på båten
  • Helpension inkl. vatten till maten (övrig dryck mot avgift)
  • Kaffe och te och eftermiddagsfika
  • All ledarledd träning under veckan. Vi anger inga exakta tider för träning i och med lokala förutsättningar, väder och vind.
  • 15 kg fri bagagevikt
  • Gold Standard klimatkompensering för alla ledare och deltagare till 110%

Detta tillkommer:

  • Dricks, räkna med 7-10 USD/dag och deltagare. Betalas direkt till kapten sista dagen. Samt extra dryck.

En komplett packlista skickas ca 2 veckor innan avresa.

Bra att veta om Apollos gruppresor

Boka

Begränsat antal platser!

Kontakta oss: 
Mejl: [email protected]
Telefon: 08-519 307 07
Öppettider: måndag-fredag 9-16

Vår båt - New Francesca

New Francesca är en modern och bekväm svenskägd båt, en av de finaste på Röda Havet för den här typen av resa. Båten rymmer 9 hytter med två enkelsängar i samt AC och badrum (dusch/WC), restaurang, bar och sol- & yogaterrass. Båten som kommer att se till att du når bebodda och obebodda öar. En gummibåt med utombordare finns för både säkerhet och transport mellan passen. Komplett besättning inklusive kapten och kock. Sängkläder ingår. Enklare snorklingsutrustning finns ombord, men vi rekommenderar att du tar med egen om du har. De flesta måltider intas på båten. Båten är lokaliserad i El Gouna, ca 30 minuter från flygplatsen.

Vad är Liveaboard?

Liveaboard är ett vedertaget begrepp (Live on board, d.v.s. bo ombord). Fördelarna med boendet är många: vi blir serverade av rutinerad personal och kapten styr vår båt till de bästa platserna för vår träning. Tänk att varje morgon vakna upp på en ny plats, vid en ny ö eller vid ett nytt rev. Här finns snorkling i världsklass - njut av det varma, klara vattnet och unika marinlivet!

Läs mer om Liveaboard här

Tempot ombord är behagligt lugnt och både frukost, lunch och middag blir oftast långa sittningar med intressanta diskussioner mellan deltagarna om både högt och lågt, och många skratt. Vi räknar med att komma dit som främlingar och resa hem som goda vänner, precis som varit fallet under våra tidigare Liveaboards i Maldiverna och Turkiet.

Pass, Visum och Transfer

Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomst. 30 dagars inresevisum erhålls vid ankomst till Egypten om du är svensk medborgare.

Är du av annan nationalitet ber vi dig att ta reda på vad som gäller för just dig.

Boka din privata charter Liveaboard-resa

Är ni ett gäng på 8-12 personer som vill åka iväg på en egen Liveaboard? Då kan ni boka privat chartrad båt. Pris och tillgänglighet anges ovan. Skicka en förfrågan för privat Liveaboard till oss så hjälper vi er hela vägen till surfparadiset. 

Skicka förfrågan


Våra coacher

Marika Török

Marika är yogalärare och workshopledare. Hon driver Sjöstadens Yoga.

Pål Török

Pål leder Team Snabbares träningsresor och event, är simtränare, triathloncoach och yogalärare.

Tomas Granberg

Är simcoach och PT med ödmjuk inställning till livet, och själv i högsta grad aktiv inom simning, swimrun och löpning. Tomas leder crawlkurser, coachar simmare, swimrunners och triathleter.

Team Snabbare

Team Snabbare levererar professionella träningstjänster både i Sverige och utomlands. Varje dag året om hjälper Team Snabbare triathleter, simmare, swimrunners, cyklister och löpare att utvecklas och ha roligt på vägen. Tjänsterna omfattar coachade träningspass, träningsresor, träningsevent & tävlingar, teknikkurser, samt personlig coaching & träningsupplägg. Mer info: www.teamsnabbare.se