Den här resan är fullbokad, men det kommer fler spännande träningsresor! Se alla våra kommande träningsresor här!

ÖTILLÖ Swimrun Liveaboard Camp

NYHET! Välkommen till fantastiska Kroatien och till en vecka av Swimrun-glädje den 26 maj – 2 juni 2018. Nytt för i år är att vi kör ett LIVEABOARD-camp, det vill säga att vi kommer ha en fantastisk båt som Hotell!

Kroatien är ett riktigt Swimrun- och träningsparadis! Under denna vecka kommer vi att följa väder och vind genom Kroatiens skärgård för att hitta de absolut bästa pärlorna. Kristallklart vatten, kuperade stigar, små byar, ensamma vikar och härliga dofter av Rosmarin och blommor gör upplevelsen optimal. Denna perfekta swimrundestination erbjuder både långa, korta och roliga swimrundagar liksom lugnet i det traditionella livet på öarna och ombord. omgiven av varma människor. Tillsammans med våra erfarna instruktörer blir detta den bästa starten på säsongen. Varmt vatten (20 grader), sol och varierande övningar för såväl nybörjare och erfarna.


Om veckans innehåll

Under veckan så är syftet framförallt att arbeta med sina egna förutsättningar i en fantastisk miljö. För de som skall slipa formen inför säsongen är detta den perfekta avslutningen på träningsperioden. Det kommer vara teknikövningar, fartövningar, fokus på växlingar och några långa sköna pass. För de som vill kan vi göra en test-tävling längs delar av ÖTILLÖ Hvar-banan.

För de som är nya till sporten är denna vecka en perfekt introduktion till Swimrun, till den härliga gruppdynamiken och framförallt i en väldigt härlig miljö. Att börja simma öppet vatten i skönt, klart vatten gör en enorm skillnad. Stor fokus på teknik inom simning, terränglöpning och växling från vatten till land.

Inte att underskatta är den goda maten, en god espresso på ett torg i solen och att utforska en fantastisk övärld.


Datum: 26 maj–2 juni 2018

Pris från: 15 998 :-

Den här resan är fullbokad

Detta ingår:

 • Flyg tur & retur. Avresa från Stockholm, Köpenhamn, Göteborg och Oslo.
 • Transfer och mat på flyget
 • Del i dubbelhytt och wifi ombord
 • Helpension inklusive dryck till maten
 • Eftermiddagste-/kaffe och vatten
 • Ledarledd träning enligt program
 • Ribbåt som support vid längre simningar​ 

Läs mer om vad som ingår och vad som är bra att veta här.

Boka en annan träningsresa

Frågor om Liveaboard? Maila oss!

Vem kan delta?

Swimrun handlar om erfarenheten att förflytta sig snabbt över stora distanser på land och i vatten. Swimrun handlar om glädje att upptäcka nya platser och nya upplevelser i lag med likasinnande.

På våra äventyr är upplevelsen alltid central. Inte prestationen. Vi ger utrymme för individen att utveckla sina färdigheter för att kunna prestera maximalt i tävling om det är det som är målet, eller för att individen skall kunna hitta ett nytt sätt att upptäcka sin omgivning och hitta nya vänner att göra det med.

Tränings/ äventyrsveckorna bygger på individuell utveckling, inom terränglöpning och inom simning i öppet vatten. Men framförallt, inom Swimrun där det gäller att lära sig kombinera dessa två grenar optimalt. Vad för tricks och fix skall man kunna? Vad är viktigast för att vara snabb i och ur vattnet?

Kom med till Swimrunparadiset i Kroatien på Liveaboard Kroatien!


Krävs förkunskaper?

ÖTILLÖ Swimrun Fun är en upplevelsevecka där vi utforskar en övärld tillsammans. Resan passar givetvis dig som vill utvecklas och bli bättre men som gillar äventyret och sätter stort värde i upplevelsen.
Att resa själv är inga problem. Vi matchar ihop, tränar momenten var för sig eller i par (team), som matchas ihop på plats. Du behöver inte komma som ett lag utan kom som du är!

Veckan passar dig som är nyfiken på Swimrun. Vi delar upp gruppen i två vid behov och kör en snabbare och en lugnare grupp. Förutsättningarna för att delta är enligt nedan. 
För att delta bör du kunna simma 400 meter frisim (frisim) samt gilla att springa i terräng.  
Vi definierar dina färdigheter som följer: 

 • Nybörjare: Kan simma 400 meter frisim. Kan springa i terräng/trail. 
 • Medel: Har tidigare kört swimruntävling eller triathlon tidigare på kortare distans. Fart/tempo inte intressant
 • God: Har gjort Ötillö eller triathlon på halv- eller långdistans, till exempel IronmanUtrustning

 • Alla deltagare tar med sin egen utrustning (skor, våtdräkt, simglasögon, simmössa, paddlar, dolme etc).
 • En komplett utrustningslista skickas i god tid före avresa.
 • Restube, solskydd och extra simglasögon + simmössa finns på plats.

Om programmet

ÖTILLÖ Swimrun Fun är inte uppdelade i traditionella förmiddags- och eftermiddagspass. Det kommer vara en blandning av allt. Vi fokuserar på terränglöpning, öppet vatten simning och på Swimrun. Mot slutet av veckan kommer vi ha möjlighet till lite längre dagar om gruppen vill där passen går upp i tidslängd och distans.  Fokus är på att ha kul!

Stort fokus ligger på att träna och uppleva, inte lika mycket på instruktion. Däremot kommer alla få coaching av några av de bästa inom sporten i den mån det önskas. Självklart kommer mycket kretsa kring utrustning, tips och olika tekniker för att snabbast ta sig fram i en oerhört vacker och häftig miljö.

Vi avslutar veckan med ett ÖTILLÖ Training race för de som vill – en träningstävling för de som vill.

Var beredd på en vecka att minnas. Det kommer att berättas anekdoter, pratas om kost, dryck, träning och sömn.


Bra att veta 

En Liveaboard är en upplevelse i sig. Båten är vårt hem under hela vecka, vi äter, sover och umgås, men framförallt tränar vi i mängder. Vi tar dig till platser som bara kan nås med båt, äter hemlagad lokal mat och njuter av de pittoreska vikarna, naturen och överdos av träning. Mellan träningspassen finns goda möjligheter till återhämtning och total avkoppling. Vi utlovar shoppingfria områden och lugna kvällar. Läsa, snorkla, fiska eller bara vila är några av de långsamma aktiviteterna som erbjuds på båten. Sällskapsspel, rövarhistorier, pill med utrustning är andra aktiviteter att roa sig med.

Att bo på båt är lite speciellt. Båtens har ett begränsat utrymme och det ställer krav på både deltagare och ledare. Det ger en stor frihetskänsla att befinna sig på båt, samtidigt som det kräver att alla som är med på båten vet vad som förväntas av varje passagerare. Allt om Liveaboard finner du här


Instruktörer

Några av de bästa ÖTILLÖ atleterna kommer guida och träna dig under vår Liveaboard. Våra ledare är erfarna och har kört flera tävlingar tidigare.
Beroende på deltagarantal kommer fler ledare medfölja.

Mikael Rosén – ÖTILLÖ instruktör – The Rainman of Swimming – Det finns inget inom simning som Mikael inte har koll på. Hans instagramkonto @humanambition är som en uppslagsbok om simrelaterade saker

Nicolas Remires – ÖTILLÖ Instruktör – Fransmannen som bor i Stockholm som är väldigt strukturerade i sin coaching verksamhet och som själv tillhör den yppersta världseliten.

Mats Andersson – ÖTILLÖ Instruktör - Original4 – det vill säga, en av de fyra som gjorde vadet om att simma och springa från Utö till Sandhamn . Detta vad är det som har skapat Swimrun. Mats har gjort flest ÖTILLÖ organiserade lopp av alla. Mats är kulturbäraren, en härlig, glad person med extremt bra teknik i växlingar och i terränglöpning.

Sarah Hansson –  Sarah jobbar som personlig tränare och löp & swimrun-coach i Spaniens första swimrunklubb. Som tränare utgår Sarah från en helhetssyn där det gäller att träna smartare (och inte alltid mer), och att ta hand om kroppen på bästa sätt mellan krävande pass i form av rörlighets & styrketräning och optimering av kroppens egna system.