Den här resan är inställd, men det kommer fler spännande träningsresor! Se alla våra kommande träningsresor här!

Open Water & Yoga Liveaboard Maldiverna

Häng med på en "once-in-a-life-time"-resa till Maldivernas häpnadsväckande övärld! Med öppetvattensimningens Rain Man Mikael Rosén och Yogafenomenet Jenny Boström som ledare blir vår Liveaboard (båt) vår bas under en veckas tropiskt träningsparadis. Vi utforskar omgivningar och hittar frid samtidigt som vi förbättrar vår simning och kroppskontroll. Till det några av världens bästa och vackraste stränder! 

Om veckans innehåll

En batteriladdande vecka med simning och behaglig yoga, boendes på en båt i kristallklart vatten - vad mer kan begäras? När snön ligger vit på backen hemma, ligger sanden nästan lika vit på en tropisk beach på Maldiverna. Under veckan utvecklar vi vår simning och rörlighet, men upplevelsen och gemenskapen är hela tiden viktigare än prestationen. Fokus ligger på träning, äventyr, avkoppling och återhämtning med likasinnade.

En typisk dag kan se ut som följer: Vi vaknar upp ankrade på en ny plats och kör morgonyoga i vattnet stående på paddleboards. Frukost på båten. Vi utvecklar vår simning och utforskar Indiska Oceanens marina liv på förmiddagen. Lunch på båten följd av en ordentlig stund för att läsa en bok, samtala eller ägna sig åt kontemplation. Under eftermiddagen simmar vi igen och upptäcker en ny ö. Kanske spelar vi beachfotboll och tränar yoga på land. I solnedgången äter vi middag på båten. Vi tränar i vatten, på SUP, på land och på båten. På de bebodda öarna finns rolig löpning på stig och grusväg. Vår middag består av lokala specialiteter, färsk nyfångad fisk och annan vällagad mat.


Vad är Liveaboard?

Liveaboard är ett vedertaget begrepp (Live on board, d.v.s. bo ombord). Fördelarna med boendet är många: vi blir serverade av rutinerad personal och kapten styr vår båt till de bästa platserna för vår träning. Tänk att varje morgon vakna upp på en ny plats, vid en ny ö eller vid ett nytt rev. På båten finns det plats för våra två ledare och åtta deltagare. Här finns snorkling i världsklass - njut av det varma, klara vattnet och unika marinlivet i Maldiverna! 

Läs mer om Liveaboard här >>


 

Pris från: 26 998:-

Den här resan är inställd. 
Aktuellt resedatum:
16-25 februari 2019

 • Reslängd: 1 vecka + resdagar
 • Avresa från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Oslo

Det här ingår:

 • Flyg Tur och Retur
 • Transfer och mat på flyget
 • Del i dubbelhytt med A/C
 • Helpension inkl. vatten till maten (övrig dryck mot avgift)
 • Kaffe och te - gratis
 • Eftermiddagsfika
 • BBQ på öde ö
 • Ledarledd träning enligt program
 • 30 kg fri bagagevikt

* Priset gäller del i dubbelhytt

 Boka en annan träningsresa


Instruktörer

All träning leds av professionella och populära ledare.

Mikael Rosén

Mikael Rosén

Mikael är simningens Rain Man och tränar Human Ambition. Han är även förbundskapten för Open Waterlandslaget och författare av boken Öppet Vatten.

Jenny Boström

Jenny Boström

Jenny har erfarenhet av yoga sedan 1999, är SUP-Yogainstruktör och tränar bland annat stela kampsportare i Team Leites.


Bra att veta

Smått och gott som är bra att veta inför resan. Läs mer om Liveaboard här.

I priset ingår:

 • Flyg Tur och Retur
 • Transfer och mat på flyget
 • Del i dubbelhytt med A/C
 • Helpension inkl. vatten till maten (övrig dryck mot avgift)
 • Kaffe och te - gratis
 • Eftermiddagsfika
 • BBQ på öde ö
 • Ledarledd träning enligt program
 • 30 kg fri bagagevikt

Platserna är oerhört begränsade och det är först till kvarn som gäller. Max 12 deltagare.

Wifi - Simkort köps på flygplatsen och kostar ca 25 dollar. Observera att du behöver en mobil som inte är operatörslåst.

Dricks, ca 10 dollar/dag och person, tillkommer.

Vem kan delta

För att delta i denna resa behöver du kunna simma 400 meter crawl och vara en social och hänsynstagande person. Då medeltemperatur i februari ligger på 28-30 grader i Maldiverna måste du därför trivas i ett varmt klimat.

Rutten

Följande atoller finns inom vår räckvidd: Norra Male Atoll, Södra Male Atoll, Felidhoo Atoll och Meemu Atoll. Vår Liveaboard tar oss till de mest avlägsna öar och atoller endast är nåbara med sjöflyg eller båt. Vi bor, äter, vilar, sover på vår egna Dhoni, en traditionell båt från Maldiverna. Vi får möjligheten att träna på oförstörda, obebodda tropiska öar runt Södra Male, Fulidhoo och Meemu. Vi besöker fiskebyar, simmar över korallrev, och hälsar solen välkommen i lotusställning. En resa för både kropp och själ!

Pass, Visum och Transfer

Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomst. 30 dagars inresevisum erhålls vid ankomst till Maldiverna om du är svensk medborgare. Är du av annan nationalitet ber vi dig att ta reda på vad som gäller för just dig.

Båten är lokaliserad i Male flygplatshamn. På hemresedagen blir ni avsläppta på samma plats: Male flygplats. Det finns möjlighet att förvara bagage under dagen för eventuellt utflykt till Male stad. Förvaring av bagage sker på flygplatsen.


Om vår båt - Flying Fish

Vår båt heter Flying Fish, med en maxkapacitet av 14 gäster. En fin liten båt med AC i hytterna. Besättningen består av fyra besättningsmedlemmar inkl. en kapten och en kock som lagar gudomligt god mat. En "dinghy"/utombordare för både säkerhet och transport mellan passen, exempelvis om vi skall gå iland på någon obebodd ö. Den mesta tiden är vi inom mobilmasters räckvidd. Alla hytter har våningssäng (couchette). Sängkläder ingår. Hytterna är små och enkelt inredda, men fyller sin funktion. Snorkelutrustning finns, men vi rekommenderar att ta med egen om du är fanatisk snorklare. Dykutrustning finns inte ombord. De flesta måltider intas på båten.