Den här resan är fullbokad, men det kommer fler spännande träningsresor! Se alla våra kommande träningsresor här!

Colting & Igelström Liveaboard Maldiverna

NYHET! Ny rutt. Ny lyxigare båt! Har du länge drömt om att simma i Maldivernas kristallklara vatten, kritvita stränder och vajande palmer. Häng med till en av de mest spektakulära tropiska träningsmiljöerna strax norr om ekvatorn på en Liveaboard. Nu packar vi åter träningskläderna och drar till atollriket Maldiverna och dess paradisöar med svajande kokosnötspalmer, kristallklara vatten och färskfångad fisk till middag.

Colting & Igelström Liveaboard är ett tropiskt simäventyr på båt med träningsfokus som du inte vill missa. Nytt för denna resa är att vi reser med en av Maldivernas bästa båtar Horizon 3, med fina hytter, lyxiga detaljer och mycket utrymme. Nyhet är också den nya spännande rutten där vi reser från Male och söderut till Kadhdhoo Island och Laamu Atoll, för att från Laamu ta ett inrikesflyg tillbaka till Male. Under veckan får du simträna, träna och coachas av Jonas Colting och Emma Igelström. Jonas och Emma har tillsammans 50 års erfarenhet av simning med mängder av VM-medaljer och erfarenhet som räcker härifrån till Katmandu. För att inte nämna alla sköna anekdoter och ocensurerade krigarhistorier. Dessutom följer yogainstruktör Marie Spetz och ytterligare en simtränare med.

Om veckans innehåll

Vi simmar, springer, yogar, SUP:ar och njuter av livet!

Simningen är minst sagt spektakulär. På ena sidan en tropisk paradisö. Under dig ett korallrev som riktmärke med ett bråddjupt stup ner i det oerhört fiskrika vattnet. Simningen blandar vi långt och lugnt med kort och hårt. Ofta i form av punkt-till-punkt-simningar, både i grupp och individuellt. Vi är flexibla och anpassar oss till väder, vind, geografi och gruppens önskemål. Simupplevelsen är i fokus snarare än att nöta distans.

Löpningen sker på små bebodda paradisöar. Lokalborna är idag lyckligt ovetande om vår existens men välkomnar oss med nyfikenhet och värme. Öarna är små och löpningarna loopas för att få distans. Intrycken är många och det kommer vara svårt att fokusera blicken på en single trail samtidigt som du kikar ut över palmfält och snårig djungellik trail. Vi utforskar tillsammans och varvar upplevelselöpning med några fokuspass. Det finns inte en enda backe på Maldiverna och vissa öar erbjuder perfekta förhållanden att köra banlik intervallträning. Vi tar med oss våra minnen och lämnar bara fotavtryck efter oss.

Coacherna leder grupperna eller supportar individuell simning samt ger feedback och teknisk instruktion.

Yoga och rörlighetsträning med Marie Spetz

Att yoga på båtdäck eller på en korallstrand på Maldiverna är en upplevelse för både kropp och själ.  På morgonen kör vi yoga där syftet är att mjuka upp kroppen och göra den redo för en dag med mycket aktivitet. På eftermiddagen/kvällen kör vi pass som är mer inriktade på stretch/rörlighet med yogapositioner som utgångspunkt. Alla pass anpassas efter dagens övriga aktiviteter så har det varit mycket simning ligger fokus på övningar som öppnar upp och sträcker ut de delar av kroppen som används där. Har det varit längre löppass kör vi mer anpassat efter det. En del pass avslutas med guidad avslappning. Vi försöker köra 1-2 pass per dag men som på alla äventyrsresor behöver vi anpassa oss efter väder, vind och annan träning.

Program

Vår Liveaboard tar dig till de bästa och vackraste platserna för dagens träning och ingen dag är den andra lik. Därför har vi inget fast schema med fasta tider. Vi rekommenderar tidiga mornar för att alltid möta solen. Vi simmar längs korallrev, vi upptäcker nya öar till fots och nya vatten att SUP:a i. Daglig yoga och simning. Löpning vid bebodda öar med trail och väg. SUP i små grupper eller lust ges. Dessutom är snorkling och fiske stående inslag i aktiviteter att fördriva tiden med.

Vad är Liveaboard?

Liveaboard är ett vedertaget begrepp (Live on board, d.v.s. bo ombord). Fördelarna med boendet är många: vi blir serverade av rutinerad personal och kapten styr vår båt till de bästa platserna för vår träning. Tänk att varje morgon vakna upp på en ny plats, vid en ny ö eller vid ett nytt rev. På båten finns det plats för våra två ledare och åtta deltagare. Här finns snorkling i världsklass - njut av det varma, klara vattnet och unika marinlivet i Maldiverna! 

Läs mer om Liveaboard här >>

Boka Liveaboard Maldiverna

DEN HÄR RESAN ÄR FULLBOKAD.

Aktuella resedatum:

 • 12-21 januari 2019
 • Reslängd: 1 vecka + resdagar
 • Avresa från Stockholm, Köpenhamn, Göteborg och Oslo

Pris från: 29 498:-*

* Del i dubbelhytt

Boka senast 30 november, i mån av plats! Max 20 deltagare.


Instruktörer

All träning leds av professionella och populära ledare.

Mikael Rosén

Jonas Colting

Superstar extraordinaire. Vinälskare, konditionskonnässör och uthållighetsaficionado. Jonas har haft internationella framgångar på långdistanstriathlon med flera VM-medaljer bland sina främsta meriter. Han har även två segrar i den stenhårda tävlingen Ultraman World Championship på Hawaii.

Jenny Boström

Emma Igelström

Superstar ännu mer extraordinaire. Multibegåvning och socialt geni. Emma är också före detta svensk landslagssimmare med fyra VM-guld, ett VM-silver, tolv EM-guld, två EM-silver och tre EM-brons.

Marie Spetz

Marie Spetz är instruktör i Medicinsk Yoga, ungdomsyoga, Vinyasayoga samt är Mindfullnessinstruktör. Hon har många års erfarenhet av att arbeta med utbildning och undervisning och guidar och leder på ett tydligt och enkelt sätt.


Bra att veta

Smått och gott som är bra att veta inför resan. Läs mer om Liveaboard här.

I priset ingår:

 • Flyg Tur och Retur
 • Inrikesflyg Laamu atoll till Male
 • Transfer och mat på flyget
 • Del i dubbelhytt
 • Helpension inkl. vatten till maten (övrig dryck mot avgift)
 • Kaffe och te - gratis
 • Eftermiddagsfika
 • Ledarledd träning enligt program
 • 30 kg fri bagagevikt

 

Platserna är oerhört begränsade och det är först till kvarn som gäller.
Wifi finns mot tillägg. Köps på flygplatsen och kostar ca 25 dollar. Observera att du behöver en mobil som inte är operatörslåst.

Dricks, ca 10 dollar/dag, tillkommer.

 

Säkerhet

Denna resa är ett simäventyr där det ges fantastiska möjligheter till att simma i öppet vatten på oftast spektakulära platser. Fokus ligger i simupplevelse och inte i instruktion men när det ges möjlighet kommer coacherna att komma med tekniktips.

Alla deltagare förväntas ta ansvar för sitt egen simning. Coacherna är med och simmar varje dag eller leder via följebåt eller SUP.
Coacherna och kapten gör det bästa de kan för att säkra miljöer för simning men det är upp till varje deltagare/individ att säkra sin egen simning. Vi simmar inte i en simbassäng och faror kan finnas (sjöborrar, maneter, strömmar mm). Däremot vill vi understryka att det är en säker miljö att vistas i med få faror så länge du känner dig trygg i vattnet och kan simma i öppet vatten.
 
Under våra simningar simmar vi inte i rena grupper (ex som man cyklar i grupp) då det är mycket svårt att hålla ihop en grupp med simmare och då simupplevelsen är i fokus. Vi simmar ofta från A till B och ibland tillbaka. Vi startar ihop som grupp men kommer med all sannolikhet simma semi-individuell simning, alla med ett och samma mål. Vi hittar en simpartner samt följer gruppens sista och första man via egen simning, säkerhetsbåt eller SUP.

Vem kan delta

Resan är öppen för alla som känner sig bekväma med simning i öppet vatten och som är habila på att crawla. Du behöver nödvändigtvis inte vara snabb eller tävlingsfokuserad, men under veckan kommer vi simmar ca 6-10 km per dag. Mao bör du vid bokning kunna simma minst 400 m frisim obehindrat i öppet vatten och känna dig bekväm med det. Sen är det bara till att träna upp din simförmåga till avresa. Triatleter, swimrunners, simmare och motionärer i största allmänhet. Den här resan bjuder på upplevelse- och äventyrsbaserad simning och löpning från båt. Säkerheten går alltid först och varje deltagare förväntas kunna ta ansvar för sin egen simkunnighet. Lider du av sjösjuka är detta inte en resa för dig.

Vad ska jag ta med mig?

Träningskläderna är med och anpassade till en tropisk version; vi skall simma, springa, yoga, SUP:a och fånga fisk till lunch. Vattnet är salt och varmt och man simmar företrädesvis med så lite utrustning som möjligt. Man kan dock med fördel använda både våtdräktsbyxor, paddlar eller simfenor för att variera sin simupplevelse.

Rutten

För våra Liveaboards går vi en helt ny rutt. Med start i norra Male Atoll går vi ner mot södra Male Atoll, Felidhoo Atoll, Meemu Atoll. Vår Liveaboard tar oss till de mest avlägsna öar och atoller endast är nåbara med sjöflyg eller båt. Vi bor, äter, vilar, sover på vår egna Dhoni, en traditionell båt från Maldiverna. Vi får möjligheten att träna på oförstörda, obebodda tropiska öar runt Södra Male, Fulidhoo (Vaavu Atoll),  Meemu, Faafu atoll, Dhaalu atoll, Thaa atoll och till sist Laamu atoll där vi flyger tillbaka till Male. Denna rutt är magisk för simäventyr med garanti att se hajar, rockor, sköldpaddor och levande koraller. Vi besöker fiskebyar, simmar över korallrev, och hälsar solen välkommen i lotusställning. En exklusiv resa för både kropp och själ!

Pass, Visum och Transfer

Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomst. 30 dagars inresevisum erhålls vid ankomst till Maldiverna om du är svensk medborgare. Är du av annan nationalitet ber vi dig att ta reda på vad som gäller för just dig.

Båten är lokaliserad i Male flygplatshamn. På hemresedagen blir ni avsläppta på samma plats: Male flygplats. Det finns möjlighet att förvara bagage under dagen för eventuellt utflykt till Male stad. Förvaring av bagage sker på flygplatsen.


Om våra båtar - Horizon 3

Horizon-3 är en av Maldiverna bästa båtarna. För den mest bekväma resan på Indiska Oceanen har du hittat rätt simresa. Yachten rymmer 12 hytter med AC,  badrum (dusch/WC), restaurang, bar, spa och solterrass. Dessutom kan du slappa i jacuzzi placerad på en spektakulär plats. På båten erbjuds massage (mot avgift).

Horizon-3 ackompanjeras av Dhuveli Dhoni som kommer att se till att du når bebodda och obebodda öar. Dhonis används för att transportera allt från varor till människor mellan atollerna En "dinghy" finns med extra utombordare för både säkerhet och transport mellan passen, exempelvis om vi skall gå iland på någon obebodd ö.

Komplett besättning inklusive kapten och kock. De flesta hytter har twin bed. Sängkläder ingår. Internet (mot avgift) finns. Snorkelutrustning finns, men vi rekommenderar att medta egen. De flesta måltider intas på båten.

Läs mer om båten här >>