Fakta om Varadero

Valuta:

Pesos convertibles (CUC).

Äta ute:

Medelpriset för en tvårätters middag exklusive dryck är ca 200 kr per person. Vin på restaurang kostar ca 150 kr. En öl kostar ca 10 kr.

Stränder:

Stränderna vid Varadero är några av Karibiens bästa med kritvit sand och turkosblått vatten.

Nöjen:

Större delen av nöjesutbuden sker på hotellen där det finns barer och de flesta har även nattklubbar som arrangerar shower. I Varadero finns det även ett bra urval av diskotek.

Kommunikationer:

Här finns bra bussförbindelser mellan de större städerna. Bussarna har luftkonditionering och går kontinuerligt. Taxi är relativt billigt i Havanna och lite dyrare i Varadero. Det finns även möjlighet att hyra bil, men urvalet av uthyrningsfirmor är mycket begränsat.

Aktiviteter:

Många vattensporter som windsurfing, kite, dykning och sportfiske.

Bra att veta:

Enligt kubansk lag krävs det att resande till Kuba vid ankomst kan visa upp ett intyg på reseförsäkring/hemförsäkring som täcker de kostnader för medicin, läkarhjälp, sjukhustransport och sjukhusvistelse som kan komma att uppstå vid ett eventuellt insjuknande.

Tillgången till internet är fortfarande begränsad på Kuba. Såväl kabeluppkoppling som wifi fungerar i regel långsamt och oregelbundet. Ibland fungerar det inte alls. Det finns heller inget 3G-nät.

På Kuba är det brukligt att ge dricks om du har fått bra service, även när du bor med All Inclusive. Dricksen är en viktig del av lönen för de som arbetar inom turism och service. Fråga gärna din reseledare vad som är lämpligt att lämna i dricks.