Skärgårdskryssning i Kroatien med M/S Desire

Vill du uppleva Kroatiens vackra skärgård på ett bekvämt och lite annorlunda sätt är en skärgårdskryssning med M/S Desire ett perfekt val. Ombord på båten finns det mesta – moderna hytter, ett stort soldäck med egen solstol, en liten pool och en restaurang med tillhörande bar. Under dagen stannar båten för sköna dopp direkt från båten. På eftermiddagarna lägger kapten till i en ny hamn och du får möjlighet att lära känna ännu en vacker hamn.


Livet ombord

Livet på M/S Desire är enkelt. Båten rymmer tre däck plus ett ca 250 kvadratmeter stort soldäck. På soldäcket finns en liten jacuzzi, solstolar till alla passagerare och en dusch. Längst bak på båten finns en plattform med två trappor som gör att du enkelt kan ta dig ner och upp i havet.

Livet i land

M/S Desire  kommer oftast till hamnarna på eftermiddagarna och då får du möjlighet att utforska byn eller staden på egen hand. Vissa dagar ingår guidade dagsturer som tar dig till de mest kända sevärdheterna i Hvar, Korčula, Dubrovnik och Split. Det finns också möjlighet att köpa till extra utflykter i Omis & Cetina.

Vissa hamnar erbjuder cykeluthyrning, vilket är perfekt om du enkelt vill ta dig till en grannby eller leta efter en  strand att bada vid.  

Mat och dryck

I priset ingår frukost och lunch varje dag, som serveras om bord på båten. Till frukost finns nybakat bröd och lunchen består av traditionell Medelhavsmat – har du tur med nyfångad fisk.

Den kombinerade loungen och restaurangen på övre däck är ca 100 kvadratmeter, varav en del är ute på däck. I den luftkonditionerade restaurangen finns både gratis wifi och tv.

Hytterna

M/S Desire har 19 rymliga hytter med antingen en dubbelsäng (200x160) eller två enkelsängar (200x90 cm). Tv med satellitkanaler. 220 Volt. Gratis luftkonditionering och (liten deponeringsbox). Hårtork. Moderna badrum med dusch och toalett. Garderob och bagageutrymme under sängen. Hytterna varierar i inredning och storlek, men de är ca 13-15 kvadratmeter i storlek. Hytterna på däck 1 har ventilfönster. På däck 2-3 går man in till hytten från däcket, fönster i dörren.

Kombinera med sol- och badsemester

Skärgårdskryssningen med M/S Desire kan kombineras med en veckas sol- och bad på något av Apollos hotell i Kroatien. Då börjar semestern med en veckas skärgårdskryssning och avslutas med en vecka i någon badort. Vill du stanna i skärgården kan du tillbringa sista veckan på någon av öarna Brač eller Hvar. Vill du istället stanna på fastlandet finns storstaden Split eller någon av de charmiga småorterna längs Makarska rivieran att välja mellan.

Resrutt for M/S Desire

Split - Bol (Brac), Hvar, Korčula, Dubrovnik, Mljet, Pučišća (Brac), Omiš (Makarska Riviera) – Split

Ingår i priset

Ingår inte i priset

Bra att veta