Skärgårdskryssning med M/S Adriatic Queen

Vill du uppleva Kroatiens vackra skärgård på ett bekvämt och lite annorlunda sätt är en skärgårdskryssning med M/S Adriatic Queen ett perfekt val. Varva avkoppling i en solstol eller i jacuzzin på soldäck med sightseeing under kvällarna i vackra hamnar som Dubrovnik, Hvar och Korčula.


Livet ombord på M/S Adriatic Queen

Adriatic Queen är en modern yacht, byggd 2017, med plats för 31 passagerare. Båten har tre däck, varav ett är ett härligt soldäck med både jacuzzi och solstolar. Längst bak på båten finns en plattform med trappor och stegar som gör att du enkelt kan ta dig ner och upp i havet, när det är dags för dopp i det kristallklara vattnet.

Livet i land

M/S Adriatic Queen kommer oftast till hamnarna på eftermiddagarna och då får du möjlighet att utforska byn eller staden på egen hand. Vissa dagar ingår guidade dagsturer som tar dig till de mest kända sevärdheterna i Split, Hvar, Korčula och Dubrovnik. Dessutom ingår en guidad tur och entré till vackra nationalparken Mljet.

Det finns också möjlighet att köpa till extra utflykter till Omis och Cetina. Vissa hamnar erbjuder cykeluthyrning, vilket är perfekt om du enkelt vill ta dig till en grannby eller leta efter en strand att bada vid.  

Mat och dryck

I priset ingår frukostbuffé och sex luncher, som består av fyra lokala rätter. Ombord finns också färsk frukt tillgänglig varje dag. En flaska vatten (0,5 liter) ges också dagligen.

På båten finns en salong/restaurang och bar som erbjuder gratis wifi och tv.

Hytterna

M/S Adriatic Queen har 15 rymliga hytter med antingen en dubbelsäng (200x160) eller två enkelsängar (200x90 cm). Tv med satellitkanaler. 220 Volt. Gratis luftkonditionering och (liten deponeringsbox). Hårtork. Moderna badrum med dusch och toalett. Garderob och bagageutrymme under sängen. Hytterna varierar i inredning och storlek, men de är ca 13-15 kvadratmeter i storlek. Hytterna på däck 1 har ventilfönster. På däck 2-3 går man in till hytten från däcket, fönster i dörren.

Kombinera med sol- och badsemester

Skärgårdskryssningen med M/S Adriatic Queen kan kombineras med en veckas sol- och bad på något av Apollos hotell i Kroatien. Då börjar semestern med en veckas skärgårdskryssning och avslutas med en vecka i någon badort. Vill du stanna i skärgården kan du tillbringa sista veckan på Brač, i Split eller i någon av byarna längs med Makarska rivieran. Vill du istället stanna på fastlandet finns storstaden Split eller någon av de charmiga småorterna längs Makarska rivieran att välja mellan.

Ingår i priset

Ingår inte i priset

Bra att veta