Mostar Mostar är sedan 2005 med på Unescos världsarvslista

Dag 1: Split

Skärgårdskryssningen börjar och slutar i Split, en av Kroatiens vackraste hamnstäder. Ankommer du tidigt på dagen finns möjlighet att lämna av ditt bagage ombord på båten, så att du enkelt kan utforska Split. Varför inte strosa längs hamnpromenaden Rivan eller besöka Diocletianus palats som utgör centrala Split. Ombordstigningen börjar kl. 13.00, sedan är det välkomstmöte ombord på båten och därefter serveras en välkomstmiddag. Ankommer du till Split sent på kvällen väntar en kall måltid.

 

Dag 2: Split – Ploče (utflykt till Mostar)

Tidigt på morgonen seglar vi till Ploče och åker vidare på utflykt till Mostar där lunch ingår. Mostar är staden där öst och väst möts, byggd vid floden Neretva som är känd på grund av sin vackra bro, Stari Most, som är stadens hjärta och symbol. Sedan 2005 är denna bro och gamla stan i Mostar med på Unescos världsarvslista. Promenera på de gamla gatorna, besök det turkiska huset och moskén. Denna kväll serveras Captains Dinner ombord.

Dubrovnik Vandra i medeltida gränder i vackra Dubrovnik

Day 3: Ploče – Mjet - Dubrovnik

På morgonen seglar vi vidare söderut till ön Mljet. Vi besöker de berömda saltsjöarna i nationalparken Mljet. Sedan seglar vi vidare mot Dubrovnik med badstopp och lunch ombord. Sen eftermiddag anländer vi till Dubrovnik, "Adriatiska havets pärla", för att gå på en guidad rundtur i stadens historiska centrum som är listat som ett av Unescos världsarv. Vi besöker även Franciskanerklostrets apotek.

 

Dag 4: Dubrovnik – Kotor (Montenegro)

På morgonen seglar vi mot Kotor och efter lunch besöker vi Lovćen Mountain, Njeguši och Budva. Upptäck Montenegros rika kultur, historiska arv och natur när vi reser med buss uppför serpentinvägarna i Lovćen Hills. En vacker utsikt över Kotorbukten och härligt bergslandskap följer dig på väg till Njeguši, där vi besöker byns rökeri. Vi stannar för att provsmaka rökt skinka och ost, konjak och vin – lokala specialiteter. Sedan går vi ner för bergen mot staden Budva som tros vara en av de äldsta bosättningarna på Adriatiska kusten. Staden är mer än 2000 år gammal. Efter ett stopp med panoramavy ovanför Budva kör vi tillbaka till Kotor för att utforska staden som är känd som Montenegros juvel. Följ med på en vandringstur in i St Tryphons katedral och se den ortodoxa kyrkan St Luka från utsidan. Njut sedan av en ledig kväll i Kotor.

Korčula Korčula - Marco Polos födelseplats

Dag 5: Kotor – Cavtat - Korčula

Efter frukost beger vi oss mot Cavtat. Det blir badstopp på vägen till ön Korčula som är mest känd som Marco Polos födelseplats. Väl i land erbjuds en guidad tur i denna förtrollande stad omgiven av murar. Staden är en av de bäst bevarade medeltida städerna i Medelhavet. Upptäck Korčula på egen hand på kvällen och passa på att njuta av gourmetupplevelser på någon av stadens restauranger.

 

Dag 6: Korčula - Biševo - Vis

Vi seglar vidare till den lilla ön Biševo för att besöka Blue Cave, ett magnifikt naturfenomen. Väderförhållandena här är oförutsägbara, så möjligheten för vårt besök beror på dessa. Vi besöker ön Vis som en gång var en strategisk marin jugoslavisk bas och begränsat till allmänheten. På grund av denna isolering har Vis en speciell charm, "Medelhavet som det en gång var" vilket gör ön extra intressant att besöka. Passa på att prova utsökta viner på en av Vis traditionella vingårdar. Besök resterna av den romerska termiska platsen, Stadsmuseet eller bara ta en promenad och njut av utsikten.

Hvar Charmiga Hvar

Dag 7: Vis – Hvar - Split

På morgonen seglar vi vidare mot Hvar, den längsta och soligaste ön i Adriatiska havet, med badstopp och lunch ombord. I Hvar erbjuds en rundtur till renässanskatedralen och den äldsta allmänna teatern i Europa grundad 1612. Efter rundturen seglar vi mot Split. På eftermiddagen ges en guidad tur i Split där vi besöker strandpromenaden och den romerske kejsaren Diocletianus palats. Detta historiska centrum finns med på Unescos världsarvslista. Resten av kvällen kan du upptäcka Split på egen hand.

 

Dag 8: Split

Efter frukost är det dags att lämna båten och gå iland en sista gång. Har du valt att kombinera skärgårdskryssningen med en sol- och badsemester fortsätter semester på utvalt hotell. Båten lämnas kl. 9.00 och du har inte tillgång till hytten efter det. Väntar hemresa efter kryssningen kan väskorna lämnas i väskförvaringen mitt emot båten vid hamnen tills det är dags att åka till flygplatsen. 

 

Observera att dagsprogrammet kan komma att ändras med kort varsel och under resans gång p.g.a. väderförhållanden och säsongsvariationer. Under högsäsong, d.v.s. juli, augusti och september, är det begränsad kapacitet i hamnarna och båten kan lägga till i en alternativ hamn över natten. Du behöver alltid gå via andra båtar för att komma i land