MS Desire

Dagsprogram för Desire, Bella & Adriatic Queen 

Split – Stari Grad (Hvar) – Hvar  – Korčula – Dubrovnik – Mljet – Pučišća (Brač) – Omiš (Makarska Riviera) – Split

Dag 1: Split

Skärgårdskryssningen börjar och slutar i Split, en av Kroatiens vackraste hamnstäder. Ankommer du tidigt på dagen finns möjlighet att lämna av ditt bagage ombord på båten,så att du enkelt kan utforska Split. Varför inte strosa längs hamnpromenaden Rivan eller besöka Diocletianus palats som utgör centrala Split. Kl. 19.00 är det välkomstmöte ombord på båten och kl. 19.30 serveras en välkomstmiddag. Ankommer du till Split efter 19.30 väntar en kall måltid.

Dag 2: Split - Stari Grad (Hvar)

Båten lämnar hamnen tidigt om morgonen och den första dagen sätter kaptenen kursen mot Stari Grad, och längs vägen blir det badstopp och lunch ombord. Stari Grad är en av de äldsta städerna i Europa och i de mysiga gränderna i gamla stan finns många trevliga konobas och restauranger, där du kan äta för en rimlig summa. Strari Grads kulturlandskap och gamla stans centrum har stått med på UNESCOS världsarvslista sedan 2008. På kvällen ges tid till att utforska Stari Grad på egen hand. Båten ligger kvar i hamnen över natten.

Split

Dag 3: Stari Grad – Hvar – Korčula

Vi lättar ankare och sätter kurs mot Hvar, populärt bland jetsettare. I Hvar stad kan du beundra vackra medeltida byggnader och insupa den charmiga atmosfären. I Hvar möter en engelsktalande lokalguide upp för att visa dig stadens kultur och historia. 

Turen går vidare till Korčula och på vägen passeras magnifika stränder och du kan räkna med att det blir svalkande badstopp. Lunchen serveras även denna dag ombord. Väl framme i Korčula stad möter en engelsktalande guide upp och visar den kullerstensklädda staden. Korčula är bland annat känd för att vara födelseplats åt Marco Polo, och mitt i staden står Sankt Markus-katedralen som är byggd i kalksten och har många vackra utsmyckningar. Resten av kvällen får du njuta av med middag på någon mysig restaurang.

Dag 4: Korčula – Dubrovnik

Tidigt på morgonen kryssar båten mot vackra Dubrovnik på Kroatiens fastland. På vägen hit kan du se fram emot lunch ombord och badstopp. Väl i framme i Dubrovnik är det dags för en guidad tur med vår engelsktalande guide som tar dig till de bästa ställena och sevärdheterna i Dubrovnik. När den guidade turen är klar har du gott om tid att själv utforska Dubrovnik. Besök stadsmuren, ta linbanan till toppen av Mount Srđ eller leta efter platser som visats i tv-serien Game of Thrones. Bussen återvänder till hamnen under kvällen, men det går bra att stanna kvar i stan för middag, och ta taxi tillbaka till Gruz-hamnen på egen hand.

Dubrovnik
Mljet nationalpark

Dag 5: Dubrovnik – Mljet nationalpark

Efter den fina medeltidsstaden Dubrovnik är det dags för lite vacker natur i Mljet Nationalpark, som ligger på ön med samma namn. På vägen dit blir det badstopp vid Elafitiöarna. Framme på Mljet kan du promenera runt sjöarna eller besöka den mindre ön St. Mary och Benediktinerklostret från 1200-talet. Till kvällen bjuder kaptenen in till middag ombord på båten.

Dag 6: Mljet Nationalpark – Pučisča

Färden fortsätter till Brač och Pučisča. Pučisča ligger på norra delen av ön Brac, precis där de tre dalarna möts. Byn har en rustik atmosfär med skinande vita stenfasader. Pučisča är känt för sina stenbrott och här ligger Kroatiens enda skola för kalkstensbrytning. Härifrån kommer stenen till de inte helt okända pelarna som pryder Vita huset i Washington DC. Under dagen och kvällen ges tid till att utforska Pučišća på egen hand. 

 

Dag 7: Pučisča – Omiš – Split

Sista dagen går turen via Brackimkanalen mot Omiš på Makarska rivieran. Omiš är en vacker stad med en stadsmur, ett gammalt fort och stenkyrkor. Här kan du mot kostnad följa med på en guidad rundtur, eller så upptäcker du staden på egen hand. 

Resans sista dag och hamn är Split. Staden är Kroatiens tredje största och är över 1700 år gammal. Sedan 1979 är Split med på UNESCOs världsarvslista. Mitt i centrum ligger Diocletians palats och hamnpromenaden Rivan med alla uteserveringar. Här möter vi upp en engelsktalande lokalguide som tar oss med på en rundtur i staden och till några av Splits historiska sevärdheter. Split har ett brett utbud av restauranger, så det är bara att välja och vraka denna sista kväll i Kroatien. Båten ligger i Splits hamn över natten. 

 Split

Dag 8: Hemresa från Split till Sverige

Efter frukost är det dags att lämna båten och gå iland en sista gång. Har du valt att kombinera skärgårdskryssningen med en sol- och badsemester fortsätter semester på utvalt hotell. Båten lämnas kl. 9.00 och du har inte tillgång till hytten efter det.


Observera att dagsprogrammet kan komma att ändras med kort varsel och under resans gång p.g.a. väderförhållanden och säsongsvariationer. Under högsäsong, d.v.s. juli, augusti och september, är det begränsad kapacitet i hamnarna och båten kan lägga till i en alternativ hamn över natten. Du behöver alltid gå via andra båtar för att komma i land.