5 bra restauranger på Brac och Hvar

Har du valt att spendera din semester på någon av öarna Brac och Hvar får du många bra restauranger att välja mellan. Vi tipsar om fem av de bästa restaurangerna på öarna.

Lyxiga Passarola

Restaurant Passarola på Hvar är en av de finaste på ön. Här är atmosfären lyxig och det är lite dyrare än på andra ställen. Men den läckra maten och det centrala läget nära katedralen ger verkligen det lilla extra. Tel: +385 021 717 374. 

Restaurang Lungomare

Välkommen till en av de finare restaurangerna på Hvar som har vunnit flera priser. Ligger lite avskilt inne på en bakgata med en stilla och trevlig atmosfär. Tel: +385 98 361 543.

Café Sidro

Mitt i hamnen i Hvar stad ligger detta lilla mysiga familjeägda café. Ett perfekt ställe att njuta av en god kopp kaffe eller en drink för den som vill ägna sig åt lite kändisspotting. Tel: +385 915 88 39 00.

Härliga Ranc

Ranc är en underbar familjedriven restaurang belägen i Bol på Brac. Här serveras du traditionella specialiteter från ön och från hela regionen. Varför inte prova buzara, hummer med grön pasta! Andra delikatesser är fisk under peka (kroatisk specialitet), fisk grillad över öppen eld, lamm på spett och mycket annat. Tel: +385 216 356 35.

Ziza – en favorit på Tripadvisor

Restaurang Ziza har en välförtjänt hög placering på Tripadvisor. Med ett läckert läge på en höjd får du här riktigt god mat där utsikten över Split och det Adriatiska havet är pricken över i:et. Här kan du smaka på fisk, kött, lamm och kyckling, och för den perfekta avslutningen på kvällen kan du testa Mama Zizas goda chokladkaka. Ta dig hit genom att åka ca 6 kilometer från Supetar på väg mot Bol, och när du kommer uppför backen ligger en liten restaurang in till höger.