Resor till Baska Voda

Baska Voda

  • Lugn atmosfär
  • Trevlig strandpromenad

Vid foten av bergsmassivet Biokovo, alldeles nere vid havet ligger Baška Voda – ett riktigt guldkorn i Kroatien för alla som vill ha det lugnt omkring sig på semestern, men ändå ha gott om valmöjligheter gällande bad, restauranger och shopping. Här finns dessutom en lång och härlig strandpromenad som lockar många flanörer i kvällssolen.Fakta om Baska Voda

Valuta

Kroatiska kuna (HRK) / Euro (EUR).

Från och med 1 januari 2023 är euro Kroatiens officiella valuta. Det kommer gå att betala med Kroatiska kuna under 2023, men växel kommer ges i euro.

Transfer

Transfer från flygplatsen i Split till Baska Voda ca 1 timme och 15 minuter. Vid kombinationsresa med Brac och Hvar reser du via Splits hamn. Observera att transfertiden kan bli betydligt längre under högsäsong då trafiken är intensiv. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder

Baska Voda har en klapperstenstrand och det finns några fina klippbad i närheten. Fint kristallklart vatten.

Mer fakta

Väder

jan 6°c
feb 7°c
mar 11°c
apr 15°c
maj 20°c
jun 24°c
jul 27°c
aug 27°c
sep 23°c
okt 18°c
nov 12°c
dec 7°c
9,3 av 10 Baska Voda
Våra gästers betyg, baserat på 417 omdömen

Alla orter Makarska rivieran

Podgora

Podgora är en mysig och gemytlig liten by som välkomnar alla besökare med öppna armar. Här kan du koppla av på den kilometerlånga stenstranden och njuta av god mat på byns restauranger. Namnet Podgora betyder ordagrant "under berget" i och med sitt läge vid foten av det imponerande bergsmassivet Biokovo som bäddar för en mäktig upplevelse, så glöm inte att ta med dig kameran!

Makarska

En resa till Makarska låter dig upptäcka en mysig hamnstad som är centrum för turismen på Makarska rivieran. Här hittar du fina stränder, god mat och en rik historia i en stad som har mycket att berätta.

Tucepi

Res till Tučepi, en pittoresk kuststad i Kroatien som lockar med härliga stränder, kristallklart vatten och en avkopplande atmosfär. Här väntar bland annat en av Makarska rivierans kanske finaste stränder, den flera kilometer långa klapperstenstranden lockar med bad i kristallklart vatten och avkoppling i pinjeträdens sköna skugga. Förutom att njuta av dagar fyllda med sol och bad i det Adriatiska havet kan du passa på att utforska Tučepis spännande historia och rika kulturliv.