Stränder på Kap Verde

Fina stränder på Sal, Kap Verde

Att hitta en sandstrand med härligt gyllene sand är inte svårt på Sal – ön består till största del av sand och öken. Här har vi samlat våra bästa strandtips!

Strand på ön Sal Den härliga stranden Santa Maria på Sal

Santa Maria Beach

Santa Maria Beach är lång och bred. Den gyllengula sanden och turkosblåa vattnet gör att detta är en av Kap Verdes mest omtyckta stränder. Stranden börjar vid piren i Santa Maria och sträcker sig ca 8 kilometer, förbi flera av Apollos hotell. Det bästa är att det finns gott om plats för alla, och du kommer enkelt kunna hitta en egen plats här. Vattnet blir ganska snabbt djupt, och ju närmare piren du kommer desto lugnare blir vattnet. Vill du prova på vattensporter finns det på flera ställen längs stranden, bland annat nedanför hotell Hilton Sal Cabo Verde.

Kite Beach

Sals västra sida ligger Kite Beach, och precis som namnet säger är det här platsen när du vill kite- och vindsurfa. Stranden har härlig sand men det är kanske inte bästa valet för småbarnsfamiljen som mest söker lugn och ro.

Stranden Ponta Preta på ön Sal Stranden Ponta Preta bjuder på utmärkta surfingmöjligheter

Ponta Preta

Är du sugen på att vindsurfa under semestern på Kap Verde ska du ta dig till stranden Ponta Preta som ligger väster om Santa Maria. Stranden är fin med härliga sanddynor men det kan blåsa en del här.

Calheta Funda

På östra Sal ligger stranden Calheta Funda och hit ska du åka om du vill sol och bada utan andra människor nära. Det finns inga solstolar och parasoller här så glöm inte att ta med  badhandduk och dryck.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kap Verde, hitta och boka en resa till Kap Verde eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kap Verde

Vilka är Kap Verdes finaste stränder? Vad finns det se och göra? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Malta!

Se alla våra restips för Malta

Kap Verde

  • Milslånga sandstränder
  • Kite- och vindsurfingparadis
  • Skön temperatur året om
Se alla resor till Kap Verde

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här