Saker att göra

Saker att göra

Kap Verde har mycket att erbjuda för den som söker aktiviteter som variation på sol och bad. Här kan du läsa mer om de saker som finns att göra på Kap Verde.

Kite- och vindsurfa

Sal är ett utmärkt resmål för dig som gillar att kite- eller vindsurfa! Tack vare att det mer eller mindre konstant blåser här finns det goda möjligheter att fånga den perfekta vågen. På ön finns flera bra stränder för både kite- och vindsurfing, den mest centrala är Santa Maria men även de på östra sidan har bra möjligheter. På flera ställen på Sal finns surfcenter, bland annat har den forna världsmästaren Josh Angulo ett surfcenter. Oavsett om du är nybörjare eller van surfare finns det kurser att ta.
 

Snorkling & dykning

Kap Verde som ögrupp har mycket att erbjuda när det kommer till vad som som finns under vattenytan. Här kan du snorkla och dyka vid olika vrak, lavakanaler och undervattensgrottor. Dessutom finns här både färgglada fiskar och koraller, sköldpaddor och delfiner.

Snorkling på Kap Verde

Vill du komma ännu längre under ytan är en dykutflykt något att spana in. På Kap Verde kan du som aldrig tidigare dykt prova på Scuba Diving för nybörjare. Får du mersmak kan du alltid fortsätta med att ta ett Open Water Diver-certifikat med 18 meter-dyk som avslutning.

Segling och katamarantur

Att segla längs kusten är en skön upplevelse. De flesta turer börjar vid den stora träpiren i Santa Maria. Oftast blir det en tur med en liten motorbåt för att komma till de större båtarna. Det går också olika turer från hamnen i Palmeira.

Upptäck ön med buggy eller pickup

Ett bra sätt att ta sig till svåråtkomliga platser på Sal är med buggy eller öppna pickups. Under turerna kommer du nära vulkanformationer, skyddande stränder och andra platser som är värda att besöka. Platser som är värda att åka till är Ponta Preta, Oásis da Palha Verde, Kite Beach och Serra Negra. Vi rekommenderar att du åker på en guidad tur, då vägarna kan vara svåra att upptäcka.
 

Hästridning

Sal är en utmärkt ställe att upptäcka från hästryggen. Oavsett om du är nybörjare eller har ridit hela livet är det en magisk upplevelse att galoppera längs sanddynerna.