Röda havets undervattensvärld

Det blå paradiset

Röda havet är mest känt för sin fantastiska undervattensvärld med stor artrikedom. Här kommer du upptäcka mängder med vackra korallrev och fiskar i regnbågens alla färger under snorklingsturen, och har du tur simmar till och med en sköldpadda förbi.

Rikt undervattensliv

Röda havet bjuder på några av världens bästa dyk- och snorklingsplatser där man kan upptäcka fiskar och koraller i reven nära stränderna. Besöker du Aqaba så består nästan 9 kilometer av kusten av Aqaba Marine Park. Här kan du förvänta dig kristallblått vatten med en rik flora och fauna där färgglada fiskar i alla möjliga storlekar kikar tillbaka på dig. De vanligaste sorterna är fjärilsfiskar, skalarer, papegojfiskar och havsabborrfiskar, men du kan även stöta på lite småläskigare, men väldigt häftiga, typer som exempelvis muränor.

De bästa snorklingsplatserna

Några populära dyk- och snorklingsplatser i Aqaba är bland annat Cazar Reef där du även hittar ”Eel Garden” i närheten. King Abdullah Reef sträcker sig flera hundra meter ut i vattnet, och vid Black Rock kan du upptäcka mängder av olika massiva koraller. Har du tur simmar även en sköldpadda förbi här! Andra platser perfekta för snorkling är Japanese Gardens där du möts av en färgglad syn och Blue coral, som fått sitt namn efter de vackra blå korallerna som lever här. Åker du båt ut till reven är det heller inte helt ovanligt att träffa ett gäng delfiner på vägen!