Wadi rum i Jordanien

Jordanien - restips

Jordanien är ett avslappnat land där du både kan ta ett svalkande dopp i Röda havet och åka på jeepsafari genom den röda öknen. Ät Mansaf med lokalbefolkningen, besök den unika klippstaden Petra eller kika på mängder av färgglada fiskar i Röda havet. Här kan du läsa alla våra tips på vad du inte får missa under din semester i Jordanien!

Boka din resa till Jordanien

Döda havet

Har du undrat hur det känns att vara viktlös? I Döda havets vatten kommer du flyta som en kork på ytan! Besök denna populära kurort och njut av vattnet, den svarta leran och den varma solen.

Läs mer här

Röda havet

Röda havet är mest känt för sin fantastiska undervattensvärld med stor artrikedom. Här väntas mängder med vackra korallrev och fiskar i regnbågens alla färger under snorklingsturen.

Läs våra tips här

Petra - staden i klipporna

Den mesta kända platsen i Jordanien är utan tvekan klippstaden Petra. Mystiken kring Petra är påtaglig; här levde en gång i tiden 20 000 människor och fortfarande vet ingen varför staden övergavs.

Läs mer här

Wadi rum

Upptäck detta vidsträckta landskap med sand, berg och raviner som slingrar sig genom den varma öknen. Tillsammans med solens strålar skapas ett vackert naturspel i rött som inte får missas.

Läs mer här

Jordaniens smaker

Det finns ett citat i Jordanien som säger ”även om du är mätt, kan du ändå äta 40 tuggor till”, och väl här får man verkligen passa på! Hela matkulturen speglar Jordaniens generositet och värme, där allt egentligen handlar om att umgås tillsammans och ha det trevligt.

Läs våra tips här

Jordaniens huvudstad Amman

Reser du till Jordanien är huvudstaden Amman väl värd ett besök. Här blandas forntida romerska ruiner med moderna shisha caféer, slingriga labyrinter av souker och ett pulserande nattliv. 

Läs mer här

Den antika staden Jerash

Ruinstaden Jerash är Jordaniens största och kanske mest intressanta romerska plats dit mängder av turister kommer för att upptäcka de forntida ruinerna: imponerande portar, pelarkantade avenyer och tempel och teatrar.

Läs mer här

Därför ska du besöka Jordanien

Förutom de över 100 platser som omnämns i Bibeln, finns här den vida kända öknen Wadi Rum, och ett av världens sju nya underverk: Petra. Röda havet, längst i söder, bjuder på kristallklart vatten, lata dagar i solen och fin snorkling.

Läs mer här