Fakta om Aqaba

Tidsskillnad:

Svensk tid +1 timmar.

Stränder:

I Aqaba finns en liten strand inne i staden och man kan också bada vid hotellens avgiftsbelagda stränder. Här finns solstolar, parasoller och vattensporter. Stenar på botten förekommer.

Nöjen:

Stort utbud av caféer, barer och restauranger i Aqaba. Tala Bay har en del caféer och restauranger. I Aqaba finns det också en del diskotek.

Kommunikationer:

Taxi är billigt, se till att avtala priset i förhand. Hotellbussar går flera gånger om dagen mellan Tala Bay och Aqaba. Bra och billiga bussförbindelser inom Jordanien. Inrikesflyg till Amman två gånger om dagen.

Bra att veta:

Det är stora prisskillnader på mat och dryck som säljs på hotell och i lokala restauranger/butiker. Observera att det i många fall inte är tillåtet att ta in dryck från utsidan till ditt hotell. Fråga gärna på hotellet vad de har för regler.

Runt den 23 april 2020 börjar den muslimska heliga fastemånaden ramadan. Under denna period är den lokala kommersen lite stillsammare. Många affärer håller stängt och du kan uppleva att serviceverksamheten överlag går lite långsammare. Under ramadan är det ytterst ovanligt att alkohol serveras innan solen går ner. På vissa resmål och hotell serveras inte alkohol alls under ramadan, på andra serveras alkohol endast på en specifik plats eller så kan det tillåtas endast på rummet. Under ramadan förekommer ingen underhållning. Även utflykter i Apollos regi kan bli påverkade.