utflykter_i_toscana

Utflykter i Toscana

Toscana är ett underbart semestermål för den som bara vill slappa, njuta av det goda livet, mat och vin. Känner du att du vill röra på dig och upptäcka något nytt, har vi samlat några av våra bästa utflykter nedan.

Outlets i Toscana

Förutom vin, fantastisk mat och härliga badställen finns det också massvis med outlets i Toscana. Många kända designers har outlets utspritt i regionen, ofta i så kallade ”outlet-städer”. Bland de kändaste finns The Mall med stora märken som Balenciaga, Alexander McQueen och Burberry. Nära Florens ligger Incisa in Val d’ Arno där Dolce & Gabbana har ett outlet, i Montevarchi ligger Pradas outlet. En hel by av outlets finner du i Barberino Designer Outlet.

Elba i Toscana

Elba är en naturlig skönhet och ö cirka tio kilometer utanför Toscana. Med sina 223 kvadratkilometer är det en relativt liten ö, med åtta kommuner. Du tar dig till Elba med båt, förslagsvis från Piombino. I Elba kan du räkna med kristallklart vatten, härliga sandstränder (framförallt på södra sidan) och en riktig kulinarisk upplevelse. Totalt finns det 130 namngivna stränder på ön, i form av klippbad, stenstränder och vitaste sand.

Vingårdsupplevelse

Under en semester i Toscana är det läge att prova viner, om man är förtjust i vin det vill säga. Det finns ett trettiotal så kallade DOC- och DOCG-distrikt, vilket innebär att vinerna och druvorna är godkända på högsta nivå, i form av allt från lagring till druvor. I Toscana är det vingårdarna i området Chianti som är mest populära, du kan läsa mer om det här.

Varma källor i Toscana

I Toscana finns det fler naturliga varma källor som både är välgörande och härliga. Många så kallade kurbad finns över hela regionen, där du kan bada för en liten peng eller helt kostnadsfritt.

Terme di Saturnia är ett av baden och ligger i byn Saturnia. Vattnet i Terme di Saturnia härstammar från en vulkanisk krater. Här kommer 800 liter vatten varje sekund, allt på en temperatur av 37,5 grader. Man tror att bebyggelsen kring den varma källan uppstod redan på romarnas rid. Ett annat populärt bad är Montecatini Terme i Pistoia. Vid en stor kulle har en stor park byggts upp för de kurvattenskällor som finns här, uppdelat i nio kurbad i olika former. Vattnet i Montecatini Terme tros göra gott för lever och matsmältningssystemet.

varma_kallor_toscana