toscana_med_barn

Toscana med barn

Är du sugen på att åka runt i Toscana med barn? Vi har samlat våra bästa tips på utflykter, saker som är bra att tänka på och vilka städer som det är bäst att bo i.

Hur barnvänligt är Toscana?

Att resa runt i Toscana med barn är väldigt enkelt. Småbarn och bebisar åker gratis i stora delar av kollektivtrafiken, och barn under tolv år åker för halva priset.

Med pasta, pizza och smaskig gelato som vanliga rätter på menyn passar Toscana de flesta barn. De flesta rätter kan självklart barnanpassas även i Toscana, och många restauranger har en menù bambini (barnmeny). På trattorior och osterias, lokala italienska restauranger, brukar barnfamiljer vara ett vanligt och välkommande inslag då restaurangerna oftast ägs av stora familjer.

Barnvänliga orter i Toscana

Det viktigaste att tänka på innan man reser till Toscana med barn är att bestämma en rutt. Ska ni ha en plats att utgå från i olika utflykter, eller vill ni resa från stad till stad? Oavsett vad just er familj föredrar finns det ett antal städer som är bra att ha som utgångspunkter eller stopp på vägen: Florens, Lucca, Viareggio, Pisa och Siena är alla stora och välutrustade med tågstation, busstation, restauranger och matbutiker.

Resa till Toscana med barn

Saker att göra i Toscana med barn

Lek och bus i en vattenpark

I Toscana-regionen finns det ett par vattenparker, som till exempel Piccolo Mondo nära Pisa, Aqua Village i Cecina och Follonica. Den största nöjesparken i Toscana heter Cavallino Matto Amusement Park och ligger i Livorno.

Spendera en dag i Pinocchios värld

Pinocchios Park ligger i Collodi, där författaren till Pinocchio, Carlo Lorenzini, växte upp. Parken öppnade 1956 och är en fröjd att strosa i, med konstverk och skulpturer som kommer att roa hela familjen.

Titta på delfiner i Viareggio

Vem tycker inte att det är spännande att titta på delfiner?! Nära Viareggio finns ett stort bevarat delfinreservat vid namn Pelagos Sanctuary. Reservatet är ett resultat av ett samarbete mellan Italien, Frankrike och Monaco för att skydda däggdjur. Åk på en båttur med CE.TU.S Center som är namnet på organisationen bakom. Läs mer här

Saker att göra i Toscana med barn