strander_i_toscana

4 stränder i Toscana

En stor del av regionen som utgör Toscana är inåt landet och därmed inte direkt full av kustlinje och stränder. Men trösta inte, stränder finns! De bästa stränderna i Toscana ligger, enligt oss, längs regionens norra och södra kust. 

4 stränder att upptäcka i Toscana

  1. Viareggio

  2. Marina di Pisa

  3. Stränderna i Maremma

  4. Natursköna Elba

marina_di_pisa

Viareggio

I Viareggio väntar stora, breda stränder, ofta långgrunda. Promenera längs strandpromenaden för att hitta en favorit. Här samsas turister med semestrande italienare på den 15 kilometer långa sandstranden med namnet Lido di Camaiore.

Marina di Pisa

Marina di Pisa ligger bekvämt nog bara 12 kilometer från Pisa. Här finns flera stränder, med ljuvlig strand eller småsten. På de flesta stränder kan du hyra en solstol för en dag, vecka eller månad! Havet vid Marina di Pisa är lugnt och stilla - passar hela familjen.

Stränderna i Maremma

Maremma är samlingsnamnet på ett stort område i södra Toscana, i provinsen Grosetto. Vill man spendera flera dagar av semestern med att prova olika stränder är Maremma ett exemplariskt alternativ. En av de mest populära stränderna heter La Feniglia, en barnvänlig strand med kristallklart vatten. Marina di Alberese är en sju kilometer lång strand med grå sand. Cala Violina är en allmän strand, formad som en halvmåne, med vit sand och så fantastiskt vatten att du kan se precis allt som händer under vattenytan.

Natursköna Elba

Varför inte ta båten över till den underbara ön Elba? Bara tio kilometer med båt från Toscana väntar grönska, 130 namngivna stränder och mysiga, små städer. Lättast är att ta båten från Piombino Marittima till Portoferraio på norra Elba.