restauranger_i_toscana

Restauranger i Toscana

Den matintresserade kommer inte att bli besviken över matutbudet i Toscana-regionen. Här kan du välja och vraka bland pastor, himmelsk pizza, tryffel, ost och skinka... Vi har samlat våra bästa tips på restauranger i Florens, Pisa, Lucca och Siena här. 

Florens bästa restauranger

Gustarium

Väl i Italien är det ett måste att prova pizzorna. På Gustarium i Florens är de kända för just sin pizza: ordentliga pizzor med tjock botten och fräscha ingredienser. Gustarium är i stort sett ett hål i väggen, men brukar av många beskrivas som en av de godaste pizzorna de ätit i hela sitt liv…

Adress: Via Dei Cimatori 24/r, 50122, Florens, Italien

Trattoria I Fratellini

En gömd pärla i Florens är Trattoria Fratellini. Den ligger inte mitt i smeten utan något undangömd, vilket gör att många inte hittar hit. Inredningen är modern men känns ändå gulligt gammaldags. Lita på oss och prova deras Bistecca alla Fiorentina.

Adress: Via Ghibellina 27r, 50122, Florens, Italien

Adagio

På restaurang Adagio i Florens väntar en gastronomisk resa genom Italiens alla smaker. Här serveras autentiska, italienska rätter som är detaljrika men opretentiösa. Våga prova kanin-ragun. Förvänta dig att längta tillbaka…

Adress: Via De' Macci 79 rosso, 50122, Florens, Italien

Restauranger i Lucca

La Cantina dei Sapori

Är du ute efter en mysig vinbar med enklare rätter är La Cantina dei Sapori ett fantastiskt alternativ i Lucca. Här är både vinet, osten och charkuterierna lokalproducerade. Allt serveras i en miljö som känns typiskt toskanskt, med rustika möbler och ett leende på läpparna från den härliga personalen.

Adress: Via Fillungo 154, 55100, Lucca, Italien

Da Pasquale

Da Pasquale serverar fisk och skaldjur i ett finare manér. Med en vinkunnig ägare som gärna delar med sig av sina bästa pärlor gör du bäst i att bara slå dig ned, berätta vad du tycker om – och njuta!

Adress: Via del Moro 8, 55100, Lucca

Il Grammofono

Il Grammofono är en spännande matupplevelse i Lucca av många anledningar. Maten är förvisso rätt klassiskt italiensk, men med moderna influenser från hela världen. Hit går du om du vill få känslan av en lyxig middag men ändå vill ha en stämningsfull kväll.

Adress: Via della Fratta 7, 55100, Lucca

Restaurang i Toscana

Restauranger i Pisa

I Porci Comodi

En lättare måltid i Pisa gör sig bäst på I Porci Comodi. Den här lilla smörgåsbutiken är först och främst känt för sina charkuterier och vin. Eftersom restaurangen är i minsta laget kan du ta med dig ditt vin och chark ut på gräsplätten för en liten picknick. 
Adress: Via l'Arancio 4, 56126, Pisa, Italien

Il Peperoncino

Ravioli, gnocchi, lasagne, pizza… Till Il Peperoncino ska du gå hungrig! Restaurangen ligger bara ett par hundra meter från huvudtorget i Pisa men har ändå en rimlig prisnivå och blir ofta lovordade på sociala medier för sin goda, italienska mat.  

Adress: Via Santa Maria 95, 56126, Pisa, Italien

Gusto Giusto

Beläget vid floden i Pisa ligger restaurangen Gusto Giusto. Det här stället är charmigt inrett i pirat-tema och stämningen är väldigt italiensk, likaså maten med stora portioner för en relativt liten peng.

Adress: Via del Borghetto, 56124, Pisa, Italien

Restauranger i Siena

Antica Salumeria Salvini

Den här lilla godbiten ligger dryga tio minuter från stadskärnan i Siena, och är väl värd den lilla promenaden. Väl framme är du nämligen i charkuteri-himlen. Mycket av det som serveras är egentillverkat i restaurangen, ett hett tips är att inte missa den hemmagjorda korven!  

Adress: Strada Statale 73 Ponente 46, 53100, Siena

La Taverna di San Giuseppe

Som tagen från en romantisk film är La Taverna di San Giuseppe belägen i en valvliknande lokal med tegelstensklädda väggar. Med livlig atmosfär, ljuvlig mat, och en egen vinkällare gör du sannerligen bäst i att boka bord här under din semester i Siena.

Adress: Via Giovanni Dupre 132, 53100, Siena

La Piccola Ciaccineria

Bäst pizza i Italien? Om du frågar vissa är de beredda på att säga att du hittar den på La Piccola Ciaccineria i Siena. I den lilla pizzerian flyger pizzor ut för småpengar och de är trots det gjorda med en stor drös kärlek.

restaurangtips_till_toscana