restips_till_toscana

Restips till Toscana

Nyfiken på Toscana? Vi har samlat våra bästa restips till Toscana! Läs om de toskanska maträtter du måste prova, Toscanas bästa stränder, kända sevärdheter och var i Toscana du hittar vingårdar.

Boka din resa till Toscana

Sevärdheter i Toscana

Toscana fullkomligt kryllar av kända byggnader från renässansen. Tack vare att området är så pass välbevarat finns det massor av sevärdheter att utforska under en semester i Toscana. Det lutande tornet i Pisa, Florens kända bro Ponte Vecchio och Piazza del Campo i Siena är bara några exempel.

Läs mer

Resmål i Toscana

Med en yta på 22 987 km² fullkomligt kryllar det av sevärda städer och byar i Toscana. Vilka städer du bör besöka beror helt och hållet på vad du är sugen på – bad, kultur, arkitektur eller historia! 

Läs mer

Utflykter i Toscana

Toscana är ett underbart semestermål för den som bara vill slappa, njuta av det goda livet, mat och vin. Känner du att du vill röra på dig och upptäcka något nytt, har vi samlat några av våra bästa utflykter här.

Läs mer

Vingårdar i Toscana

En av de mest populära vinregionerna i Toscana är Chianti. Här går bilvägen SR222, som går från Florens till Sienna, även kallad Chiantigiana road. Under din biltur kommer du passera böljande landskap, bergsbyar och vingårdar så det räcker och blir över.

Läs mer

Mat i Toscana

I Toscana är det klassisk italiensk mat som gäller. Man använder sig av lokala råvaror, mycket olivolja, ost och charkuterier. Det finns såklart också en del rätter som är typisk toskanska med betoning på tryffel, kött och bönor. 

Läs mer

Toscana med barn

Är du sugen på att åka runt i Toscana med barn? Vi har samlat våra bästa tips på bra städer att bo i och roliga utflykter. Vad sägs om vattenparker, Pinocchio-park och delfin-utflykt? 

Läs mer

4 stränder i Toscana

En stor del av regionen som utgör Toscana är inåt landet och därmed inte direkt full av kustlinje och stränder. Men trösta inte, stränder finns! De bästa stränderna i Toscana ligger, enligt oss, längs regionens norra och södra kust. 

Läs mer

Restauranger i Toscana

Den matintresserade kommer inte att bli besviken över matutbudet i Toscana-regionen. Här kan du välja och vraka bland pastor, himmelsk pizza, tryffel, ost och skinka... Vi har samlat våra bästa tips på restauranger i Florens, Pisa, Lucca och Siena här. 

Läs mer

5 pärlor i Toscana och Umbrien

Författaren Eskil Fagerström har skrivit guideboken Mitt Toscana och Umbrien, där han delar med sig av 200 personliga tips på saker att se och göra och uppleva i dessa båda älskade italienska landskap. För Apollo listar han fem platser där tiden stått lite extra still.

Läs mer