Flyg till Rom

Flyg till Rom

Flygbolagen SAS och Norwegian har båda flera avgångar per vecka med non-stop flyg till Rom från Stockholm och Köpenhamn. Det finns även några avgångar med direktflyg från Göteborg. Kan du tänka dig en mellanlandning finns det ett större utbud av avgångar och flygbolag att välja mellan, men då blir å andra sidan restiden till Rom lite längre. Hitta ditt flyg till Rom i sökboxen! 

Flygplatser i Rom

Det finns två internationella flygplatser i Rom, Fiumicino och Ciampino. Både SAS och Norwegian trafikerar Fiumicino med direktflyg från Sverige. De flesta flygbolag flyger till den största flygplatsen Fiumicino. Härifrån tar man sig enkelt med expresståg till centrala Rom.

Leonardo da Vinci-Fiumicino flygplats

Fiumicino är Roms och Italiens största flygplats och har 4 terminaler. Den ligger 35 km sydväst om Roms centrum, dit man tar sig med expresståg, pendeltåg, lokalbuss eller taxi. Expresståget Leonardo är det smidigaste alternativet. Det går varje halvtimme och tar ca 30 minuter till den stora tågstationen Termini. Väljer du taxi är det bra att känna till att det finns fasta taxor till en rad olika områden från flygplatsen.

Ciampino flygplats

Ciampino är en mindre flygplats som främst trafikeras av lågprisflyg. Det är en kombinerad civil och militär flygplats, belägen ca 15 km sydost om centrala Rom.

Flygtid till Rom
  • Stockholm - Rom: ca 3 tim 10 min
  • Göteborg - Rom: ca 2 tim 45 min
  • Malmö/Köpenhamn - Rom: ca 2 tim 30 min