kombinera kuba

Stad och bad i en alldeles speciell kombination

Kuba är en plats som inte kan jämföras med någon annan. Den magiska vackert slitna staden Havanna och den glittrande badorten i Varadero. Båda kryddade med historiska vingslag från både Hemingway och Al Capone.

Text Åsa Lundqvist • Foto Anna Hållams och Shutterstock

"Genom att kliva i Hemingways fotspår hittar du stadens bästa Mojito."

KUBA ÄR INTE SOM ANDRA LÄNDER och Havanna är inte en stad som andra städer. Konstigt nog kan man tycka att en stad, helt befriad från den västerländska gatubilden, med butikskedjor och restauranger i varje hörn, borde kännas som en frizon från intryck. Tvärtom.

HAVANNA ÄR EN SÅ FÄRGSTARK och sprakande stad att den inte lämnar någon oberörd. Så planerar du en Kubaresa, ta turen via Havanna.
 

GENOM ATT KLIVA i Hemingways fotspår, vilka nästan är omöjliga att undvika i Havanna, hittar du stadens bästa Mojito.Vart du än går så kommer du att se otroligt vackra byggnader och fantastiskt
bevarade gamla bilar. Allt till ständiga toner av salsa, som gör att det spritter i benen.

NÄR DENNA RESA ÄR ÖVER har du en till som ligger framför dig: Varadero, där Kubas vackraste strand väntar. Stranden är hela elva kilometer lång och kritvit och var du än väljer att bo har du alltid nära till stranden.

I BYN VARADERO, som absolut är värd ett besök, finns små marknader och även här en och en annan gammal amerikansk bil.

När den amerikanska maffian hade ön som sitt andra hem var målet att sammanlänka Varadero och Havanna… Sagt och gjort, en snabb motorväg och en otroligt lång tunnel tar dig nu lätt hit.

DEN SOM BARA VILL HA HAVETS BRUS och ett riktigt karibiskt paradis bör ta vägen via paradisön Cayo Santa Maria, här väntar ingenting annat än totalt lugn, kritvita stränder och ett intensivt turkost hav. Kuba är verkligen kombinationernas Karibien!