Phuket på riktigt

Inte långt ifrån ditt hotell finns ett annat Phuket, redo att upptäckas. Med små mysiga stränder, spännande kultur och annorlunda upplevelser i den thailändska vardagen.

Havets vågor rullar långsamt in några meter framför mig. De ljumma vindarna värmer själen, på många sätt. Jag sitter på ”Lindas Seafood”, en enkel liten restaurang på charmiga Nai Yang beach, norrut på Phuket. På bordet står en tallrik med utsökta, färska skaldjur och en friskt svalkande fruktdrink. Runt omkring mig breder denna mångfacetterade halv-ö ut sig, ett häftigt resmål som har så otroligt mycket att ge!

I Phuket bor man bra och bekvämt på de stora turistorterna där Apollos hotell ligger. Och det bästa är att detta är så enkelt att kombinera med alla upplevelser som finns där, precis runt hörnet!

Att stoppa en tuk tuk eller taxi utanför hotellet på förmiddagen och bara dra iväg ger en skön känsla av frihet. Att resa längs kustvägen på Phukets västra sida är en fin upplevelse. Som överallt på ön är naturen storslagen, och här finns de fina stränderna Bangtao, Laem Sing, Surin och Nai Yang som för en trivsam tillvaro lite i skuggan av sina större ”storebrorsstränder”. Längre söderut finns Nai Harn för oss som söker det ännu lugnare Phuket. Här är det skönt att hänga en dag och titta på båtarna och njuta av den grönskande, sluttande inramningen av den vita stranden.

Till Nai Harn åker thailändarna själva gärna och badar, och det ska ses som ett gott betyg! Det är lätt att trivas här, i det kristallklara vattnet eller på en sarong i den varma sanden, där timmarna bara kan få passera i behaglig takt i sällskap med en pocketbok.

På restaurangerna vid stranden serveras allt du kan tänka dig när det gäller thaimat. Slå dig ner i en bambustol, njut av stekta grönsaker i ostronsås, grillade skaldjur, kyckling i curry eller vad du nu önskar – och se ut över havet. Strax intill finns den lilla staden, eller rättare sagt en liten, charmig bygata som kantas av färgsprakande fruktstånd och små butiker.

Det är lätt att trivas här, i det kristallklara vattnet eller på en sarong i den varma sanden.

För att uppleva all spännande kultur som Phuket har att ge rekommenderas att följa med på någon av Apollos spännande utflykter – som ”Vårt älskade Phuket” där du tas med in i den thailändska vardagen, bland annat till en cashewnötsfabrik och ett gummiplantage. Att se hur sådant vi tar för givet i vår egen vardag faktiskt framställs och blir till är både tänkvärt och intressant. Shopping finns i mängder i Patong, Karon och Kata. Men ett råd är att inte glömma bort öns huvudstad, Phuket town. Här tar du del av befolkningens vardagsliv medan du strosar runt bland de små butikerna, caféerna och restaurangerna. Det finns även flera kinesiska tempel att besöka.

Det fina med Phuket är att naturen alltid är nära. Vyerna, de ljuvliga dofterna och grönskan finns alltid där, oavsett om du utforskar ön på egen hand eller botaniserar i det omfattande utflyktsprogrammet.

Så ta chansen att upptäcka Phuket – HELA Phuket – och allt spännande och vackert som ön har att ge.

 
 
 

comments powered by Disqus comments powered by Disqus