Fyra stränder i Montenegro

Höga berg, svindlande utsikter och fantastiska stränder. Montenegro har en omväxlande natur som aldrig slutar att fascinera. Det bästa av allt: det är aldrig är långt till närmsta bad. Här är fyra strandfavoriter:

Jaz

Fråga vilken lokalbo i Montenegro som helst om vilken som är deras favoritstrand – sannolikheten är stor att de svarar Jaz. Stranden ligger strax utanför turistorten Budva och välkomnar med klart vatten, solstolar och strandkaféer. Stranden är så lång att det är lätt att hitta en egen strandplätt. Om du kommer tidigt, håller till vänster och fortsätter över stenblocken kan du få känslan av att ha en hel drömstrand för dig själv.

Mogren 1 och 2

Två fina tvillingstränder som gömmer sig bakom en hög klippa en kort promenad från Gamla stan i Budva. Perfekt tillflykt när du fått nog av sightseeingen i Budva. Tips: Köp med dig en stor färskpressad juice från Juice Bar i en av Gamla stans gränder. Bästa törstsläckaren!

Becici

Strandorten Becici har en av landets längsta och finaste stränder. Här finns också ett bra utbud av vattenaktiviteter och gott om restauranger och kaféer att välja mellan.

Petrovac

Familjevänlig strand söder om Budva. Längs strandpromenaden finns allt från enkla pannkakshak till mysiga Lady & Lufsen-restauranger.