8 upplevelser i topp

Det finns platser med mer wowfaktor än andra. Platser där historiens vingslag ekar, naturområden med en sällsynt fauna och städer med en speciell magi. Det här är några av världens häftigaste platser – som alla finns med i vårt program eller utflyktsutbud i vinter.

Chichen Itza i Mexiko

Chichén Itza i Mexiko

Den historiska staden med mayafolkets pyramider och ruiner hör i dag till ett av världens sju nya underverk. Här fascineras besökarna av offerbrunnar och imponeras av de astronomiska kunskaperna mayaindianerna besatt redan på 1400-talet.

Läs mer om Chichén Itza och andra häftiga utflykter på Riviera Maya i Mexiko.

Marrakech i Marocko

Marrakech i Marocko

Den muromgärdade delen, Medinan, i den magiska rosa staden är en labyrint av gränder och den sista utposten före Sahara. Torget Djemaa el Fna har ingen motsvarighet i världen med sina akrobater, dansare, sagoberättare och gaturestauranger.

Här kan du kika på våra resor till Marrakech.

Dubai i Förenade Arabemiraten

Dubai i Förenade Arabemiraten

I Dubai når ingenjörskonsten ständigt nya höjder. Här finns världens högsta byggnad Burj Khalifa, det sjustjärniga hotellet Burj Al Arab och den konstgjorda arkipelagen Palm Islands. Kvällstid är bling-blinget spektakulärt inte minst vid Dubai Mall som har världens största fontänshow.

Boka resan till Dubai med Apollo.

Krabis regnskog

Krabis regnskog

Upplev Edens lustgård med apor, djungel och smaragdgröna pooler. Det finns i natur-
reservatet Khao Pra–Bang Khram. Spana efter en av planetens ovanligaste fåglar, pitta gurneyi, som det bara finns 10 par kvar.

Här kan du läsa mer om våra utflykter i Krabi.

Marrakech i Marocko

Havanna på Kuba

Res i en tidsmaskin i Kubas huvudstad Havanna som har patinerade koloniala fasader, amerikanska 50-tals bilar och Hemingways bar.

Resan till Havanna bokar du här.

Paradise Island

Paradise Island på Dominikanska republiken

Sandön Paradise Island för tankarna till Robinson Crusoe. Här gör du en upptäcktsfärd under ytan i Karibiska havet.

Ta en titt på Paradise Island och andra natursköna utflykter på Dominikanska republiken.

Petra i Jordanien

Petra i Jordanien

Den mytomspunna klippstaden som åter-
upptäcktes först 1812 och klassificerades som ett av världens sju nya underverk. Här finns en hel stad uthuggen ur klippväggen som ger en wowkänsla utöver det vanliga.

Läs mer om Petra och andra omtyckta utflykter från Aqabaområdet i Jordanien.

Teide på Teneriffa

Teide på Teneriffa

En känsla av att landa på månen, så kan vulkanlandskapet i den Unescoskyddade nationalparkenTeide beskrivas. Lavalandskapet är en fascinerande kontrast till den gröna pinjeskogen nedanför och parken är en av de platser i världen med mest biologisk mångfald. Vill du nå toppen, Spaniens högsta punkt, kan du göra det, bara du har skaffat tillstånd först.

Kika gärna närmare på våra utflykter till Teide och andra utflykter på Teneriffa.