Checka in online eller via automat

När du flyger med Apollo checkar du in via automatisk incheckning på Arlanda, Göteborg, Oslo och Köpenhamn.

Automaterna är skyltade med Check In Self Service samt Apollos logga. För att kunna använda automaten anger man sitt 12-siffriga bokningsnummer utan bindestrecken (060518-3400-00). Automaten skriver ut både boardingkort och bagagetaggar. Resenärerna märker själva sitt bagage med bagagetaggarna och lämnar dem vid bagageinlämningen som är skyltade med Bagage-Drop och namnet på flygbolaget. Pass/ID/visum visas i samband med bagageinlämningen och innan man går till angiven utgång.

Om du har beställt någon form av assistans på flygplatsen behöver du gå till incheckningsdiskarna. I en framtida version av automaten kommer dessa hinder inte längre att finnas kvar.

Observera att på Landvetter finns ingen möjlighet att erbjuda förvaring av bagage om incheckning sker dagen före avresa.

Mer information om Novairs incheckning

Online Check-in – när du reser från Skandinavien

Du som flyger med Novair kan också checka in online 14-2 dagar innan avresa om du har förbokat sittplatser ombord. Du checkar enkelt och smidigt in hemifrån och skriver ut ditt boardingkort i förväg, och behöver endast lämna in väskorna vid bagageinlämningen som är skyltade med Baggage-Drop. Du förbokar din specifika sittplats på planet och checkar in online på Novair Details

På flygplatsen

Du påbörjar din resa när du checkar in ditt bagage på avreseflygplatsen. Biljett måste finnas för att incheckning skall kunna göras. Vid incheckningen får du oftast ett boarding card som anger din sittplats ombord på flyget, ibland även på hemresan. Detta kort ska förvaras som en värdehandling.

Vi rekommenderar att du checkar in minst två timmar före avresa för resor inom Europa och minst tre timmar före avresa för resor utanför Europa. Incheckningen stänger vanligtvis en timma före flygets avgång. Eventuella ändringar i avgångstider meddelas normalt via mejl eller sms. Det är därför viktigt att du är tillgänglig på det mobiltelefonnummer samt mejladress som du angivit i din bokning.

För information om flygplats, terminal m.m. finns information på Swedavias hemsida (tidigare LFV).