Novair

Novair (NVR)

www.novair.se/

Novair grundades 1997 och är idag en del av Jet Nordic Group AS. 

Bagage

För att få checka in en resväska på flygplatsen måste du köpa till bagage. Välj själv vad som passar dig och betala bara för så många väskor du vill checka in. Handbagage ingår alltid.

Lägg till bagage Lägg till specialbagage & övervikt

Logga in på min bokning för att lägga till bagage. Bagage kan köpas till på flygplatsen, men då mot en högre kostnad. Observera att priset för incheckat bagage kan skilja sig om du bokat en paketresa eller endast flyg.

Maxvikt och maxmått på incheckat bagage:

  • Incheckat bagage får max väga 20 kg.
  • Handbagaget får max väga 5 kg med maxmått: 55 x 40 x 23 cm

Specialbagage

Specialbagage bör förbokas då kostnaden att köpa till detta på flygplatsen är ca 50% högre än om det köpts till i förväg. Läs mer om specialbagage på Novair.

Barn under 2 år får checka in 10 kg eget bagage samt en hopfällbar barnvagn. Barnvagn skall paketeras i en godkänd plastpåse för transport som finns att köpa på flygplatsen. Observera att barn under 2 år inte får ta med eget handbagage. Läs mer om Novairs bagageregler.

Mat ombord

Mat och specialmat går att beställa i samband med bokningen eller i efterhand under Min bokning. Observera att alla standardmåltider är fläskfria.

Vi erbjuder följande specialkoster eller dieter:

  • Diabetes
  • Fläskfri
  • Glutenfri
  • Laktos- och mjölkproteinfri
  • Vegan
  • Vegetarisk

Läs mer om alla menyer på Novairs webbplats

Taxfree

35 dagar innan avresa öppnar Novairs taxfreebutik som du kan beställa i upp till fem dagar innan avresa. Ombord är utbudet begränsat, så passa på att förbeställa. Kan förbeställas via Novairs hemsida.

Betalning ombord

Novairs flygningar är kontantfria.

Vi tar emot kredit- och kontokort (ej elektronkort) samt vanliga checkar och resecheckar. Observera att maxbelopp för kortbetalning ombord är
4 000 kronor.

Läs mer om betalningsalternativ på Novairs hemsida

Speciella behov

Kontakta Apollo så att vi kan hjälpa till att boka in rätt assistans.

Förboka sittplats

Bestäm själv var du vill sitta. Förbokning av sittplatser är möjlig från 180 dagar innan avresa på Novairs hemsida. Vill du ha hjälp att boka sittplats kan Novairs kundservice hjälpa dig mot en administrativ kostnad på 25 kr (telefon +46 (0)8-420 025 60). Uppgradering är ej möjlig.

Checka in online

SMS skickas ut 7 dagar innan avresa med instruktioner om hur du kan checka in online. Check in online för utresan är öppen från 7 dagar till 48 timmar före avresa. Om du inte checkat in online är du välkommen att checka in i incheckningsautomaterna på flygplatsen.

Benutrymme ombord på Novair
Plats vid vägg (Babyvagga) Rad 1 A,B,C samt rad 2 D, E, F 79 cm
Främre kabin (Bättre benutrymme) Rad 2 A,B,C. Rad 3-7 A-F, Rad 8 D,E,F 79 cm
Främre kabin (Standard benutrymme) Rad 8 A,B,C samt rad 9-10 74 cm
Bakre kabin (Standard benutrymme) Rad 12-24 samt rad 26-38 71 cm
Nödutgång (Bättre benutrymme) Rad 11 samt rad 25 114 cm

 


Fler tillval till charterresan

Checka in bagage, boka transfer till och från flygplatsen eller se alla tillval för charterresan.

Incheckat bagage

Enklaste sättet, och snällast mot plånboken, blir det om du lägger du till incheckat bagage som tillval när du bokar din resa. 

Läs mer och boka

Transfer till och från flygplatsen

Med en förbokad transfer mellan flygplats och hotell får du en smidigare resa. Res tryggt, säkert och enkelt till och från hotellet.

Läs mer och boka

Alla tillval till charterresan

Vi har en mängd tillval som du kan addera till din resa för att ge den det lilla extra. Välj bland tillval före resan, under flygresan samt på resmålet.

Se alla tillval