Fynda i Goa

Mycket att fynda i Goa

Goa har något för alla i shoppingväg. Oavsett om din stil är bohemisk eller sober så lär du hitta mängder av unika kläder och prylar i Goa. Handla skräddarsytt eller till fyndpris med hjälp av våra tips.

Skräddarsydda kläder

Har du drömt om att själv få bestämma hur din klänning eller kostym ska se ut? Eller har du ett favoritplagg som du vill ha i en annan färg? Lösningen är ju förstås att få det skräddarsytt, och det har du möjlighet att få billigt i Goa. Fråga gärna din reseledare för tips på bra och erfarna skräddare på ditt resmål. 

Smyckesfynda

I Indien är priserna låga och utbudet av smycken rikt. Om du är nyfiken på smycken i indisk stil av äkta guld rekommenderar vi en tur till Mapusa. Det ligger cirka10 kilometer norr om Calangute.   

Cashewäpplen, vars frö blir cashewnötter.

Cashewäpplen, vars frö blir cashewnötter.

Cashewnötter till kanonpris

Portugiserna introducerade cashewnötsplantan i Goa och i dag säljs de goda nötterna mer eller mindre överallt för en billigare slant än hemma. Cashewnötterna finns med olika kryddningar och är supergoda.

Syna priset

Drar du dig för att köpa nya glasögon för att det är för dyrt? Om du har ditt recept med dig på resan kan du få nya glasögon inom ett par dagar. Om du inte har receptet med dig så gör optikern en ny synundersökning. Allt till ett betydligt lägre pris än i Skandinavien.

Myggens värsta fiende

Om du besväras av mygg finns salvan Odomos som håller dem på avstånd. Salvan finns att köpa i de flesta supermarkets. Om du har någon allergi så rekommenderar vi att du rådgör med en läkare innan du använder salvan.