Beach shack i Goa

Ät gott i Goa

Se till att njuta av det lokala köket när du är i Goa. Indisk mat har en stor variation beroende på var du är i landet, och just i Goa finner du mycket inflytande från bland annat Portugal. Här är maten inte lika kryddstark som i resten av landet och det tillagas mycket fisk och skaldjur. Vi guidar dig till våra favoritställen.

Martins Corner

Gör som lokalbefolkningen och samlas med familj och vänner på restaurang Martins Corner i södra Goa. Det är en riktigt bra restaurang med härliga rätter på menyn. Passa på att prova någon av de utsökta fisk- och skaldjursrätterna. Adress: Binwaddo, Betalbatim, Salcette, Goa.

Mirabais

Mirabais är en restaurang som Apollo har samarbetat med i många år. Förutom att restaurangen är känd för god indisk och goansk mat, så är ägaren Vasu en härlig person som välkomnar varje gäst som en familjemedlem. Adress: Cobra Vaddo, Chalston Road On Hotel, Calangute, Goa.

Café Lazy Days

Här serveras både mer välbekanta internationella rätter och exotiska indiska smaker av bra kvalitet. Ibland spelas livemusik om kvällarna. Restaurangen är mycket omtyckt så var gärna där tidigt eller boka bord. Adress: Arpora, Calangute, Goa.

Ibis Style, restaurang i Goa

Restaurang i Goa

Mer av Asien

Variera den indiska maten med andra asiatiska smaker. Fat Panda är en omtyckt restaurang i Candolim som serverar kinesiska rätter i en öppen och luftig matsal. Adress: Marquis Vado Main Road, Candolim, Goa. Ett annat tips är restaurangen Wok & Roll i Sinquerim, i närheten av Fort Aguada. Här serveras sydostasiatisk mat med bland annat mycket god thaimat. Adress: Aguada Vaddo, Sinquerim, Bardez, Goa.

Få bukt med sötsuget

Monginis säljer bakverk i alla dess former och färger. Totalt finns det över 30 butiker i Goa. Vi rekommenderar speciellt de supergoda bakverken med choklad. Besök också Café Chocolatti i Candolim. Här finns lättare rätter som panini och sallad, men just efterrätterna är himmelska. 409/A Fort Aguada Road, Candolim, Bardez.

 

Boka resa till Goa