Restauranger på Samos

Att Grekland är berömt för sin goda mat är ingen hemlighet, och på Samos finns det mycket att smaka. Utforska det stora restaurangutbudet med ställen som Pasta Cinque, Esperides och Four Seasons. Här kan du läsa mer om Samos alla restauranger!

Strandnära Nostos

Precis vid vattnet i Votsalakia ligger gästvänliga Nostos, där Nicos och hans personal bjuder på service i absolut världsklass. Har man en gång besökt restaurangen kommer man gärna tillbaka. Här finns en riktig stenugn där Nicos gör de bästa pizzorna på Samos, och beställer du in smårätter får du smaka på det läckra vitlöksbrödet. Det bjuds även på flera olika traditionella rätter. Apollos hotell Angela Beach ligger i princip granne med den trevliga restaurangen!

Mat med kärlek

Mitt i Votsalakia ligger restaurang Kleopatra, där ägarinnan lagar grekisk husmanskost med mycket kärlek. Missa inte att smaka husets specialitet – zucchiniblommor och ris. En riktig lokal favorit med fantastisk havsutsikt! Alla våra hotell i Votsalakia ligger nära denna charmiga restaurang, men vill du bo extra nära är hotellen Agrilionas och Smaragda Beach perfekta alternativ.

Kotopoula

På restaurang Kotopoula i Samos stad äter grekerna själva, med andra ord en restaurang du inte vill missa! 

 

God Meze och romantik

Giannis Ouzeri, efter nästan 30 år i branschen er denna välkända restaurang en klar favorit bland såväl lokalbefolkningen som bland turisterna. Ägaren tar väl hand om sina gäster och gör sitt yttersta för att du ska få en fantastisk matupplevelse. Restaurangen är speciellt känd för sina mezerätter. Welcome är en liten familjerestaurang i utkanten av Samos stad. När kan du njuta av middagen med underbar utsikt över vattnet och perfekt för en romantisk middag. 

Hemlagat på riktigt på Steps

Steps är en liten familjeägd restaurang i Samos stad. Här njuter man av middagen på en härlig balkong med plats för ca 12 bord. Menyn är rätt så tunn, men allt mat är hemlagad av mamman och hennes son, systern serverar. Från balkongen har du en vacker utsikt, perfekt för en romantisk middag. Från hotell Aeolis har du gångavstånd till all den smaskiga maten!

Samos sötvin

På Samos växer muskatdruvan som ligger till grund för öns sötvin. Samos frodiga jord i kombination med det perfekta klimatet och havsvindarna gör att druvorna gradvis mognar. Detta har gett vinet en speciell aromatisk karaktär och en högsockerhalt. Passa på att testa sötvinet under semestern!

God mat på Four Seasons

På restaurang Four Seasons tar Stefanos och hans personal emot dig med öppna armar. Njut av god mat medan du blickar ut över människorna som strosar förbi på hamnpromenaden i Pythagorion. Restaurangen är känd för sin goda grekiska mat som exempelvis kleftiko och moussaka, men här finns också mycket annat att välja från den varierade menyn. Stämningen är alltid på topp, så det är lätt att bli kvar lite längre än vad man tänkt sig.

Italienskt på Ariston

Denna härliga restaurang bjuder på kokkonst av högsta klass! Ariston ligger på Pythagorions hamngata, med en fantastisk utsikt över vattnet. Njut av goda kötträtter och andra internationella rätter. Ariston ligger på Pythagorions hamngata och har vacker utsikt över vattnet. 

Mammas recept

På restaurang Esperides i Pythagorion lagar de två bröderna grekiska rätter efter sin mammas gamla recept. Och traditionsenligt bjuds varje gäst på ouzo som välkomstdrink. Slå dig ner, känn dig som hemma och njut av grekisk mat när den är som bäst, där rätterna är lagade av lokala råvaror från Samos. Restaurangen är vida känd för sina goda lammrätter, prova gärna själv.

Olja på brödet

Grekland är känt för sin färskpressade olivolja. Oljan används vid all tillagning av mat och istället för smör på brödet. Prova själv att doppa ditt bröd i olja och krydda sedan med lite salt och peppar. Vi lovar att det är jättegott!

Possidon

Restaurangen är Kokkaris äldsta restaurang och ligger i utkanten av Kokkari och här kan du njuta av den goda maten och den vackra solnedgången. Flera av våra hotell i Kokkari ligger på gångavstånd till Possidon. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Samos, hitta och boka en resa till Samos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Samos

Här hittar du våra bästa tips på de trevligaste restaurangerna, vackraste stränderna, härligaste sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Samos

Samos

  • Fantastiska stränder och historiska sevärdheter
  • Mysiga byar och städer
  • Kombinera med Patmos
Se alla resor till Samos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här