Resor till Kokkari

Apollo Service

På resmål med Apollo Service finns Apollos skandinavisktalande reseledare på plats. Vi erbjuder dessutom service dygnet runt via telefon, sms, app och mejl, där du får praktisk information, tips om utflykter, bilhyra med mera. Läs mer på respektive resmål om vilken period Apollo Service erbjuds.

Vill du ha en lugn semester och njuta av en genuin grekisk atmosfär ska du definitivt resa till Kokkari – en liten pärla på norra Samos där man lyckats bevara känslan av en charmig fiskeby, trots att orten vuxit till sig de senaste åren.Fakta om Kokkari

Valuta

Euro (EUR).

Transfer

Från Samos flygplats med buss till Kokkari ca 50 minuter. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal och restiden kan variera något beroende på trafik och antal stopp på vägen.

Stränder

I Kokkari finns en lång strand (klapppersten) och ca 1,5 kilometer utanför Kokkari finns den härliga stranden Tsamadoubukten (klappersten).

Mer fakta

Väder

jan 12°c
feb 12°c
mar 15°c
apr 19°c
maj 23°c
jun 28°c
jul 31°c
aug 31°c
sep 27°c
okt 23°c
nov 17°c
dec 14°c
8,9 av 10 Kokkari
Våra gästers betyg, baserat på 225 omdömen

Alla orter Samos

Samos stad

Mysiga gågator och fina stränder – vill du strosa runt bland restauranger, butiker och små caféer i stadens gränder efter sköna stranddagar rekommenderar vi en resa till Samos stad. Staden ligger i en vacker dal intill en långsträckt bukt och bjuder på många fina vyer.

Karlovassi

Res till Karlovassi, Samos näst största stad, som ligger vackert i de norra delarna av ön. Vill du upptäcka något nytt är Karlovassi helt rätt, då de stora turistströmmarna ännu inte hittat hit. Här möts gammalt och nytt, vilket gett staden sin egen unika karaktär. Promenera bland slingrande gränder och torg, ta ett gott glas vin i hamnen eller ge dig ut på expedition till toppen av ett vattenfall. I Karlovassi finns alla chanser att hitta sitt eget smultronställe.

Pythagorion

I Pythagorion kretsar det mesta kring den hemtrevliga hamnpromenaden och sköna stranddagar. Även om orten är Samos mest turistutvecklade med barer och diskotek har man lyckats bevara den genuina atmosfären.

Votsalakia

Åk med din älskade eller ta med hela familjen på en resa till Votsalakia – en mysig och stillsam badort på västra Samos. Dagarna tillbringas med fördel på den kilometerlånga stranden och det finns gott om utflyktsmål i närheten.