Utflykter i Grekland

En utflykt är det perfekta sättet att uppleva något annorlunda. Sola på en avlägsen strand, gå vilse bland slingrande gränder på grannön eller kravla dig upp på en SUP-bräda och paddla som aldrig förr. Med utflykter skapar du semesterminnen för livet och lägger till den där lilla extra spänningen under solsemestern. På nästan alla Apollos resmål i Grekland erbjuds utflykter - utmana dig själv genom att testa på något nytt, eller luta dig tillbaka och bara häng med. Här kan du läsa mer om några av våra mest populära utflykter på resmålen.

Utflykter från Rhodos

Lindos

Lindos är en av Rhodos mest populära sevärdheter och vi erbjuder flera olika utflykter hit. Högst upp i byn tronar templet Akropolis och utmed sluttningarna ligger de vita husen vackert utströsslade. Vill du kombinera Lindos med dopp i havet kan du boka en båtutflykt som gör ett badstopp på tillbakavägen. Vill du utforska mer av området finns även en vandringsutflykt längs Vlicha, med en fantastisk utsikt över Navaronebukten.

Besök populära Lindos under din resa till Rhodos

Åk och bada

För den badsugne erbjuds flera olika utflykter som både tar dig till vackra kritvita stränder och ner under ytan. Besök några av Rhodos finaste stränder som Tsambikastranden och Anthony Quinn Bay, eller boka en dyk- eller snorklingsutflykt och utforska Rhodos undervattensvärld. Tsambikastranden kan även kombineras med en tur till den vackra Fjärilsdalen som under sensommaren fylls av tusentals fjärilar.

Stranden Tsambika på Rhodos

Upptäck Rhodos höjdpunkter

Rhodos höjdpunkter är utflykten för alla historieälskare som på ett bekvämt sätt vill upptäcka några av Rhodos mest intressanta sevärdheter. Under dagen besöker du bland annat klostret Filerimos, den antika staden Kamiros och smakar på lokalproducerade läckerheter i byn Embona. Det finns även möjlighet att promenera längs vägen som kallas Golgata, som slutar med ett massivt kors och en imponerade utsikt.

Vackra valvgångar vid klostret Filermos på Rhodos

Aktiva utflykter

Vill du bestiga Rhodos nästa högsta berg? Följ med på en vandring uppför Akramitsisberget och njut av makalösa utsikter över Apolakiasbukten. Det finns även en utflykt där du med mountainbike tar dig genom Rhodos stad och uppför utkiksberget Monte Smith. Allt behöver inte ske på land, följ med på ett tre timmar långt SUP-äventyr eller njut av en harmonisk morgonpaddling medan solen går upp över Medelhavet. Här utmanar vi oss själva med lite nybörjar SUP-yoga, besöker en havsgrotta och tar oss sedan tillbaka lagom i tid till frukost.

Besök Symi eller Turkiet

Bara några få timmar från Rhodos ligger en av de finaste öarna i den Dodekanesiska ö-världen. Symi är känt för sina pastellfärgade hus som ligger på bergssidan vid hamnen. Promenera längs hamnen och njut av atmosfären på denna unika ö, med mängder av fina badvikar som du når via taxibåtar. Du får också tid på egen hand att besöka de små butikerna och testa Symi-räkor som serveras på alla restauranger.

Från Rhodos kan du även besöka Turkiet, nämligen österns pärla Marmaris! Under denna dag besöker vi basaren och tittar gemensamt in i en guldbutik och en läderaffär, efteråt får du möjlighet att gå runt och kika på egen hand.

Marmaris i Turkiet

Boka utflykter från Rhodos

Utflykter från Kreta

Kreta är Greklands största ö och det visar sig även i vårt utbud av utflykter. Upptäck ön på bästa sätt med allt från badbåtar, vandringar, gastronomiska upplevelser, kultur och kritvita stränder. Utflykterna tar dig även till städer och byar, både kända och mindre små som bjuder på en genuin kretensisk upplevelse.

Elafonissi

En av våra mest populära utflykter på Kreta är Elafonissi Beach - ett måste på resan! Detta är en av Kretas absolut vackraste stränder och kallas även för ”Den rosa stranden”, på grund av det rosa skimmer av finmalda snäckskal i strandbrynet.

Den magiskt vackra stranden Elafonissi

Chrissi Island

En annan populär utflykt för sol och bad är till Chrissi Island. Chrissi, som betyder guld på grekiska, är en av alla obebodda öar utanför Kretas kust. Sitt namn har den fått efter den gyllene sand som ön täcks av och som lätt för tankarna till Karibien.

Ta en avstickare till den härliga ön Chrissi Island

Knossos

Är du kultur- och historieintresserad är Knossos utflykten för dig. Palatset Knossos, utanför Heraklion, var platsen där Europas första huvudsäte för högkultur uppstod. Upplev det imponerande palatset medan vår guide berättar om den berömda tronsalen och några av teorierna kring varför de mytomspunna minoernas kultur så plötsligt försvann ca 1450 f. Kr.

Missa inte att upptäcka historiska Knossos under din resa till Kreta

Samariaravinen

För den som gillar att vandra är Kretas bergiga landskap perfekt. Samariaravinen är Kretas mest populära och kända ravin, och med sina 18 kilometer även Europas längsta. Vandringen börjar ca 1 250 meter över havet och slutar vid stränderna nere vid Libyska havet på Kretas sydkust. Med lite tur får vi se den  utrotningshotade Kri kri-geten. Vi erbjuder även en vandring genom den minst lika omtyckta Imbrosravinen som användes som evakueringsrutt för  de tusentals britter som var på väg till Egypten under andra världskriget. Känns Samariaravinen som en för lång vandring är "lillasystern" Imbros en minst lika trevlig vandring, men något lättare med sina 7 kilometer.

Samariaravinen på Kreta

Boka utflykter från Kreta

Utflykter från Kos

Kos - ön för sol och bad

Kos finns det flera båtutflykter som tar dig till vackra platser för sol, bad och upptäckter. Följ med på härliga båtturer, där vi bland annat gör stopp vid de tre öarna Kalymnos, Plati och Pserimos. Njut av turen uppe på soldäcket med en svalkande dryck och utsikt över det glittrande havet.

Vulkanen på Nissyros

Ön som är ett måste att besöka är Nissyros, känd för sin aktiva vulkan. Här är naturen otroligt vacker och det går till och med att känna doften av svavel! Vi går ner i vulkanens enorma krater och du har även chans att på egen hand besöka klostret Panagia Spiliani, som sägs vara ett av de vackraste klostren på de grekiska öarna.

Vulkanön Nissyros

Bodrum i Turkiet

Från Kos har du även chansen att besöka Turkiet när vi med båt tar oss över till hamnstaden Bodrum. Här finns en uppsjö av butiker, handelsbodar, försäljare och marknadsstånd som erbjuder varor till riktigt bra pris.

Bodrum i Turkiet

Paradise Beach

Vill du hellre ligga raklång på en strand ska du följa med på utflykten till Paradise Beach, en av Kos bästa stränder. Passa även på att upptäcka flera olika stränder med en badbåt som kryssar mellan fantastiska stränder och pittoreska byar, med svalkande bad direkt från båten!

Paradise Beach på Kos

Boka utflykter från Kos

Utflykter från Kykladerna

I Kykladerna kan du göra utflykter från Naxos, Paros, Santorini och Ios. Då Kykladerna består av flera vackra öar med kristallklart vatten görs de flesta utflykterna med båt för att upptäcka andra bildsköna platser i området. Från Naxos kan du bland annat besöka Paros, Amorgos och Mykonos, men även flera andra små öar.

Upptäck Santorini

Santorini har ett stort utbud av populära utflykter. En av de mest populära är utflykten Santorinis pärlor där vi bland annat besöker öns tidigare huvudstad Pyrgos och Santorinis högsta punkt Profitis Ilias och njuter av den mäktiga utsikten över hela ön – som sträcker sig från fyren i söder till staden Oia i norr.

Upptäck vackra Santorini med utflykten "Santorinis pärlor"

Nea Kamini

En annan tur tar dig till Santorinis klippsida och kraterområdet som är skapat av naturens krafter och som du kan läsa om i historieböcker över hela världen! Här utforskar vi Nea Kameni, den yngsta vulkanön i området, med sitt fascinerande månlandskap; känn värmen från lavastenarna, lukten av svavel och se ångan ifrån de små hålen i jorden och avsluta med en härlig panoramautsikt över vulkansjön på öns högsta punkt.

Vulkanön Nea Kamini

Santorini från ovan

Vill du göra något riktigt lyxigt på Santorini kan vi rekommendera en helikoptertur över Santorini, eller vad sägs om en katamarantur där vi seglar förbi Red Beach, White Beach, Black Mountain och fyren. Självklart finns det även tid till svalkande dopp i det kristallklara vattnet. Vi fortsätter att segla in i kratersjön och badar i de varma källorna mellan vulkanöarna Nea Kameni och Palea Kameni.

Upptäck Santorini från ovan med en helikoptertur

Boka utflykter från Santorini

Badbåt längs Naxos kust

En av våra mest populära utflykter från Naxos är båtturen som låter dig upptäcka några av Naxos vackraste stränder. Här åker vi med en vacker träbåt och gör flera badstopp längs vägen. Under den kristallklara ytan väntar en fantastisk undervattensvärld, så glöm inte snorkeln!

Naxos runt

Vill du se mer av Naxos ska du följa med på utflykten "Naxos runt". Under denna fullspäckade dag besöker vi bland annat fruktbarhetsgudinnan Demeters antika tempel, byn Apiranthos som är täckt av marmor och Kitronbryggeriet i Chalki, där den typiska naxiska likören görs.

Sagolika Amorgos

Under din resa till Naxos bör du passa på att ta en tur till den sagolika ön Amorgos. Här väntar Greklands kanske blåaste vatten och magiska vyer över berg, olivlundar och badvikar. Ett måste under turen är att besöka klostret Hozoviotissa, som klamrat sig fast på bergsväggen 300 meter över havet sedan det byggdes på 1000-talet.

Klostret Hozoviotissa på Amorgos

Boka utflykter från Naxos

Besök Paros grannöar

Från Paros åker du snabbt och enkelt över till någon av grannöarna Mykonos, Delos, Iraklia och Koufonissi. På den trendiga ön Mykonos väljer du själv om du vill strosa runt bland gamla stans slingrande gränder, eller tillbringa dagen på en lyxig strand med en kokosdrink i handen. På de två något mer okända öarna Iraklia och Koufonissi pågår det grekiska vardagslivet för fullt. Promenera runt och ta in atmosfären, njut av en god glass eller slå dig ner på en taverna för en god middag.

Boka utflykter från Paros

Vattensporter på Ios

Ios är en härlig plats för vattensporter! Följ med på en fartfylld tur med speedboat där vi stannar till och snorklar. Upptäck unika undervattensgrottor, skeppsvrak och undangömda stränder. Du kan även följa med på en kajaktur där vi paddlar till en vacker vik vid den lilla dolda stranden Kolitsani. Under utflykten görs stopp där du får möjlighet att bada, snorkla eller dyka med tuber tillsammans med en instruktör.

Se mer av Ios

Upptäck Ios under en heldag där vi upplever allt från antika byggnader från bronstiden och till den charmiga fiskebyn Psathi, där vi äter lunch på en taverna med lokalproducerad mat. Under eftermiddagen finns också möjlighet att bada vid en idyllisk strand innan bussen återvänder till Chora.

Boka utflykter från Ios

Utflykter från Korfu

Kalamas och Paleokastritsa

Runt Korfu finns flera härliga platser att besöka. Står sol och bad på agendan rekommenderar vi båtutflykten med Seabreeze till naturområdet Kalamas med sin vackra sandstrand. Missa inte heller utflykten till den vackra lilla byn Paleokastritsa på västra Korfu. Här finns flera fantastiska stränder med gyllengul sandstrand och klapperstensstrand som ligger inbäddade i grönska. Vattnet är kristallklart och perfekt för snorkling.

Paleokastritsa på Korfu

Besök Albanien

Inte långt från Korfu ligger det mytomspunna landet Albanien. Följ med på en båttur till Saranda, där dagens höjdpunkt blir besöket på den arkeologiska fyndplatsen Butrint där vi får en guidad tur runt området, innan vi beger oss till en restaurang för en trevlig lunch tillsammans. Vill du styra över din egen tid kan du även besöka Albanien på egen hand för en dag.

Den arkeologiska fyndplatsen Butrint i Albanien

Paxos och Antipaxos

Med båt kan du även ta dig till grannöarna Paxos och Antipaxos. På Paxos kommer vi att stanna till i en mysig liten by och promenera längs de smala gatorna. Utanför Antipaxos stannar vi och badar direkt i det kristallklara vattnet från båten.

Paxos med sitt kristallklara vatten

Korfu stad

Missa inte att besöka Korfus huvudstad under vistelsen. Vi erbjuder en härlig kvällsutflykt som tar dig till Korfu stad, eller Kerkyra som lokalbefolkningen själva kallar sin stad. Korfu stad har anor från medeltiden och längs de smala gränderna finns gott om små butiker och caféer. Mitt i stan ligger esplanaden, som är en tilltalande kombination av park och torg, med både caféer, restauranger och barer. Vill du se mer av ön erbjuder vi även utflykter med jeep längs både norra och södra Korfu.

Gå på en shoppingtur i Korfu stad under resan till Korfu.

Boka utflykter från Korfu

Utflykter från Epirus-området

Epirus är ett samlingsnamn för området kring Parga, Sivota, Zagoria, Vrachos, Ammoudia och Kanali. Härifrån erbjuds flera spännande utflykter som låter dig upptäcka omgivningarna och lära dig mer om resmålet!

För äventyraren

Zagoria är paradiset för den som gillar aktiva utflykter! Testa på allt från vandring och canyoning till forsränning. Här känner du dig som en riktig äventyrare medan du far fram genom forsen eller halar dig ner för berget!

Forsränning i Zagoria

Boka utflykter från Zagoria

Floden Styx

Inte långt från Parga rinner floden Acheron, som också är känd som Styx från den grekiska mytologin. Följ med på en utflykt hit och upplev Epirus-området från sin bästa sida. Dagen startar med en behaglig båttur utmed den historiska floden, följt av ett besök i byn Gliki där floden börjar.

Floden Acheron

Upptäck Albanien

En populära utflykt från Parga är den som tar dig till Albanien för att upptäcka ett av Europas minst utforskade länder. Här besöker vi semesterorten Saranda och den imponerande arkeologiska fyndplatsen Butrint.

Den arkeologiska fyndplatsen Butrint

Boka utflykter från Parga

 

Klosterkomplexet Meteora

Från Ammoudia, Vrachos, Kanali och Sivota kan du bland annat upptäcka det mäktiga klosterkomplexet Meteora. Komplexet är känt för sina höga klippor med kloster som är byggda på toppen av dem. Förr i tiden klättrade de upp längs repstegar eller hissades upp i nät för att ta sig till toppen. Idag finns det trappsteg som gör att det går relativt enkelt att ta sig upp.

Klosterkomplexet Meteora

The Blue Lagoon
Bor du i Sivota ska du passa på att åka på en ö-tur runt de små öarna Agios Nikolaus och Mavro Oros. Här finns flera vackra stränder som bara är tillgängliga med båt, och vi besöker även den berömda stranden Picina Beach, också känd som The Blue Lagoon.

Boka utflykter från Ammoudia

Boka utflykter från Sivota

Boka utflykter från Kanali

Boka utflykter från Vrachos

Utflykter från Skiathos

Mamma Mia!

Besöker du den vackra ön Skiathos är utflykten "I Mammas Mia fotspår" ett givet val! Vi besöker bland annat Kastanistranden, Panarmos Bay och Meliastranden och seglar också förbi platser där några av scenerna från Mamma Mia spelades in. En härlig och avslappnande dag!

Följ med på en båttur i Mamma Mias fotspår

Skiathos pärlor

Ett annat måste är den oförglömliga båtutflykten "Skiathos pärlor". Under en dag besöker vi flera vackra stränder med kristallklart vatten och även ruinerna av den gamla bysantinske huvudstaden Kastro med sina bildsköna ruiner.

Du kan även besöka grannöarna Skopelos och Alonissos med guidade rundturer, shopping och upptäcktsfärder. Här finns det mycket tid att på egen hand utforska dessa vackra öar!

Upplev vackra vyer under utflykten "Skiathos pärlor"!

Aktiva utflykter på Skiathos

Är du mer äventyrlig finns det möjlighet att åka på både dyk- och snorklingsutflykt, eller varför inte jeepsafari där vi upptäcker mer av Skiathos gömda platser? Här kör vi genom den spektakulära naturen och besöker platser som Evangelistrias klostret som är den historiska "födelseplatsen" för Greklands flagga.

Passa på att snorkla under din resa till Skiathos

Vackra kyrkor och kloster på Skiathos

Skiathos är inte bara känt som inspelningsplatsen för storfilmen Mamma Mia, utan även för sina vackra kyrkor och kloster som ligger utströsslade på ön. Följ med på en utflykt där vi besöker Ärkeänglarnas kyrka, Jungfru Marias kyrka och klostret Evangelistria. Klostret är det enda som fortfarande är aktivt på Skiathos, och har en fascinerande 200-årig historia.

Boka utflykter från Skiathos

Utflykter från Samos

Paradisön Samipoula

En av de mest populära utflykterna på Samos är till paradisön Samipoula. Här åker vi längs med kusten mot den lilla ön Samiopoula där det blir ett längre badstopp. Därefter fortsätter vi vidare till den fina stranden Kakoperato där besättningen förbereder lunch med grekiska smaker. En härlig dag till sjöss helt enkelt!

Paradispärlan Kassonisi

Missa inte den unika utflykten till den näst intill orörda paradispärlan Kassonisi - en utflykt du endast kan göra med Apollo. Mellan Samos och Kassonisi är vattnet endast en halvmeter djupt, och absolut kristallklart. Här hoppar vi i vattnet direkt från båten!

Historiska Patmos

Är du historieintresserad är utflykten till grannön Patmos ett måste. Här besöker vi Apokalypsgrottan där evangelisten Johannes skrev uppenbarelseboken, och Johannesklostret med sin fantastiska utsikt över ön. På eftermiddagen får du tid att strosa runt på gatorna i den mysiga hamnstaden Skala, innan båten vänder tillbaka till Samos igen.

Ön Patmos, i närheten av Samos

Vandra på Samos

Samos vackra natur är perfekt för vandring och med Apollo kan du boka en utflykt till Näktergalens dal, där vi vandrar på gamla stigar runt den traditionella bergsbyn Vourliotes. Vi passerar vingårdar, olivlundar och apelsinodlingar innan vi fortsätter den fridfulla vandringen genom Näktergalens dal.

Samos smaker

Stifta bekantskap med alla de härliga viner som produceras på Samos! Följ med på en utflykt där vi besöker en familjeägd vingård där de grönskande vinrankorna står vackert på rad. Under besöket provsmakar vi flera av de lokalt producerade vinerna, innan vi åker vidare till en familjeägd restaurang där vi lär oss mer om det traditionella grekiska köket.

Boka utflykter från Samos

Utflykter från Karpathos

Lefkos och Karpathos stad

På den vackra lilla ön Karpathos kan du bland annat upptäcka den charmiga fiskebyn Lefkos och njuta av en dag med avkoppling och god mat. Besök även Karpathos stad, Pigadia, med tid för både shopping och en god middag i någon av stadens mysiga restauranger i hamnen.

Ön Lefkos, inte långt från Karpathos

Bergsbyn Olympos

Följ med på en populär utflykt till bergsbyn Olympos där tiden i princip stått stilla. Byn har nästintill varit helt isolerad fram till 1980-talet på grund av dess läge i bergen, vilket gjort att traditioner och seder bevarats sedan byn byggdes på 900-talet. Se de speciella dräkterna de bär, känn dofterna från kryddorna som växer i bergen, smaka på det hembakade brödet och njut av den fantastiska utsikten över bergen och havet.

Olympos

Art & walk

Vill du testa på något annorlunda rekommenderar vi utflykten "Art & walk", där du följer med det unga paret Thom och Renate på en Art & walk-vandring och lär dig mer om Karpathos. Art & walk arrangerar dagligen vandringar längs olika leder och på olika orter runt om på ön!

Upptäck Karpathos vackra natur med "Art & walk"

Båttur längs östkusten

Sköna dopp i det kristallklara havet är vad en semester i Grekland handlar om, så följ med på en båttur längs östkusten och upptäck några av Karpathos finaste stränder. En härlig dag med sol och bad helt enkelt!

Längs Karpathos östkust finns flera vackra stränder med kristallklart vatten

 

Boka utflykter från Karpathos


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Grekland, hitta och boka en resa till Grekland eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Grekland

Här hittar du våra bästa Greklandstips inför din resa – oavsett om du är en van Greklandsresenär eller besöker detta vackra och solvänliga land för första gången.

Se alla våra restips för Grekland

Grekland

  • Kristallklart vatten och långa tavernakvällar 
  • Små, genuina byar på folkkära Kreta och nyheten Limnos
  • Välj bland romantiska Parga, härliga Rhodos och vackra Skiathos
Se alla resor till Grekland

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här