Elafonissistranden på Kreta

Greklands 10 bästa stränder

Här kommer en lista för dig som älskar fantastiska stränder med kristallklart vatten, och som har svårt att välja bland alla våra grekiska öar och orter. Stränderna har valts ut av tusentals resenärer och vunnit 2019 års upplaga av TripAdvisors Travellers’ Choice. Och vet du vad det bästa är? Med Apollo kan du åka på en bekväm charterresa till 8 av de 10 stränderna!


Baloslagunen på Kreta

Här stannade prins Charles och lady Di till på sin bröllopsresa. Och vem kan motstå denna fantastiska strand, där man också kan snorkla bland massvis av fiskar. Hit tar du dig enklast med båt från orten Kissamos. Apollo anordnar även utflykter hit.


Boka resa till Kreta

Elafonissi Beach på Kreta

Denna undersköna strand kallas också för ”Den rosa stranden” på grund av det romantiska rosa skimmer som finmalda snäckskal sprider i strandbrynet. Stranden ligger ca 7 mil sydost om Chania på Kreta. Apollo anordnar också utflykter till stranden.


Boka resa till Kreta

Kleftiko Beach på Milos

Vid Kleftiko Beach reser sig imponerande stenformationer ur havet och bildar naturliga grottor. Sägnen säger att en av grottorna var ett gömställe för pirater och att de där har gömt en skatt som ännu inte hittats.

Boka resa till Milos
Simos Beach på Elafonisos

Simos Beach på ön Elafonisos

En av Medelhavets vackraste stränder hittar du på den lilla ön Elafonisos, som ligger mellan Peloponnesos och Kythira. Stranden heter Simos Beach och har kristallklart vatten och gyllene sand, mjuk som siden.

 

Sarakiniko Beach på Milos

Sarakiniko Beach är Milos mest kända strand och är egentligen främst ett klippområde. De vita klipporna påminner nästan om en månlandskap och vattnet i viken är så klart som det kan bli.

Boka resa till Milos

Falassarna Beach på Kreta

På Kretas västkust hittar du den långa och vackra stranden Falassarna. Här väntar kristallklart vatten och en häftig solnedgång som färgar hela himlen röd – en spektakulär syn!

Boka resa till Kreta

Anthony Quinn Bay på Rhodos

Anthony Quinn Bay har fått sitt namn från skådespelaren i den klassiska filmen ”Kanonerna på Navarone”, som spelades in här. Bukten en mycket trevlig plats att besöka, och ofta ser man mycket fisk här.

Boka resa till Rhodos

Myrtos Beach på ön Kefalonia

Ingen strandtopplista utan Myrtos Beach, som också brukar kallas för Greklands mest dramatiska strand. Här har förresten delar ur Kapten Corellis mandolin spelats in.

Boka resa till Kefalonia

Milos Beach på Lefkas

Milos är en fantastiskt vacker strand, dit man bara kan komma med båt från Agios Nikitas. Här kan du koppla av i lugn och ro och vara nästan alldeles för dig själv.

Boka resa till Lefkas

Petani på Kefalonia

Petanistranden bjuder på fantastiska vyer och böljande vågor. Den ligger ute på halvön norr om Lixouri och vid den lugna stranden finns en trevlig taverna att slå sig ner på för en god kalamares eller svalkande dryck.

Boka resa till Kefalonia