Restauranger och barer

Restauranger och barer i Epirus-området

Att hitta mysiga och romantiska restauranger i Epirus-området är inte svårt. I Parga finns mysiga restauranger och barer längs hamnpromenaden och på de smala gränderna som leder uppför berget mot fortet. I romantiska Mikro Papigo i Zagoria kan du njuta av häpnadsväckande utsikt och i Sivotas lilla hamn finns riktiga pärlor. 

Traditionella tavernor

På restaurang Sodia, som ligger mitt i Pargas mysiga hamn, serveras fantastisk grekisk mat. Beställ in lokala meze eller fråga efter dagens specialitet.
Adress: Parga 480 60, Grekland.

Populära Sakis

Högt beläget i Parga hittar du Sakis restaurang som serverar traditionell grekisk mat. Till en början ser restaurangen liten ut men ju längre kön växer desto fler bord och stolar sätts ut längs trottoaren. Börja med att dela på ett gäng meze till förrätt och fråga sedan efter dagens rätt.
Adress: Patatoukou Themeli, Parga 480 60, Grekland.

Romantisk restaurang vid hamnen

Hotell Bianco ligger vid stadsstranden i centrala Parga och har en riktigt trevlig restaurang med samma namn som hotellet. Ett tips är att beställa in musslorna på menyn och njuta av atmosfären och utsikten.

Pizzeria i hamnen

Vill du äta annat än grekisk mat men ändå hålla dig till Medelhavet? Då ska du sikta in dig på restaurang Oscar, som ligger nere vid hamnpromenaden, och har Pargas bästa pizzor på menyn.
Adress: Hamnen i Parga 480 60, Grekland.

Restaurang vid stranden

Vill du ha utsikt över hamnen och öarna utanför Parga är restaurangen på hotell Villa Rossa Area Boutique Beach Resort ett bra val. På menyn finns både grillade kötträtter och nyfångad fisk.
Adress: 4 Agiou Athanassiou, Parga 480 60, Grekland.

Lyxiga Salvator Hotel Villas & Spa

Salvator Hotel Villas & Spa är Pargas lyxigaste hotell –  och det enda med fem solar. Hotellrestaurangen är en av de allra bästa i Parga och du kan vara garanterad att få en riktigt god måltid. Hotellet ligger en bit utanför Parga och enklast är att åka taxi eller hyrbil. Det går dessutom en hotellbuss från centrum flera gånger om dagen.

Drinkar och utsikt

Avsluta kvällen med en drink eller öl på Veranda Coctail Bar nere i hamnen. Det är lite svårt att hitta stället men gå bara runt hörnet och sedan upp för trapporna. Baren ligger högst upp i byggnaden och har helt klart en av de bästa utsikterna över bukten.
Adress: 32 Agias Marinas, Parga 480 60, Grekland.

Exklusiva Castello

Många anser att Castello är Pargas bästa restaurang. Den ligger på första våningen på hotell Acropol och här serveras läcker mat i en exklusiv och trevlig atmosfär.
Adress: Apostilon Street, Parga 480 60, Grekland

Lokala ölsorter

Nere på hamnpromenaden ligger Ponte Café-Bistro som har ett stort utbud av öl, bland annat från lokala bryggerier. På menyn finns bland annat goda hamburgare men också flera andra goda alternativ att välja bland.
Adress: Labraki Grigoriou, Parga 480 60, Grekland.

Nyfångad fisk i Sivota

Areti’s Taverna bjuder på en romantisk och lugn atmosfär med goda fiskrätter och grekiska delikatesser på menyn.
Adress: Areti's Apartments, Syvota 46100, Grekland

Se solen gå ner

Vill du njuta av solnedgången ska du äta kvällens middag på restaurangen som tillhör hotell Filikas. Här serveras goda grillrätter och nyfångad fisk – med bästa läge i Sivota.
Adress: Sivota, Syvota 461 00, Grekland.

Populärt i hamnen

Castelio är en mysig och omtyckt restaurang som ligger på första parkett i hamnen i Sivota.
Adress: Port, Syvota 461 00, Grekland.

Zagoria-området

På hotell Papigo Towers finns en à la carte-restaurang med en av byn Mikro Papigo absolut bästa utsikter över de grönklädda bergen. Inredningen är charmig och på menyn finns traditionella rätter.
Adress: Mikro Papigo 44006, Grekland.

Kanali

För romantisk middag i Kanali rekommenderar vi hotellrestaurangen på Must. Här kan ni njuta av varandra och solnedgången medan ni äter goda grekiska rätter.
Adress: Kanali Beach Preveza, Kanali 481 00, Grekland