Restauranger och barer

Restauranger och barer i Epirus-området

Att hitta mysiga och romantiska restauranger i Epirus-området är inte svårt. I Parga finns mysiga restauranger och barer längs hamnpromenaden och på de smala gränderna som leder uppför berget mot fortet. I romantiska Mikro Papigo i Zagoria kan du njuta av häpnadsväckande utsikt och i Sivotas lilla hamn finns riktiga pärlor. 

Traditionella tavernor

restaurang Sodia, som ligger mitt i Pargas mysiga hamn, serveras fantastisk autentisk grekisk mat. Beställ in lokala meze eller fråga efter dagens specialitet.

Populära Sakis

Högt beläget i Parga hittar du Sakis restaurang som serverar traditionell grekisk mat. Till en början ser restaurangen liten ut men ju längre kön växer desto fler bord och stolar sätts ut längs trottoaren. Börja med att dela på ett gäng meze till förrätt och fråga sedan efter dagens rätt. 

Romantisk restaurang vid hamnen

Hotell Bianco ligger vid stadsstranden i centrala Parga och har en riktigt trevlig restaurang med samma namn som hotellet. Ett tips är att beställa in musslorna på menyn och njuta av atmosfären och utsikten.

Pizzeria i hamnen

Vill du äta annat än grekisk mat men ändå hålla dig till Medelhavet? Då ska du sikta in dig på restaurang Oscar, som ligger nere vid hamnpromenaden, och har Pargas bästa pizzor på menyn.

Restaurang vid stranden

Vill du ha utsikt över hamnen och öarna utanför Parga är restaurangen på hotell Villa Rossa Area Boutique Beach Resort ett bra val. På menyn finns både grillade kötträtter och nyfångad fisk.
 

Restaurang i Parga

Lyxiga Salvator Hotel Villas & Spa

Salvator Hotel Villas & Spa är Pargas lyxigaste hotell –  och det enda med fem solar. Hotellrestaurangen är en av de allra bästa i Parga och du kan vara garanterad att få en riktigt god måltid. Hotellet ligger en bit utanför Parga och enklast är att åka taxi eller hyrbil. Det går dessutom en hotellbuss från centrum flera gånger om dagen.

Drinkar och utsikt

Avsluta kvällen med en drink eller öl på Veranda Cocktail Bar nere i hamnen. På takterrassen kan du njuta av goda drinkar, en härlig atmosfär och en enastående utsikt över den livliga hamnpromenaden. 

Exklusiva Castello

Många anser att Castello är Pargas bästa restaurang. Den ligger på första våningen på hotell Acropol och här serveras läcker mat i en exklusiv och trevlig atmosfär.

Lokala ölsorter

Nere på hamnpromenaden ligger Ponte Café-Bistro som har ett stort utbud av öl, bland annat från lokala bryggerier. På menyn finns bland annat goda hamburgare men också flera andra goda alternativ att välja bland.

Restauranger i mysiga Sivota hamn

På KYMA kan du avnjuta en god trerätters middag antingen med plats ut mot hamnen eller på deras fina, lite gömda men mycket Instagramvänliga innergård. Detta är en av de få mer moderniserade grekiska restaurangerna i detta område, med allt som de vanliga grekiska restaurangerna erbjuder men även en del mer kreativa och nytänkande sallader, varmrätter & efterrätter. Om du sedan vill avnjuta en drink på hamnens mest centrala bar så ligger baren Barracuda bara ett stenkast därifrån. 

Se solen gå ner

Vill du njuta av solnedgången ska du äta kvällens middag på restaurangen som tillhör hotell Filakas. Här serveras goda grillrätter och nyfångad fisk – med bästa läge i Sivota.

Populärt i hamnen

Vill du ha traditionell grekisk mat på en idyllisk servering med vindruvsrankor och ljuskäglor hängandes över borden så är detta restaurangen för dig! Restaurang Ostria är en riktig pärla något gömd bakom alla serveringar längs med hamnen, du mister vyn mot vattnet men det är en av de mysigare serveringarna i Sivota. Här finns alla de traditionella rätterna som bäst avnjuts som en mezze där man beställer in ett flertal smårätter och äter hela sällskapet tillsammans, men dem har även ett utsökt långbakat lamm med granatäpple som även det är mycket populärt! 

Zagoria-området

På hotell Papigo Towers finns en à la carte-restaurang med en av byn Mikro Papigo absolut bästa utsikter över de grönklädda bergen. Inredningen är charmig och på menyn finns traditionella rätter.

Kanali

För romantisk middag i Kanali rekommenderar vi hotellrestaurangen på Must. Här kan ni njuta av varandra och solnedgången medan ni äter goda grekiska rätter.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Parga, hitta och boka en resa till Parga eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Parga

Här hittar du våra bästa tips på de mysigaste restaurangerna, härligaste stränderna, de bästa utflykterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Parga

Parga

  • Vackra stränder
  • Pittoreska Parga stad
  • Kombinera med Lefkas
Se alla resor till Parga

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här